torsdag, februar 23, 2006

Dialog

Debatindlæg i Holstebro Dagblad 25.-26. februar (se evt. artikel Holstebro skal lære Muslimer at kende og (især) læserbrev Vi skal have dialog i Holstebro):

Tak for invitation til dialog
Tak til en række repræsentanter for indvandrerforeninger i Holstebro for at invitere til dialog i Dagbladet 18. februar. De seneste ugers begivenheder viser, at der er et stort
behov for en åben og ærlig dialog. Det skylder vi hinanden.

Muslimer må stå ved deres religiøse fundamentalisme, hvis danskerne skal have en chance for at forstå. For selvfølgelig er det fundamentalisme, der er tale om, når muslimske dogmer ikke kan antastes uden at vække en så uforsonlig vrede. Omvendt må danskerne stå ved deres folkestyres mest grundlæggende principper, så indvandrere ved, hvad de går ind til: frie tanker, en fri og pågående presse, frisk kritik af alle
autoriteter og iskold videnskabelig jagt på sandheden.

En dialog, der bare er en tovejs sukkerglasseret PR-kampagne, bliver vi ikke klogere af. Med en udmærket amerikansk fagterm kaldes den slags bullshit, og det kan et liberalt og oplyst menneske ikke bruge til noget som helst. Derfor er mit bidrag til dialogen følgende spørgsmål, som jeg håber, I vil besvare i den ånd, de er stillet; ikke anklagende, men afklarende:

Når jeres formål med brevet er at dæmpe tonen, hvorfor påstår I så i samme sætning, at der er fremmedhad i Danmark?

Når I mener, at forskelligheden er spændende, hvorfor lader I så ikke jeres sønner og døtre få kristne og ateistiske ægtefæller?

Når I gerne vil det danske, hvor er så opbakningen til Naser Khaders Demokratiske muslimer?

Når I gerne vil opfattes som medborgere, hvor er så jeres afstandstagen til Abu Laban og vor lokale mand Ahmed Akkari fra Hurup Thy, der nu er sigtet for landsskadelig virksomhed?

Når I er imod vold og afbrændinger, hvorfor omtaler I så det voldelige mellemøstlige optøjer som en naturlig modkrænkelse, der fører til, at danskerne besinder sig?

Når I går ind for anerkendelse, hvorfor kritiserer I så integrationsministeren frem for at anerkende danskernes – ja, hele Europas - snart 30-årige kamp for at løfte indvandrerne ud af isolation, kriminalitet og arbejdsløshed?

Når I går ind for værdsættelse, hvorfor værdsætter I så ikke, at vi i Danmarks skylder den frie tanke alt, hvad vi har?

Når I er for viden, hvorfor planlægger I så muslimske charmeoffensiver i skolerne frem for at invitere en nøgtern religionshistoriker til at fortælle om, hvad man virkelig ved om Muhammed, Koranen, islamisk historie og islamisk samfundsindretning?

Når I forstår, at ens tro er ens egen, hvordan kan I så forvente, at danskere helligholder jeres profet og overholder jeres billedforbud?

Når der I jeres øjne ingen modsætning er mellem islam og demokrati, hvor er så jeres afstandstagen til den islamiske verdens pres på EU og FN for at få indført en særlig censur i forhold til profeter?

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Er det et indlæg du har fået i Holstebroavisen eller andre steder, eller er det bare her, indlægget er trykt?

Jeg håber meget, at det er trykt i en landsdækkende avis. Så godt er dit indlæg.

Tak for det !

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Selv tak! Jeg har kun sendt indlægget til Holstebro Dagblad, for det er der, diskussionen er startet. Nu må vi se, om de vil trykke det. Det er lidt langt.

whodares sagde ...

Glimrende spørgsmål, men desvære ved vi jo at muslimer dyrker tvetungeriet, så ærlige svar kommer der nok ikke !

Men glimrende alligevel :-)

Whodares

Anonym sagde ...

Hvis du ikke får den i i Holstebro, kunne du sende den til en anden avis. Det er et rigtigt godt oplæg til debat i det hele taget.

Flot stil og gode pointer du har på din blog.

Tilføj en kommentar