søndag, februar 26, 2006

Opposition

Anders Fogh taler til nationen i Berlingske i dag. Tak for det. Han er skuffet over mange fremtrædende danskeres vilje til at sælge ud af principperne, men nu er fårene skilt fra bukkene. Hans udmeldinger falder på et tørt sted.

Oppositionen har gjort sit til at få muslimerne til at føle sig som ofre for en ondsindet, racistisk hetz. Med dem i ryggen var det naturligt for Abu Laban at rejse til Mellemøsten efter hjælp. Og med dem som kommentatorer i verdenspressen var det let at tegne billedet af et intolerant, fremmedfjendtligt Danmark. Vi har moderne tids sureste opposition, kun måske overgået af amerikanernes. Det er ikke kun islamisterne, der har fået vind i sejlene af konflikten.


Realiteten er, at vi har en islamisk-socialistiske opposition, der svulmer af nag. Vi taler om nationens mest selvbevidste mennesker, dem med lommerne fulde af kulturel kapital. Og så har en nederdrægtig tid og et nederdrægtigt folk ført til en næsten komplet devaluering af deres mønt. I kampen om ære er det oprørende at rasle ned ad RISC-kortet, men der er ikke noget at gøre; deres tankemønstre er irrelevante, analyserne er simpelthen so last season, de er slet, slet ikke overbevisende mere. Når de med vanlig selvfølelse tager en dyb indånding, ser spidsfindige ud og går i gang – så krummer hjernen sig sammen.

Den socialistiske intelligentsia, den tapre fortrop i kampen mod uretfærdighed, fungerer ikke uden en svag part at beskytte. Og under disse himmelstrøg er der ikke mange tilbage at ynke. Her kan man ikke sige andet end at historien har velsignet vores intelligentsia med en storartet gruppe af uskyldige ofre: muslimerne. Tilsammen udgør de to parter en virkelig eksplosiv cocktail af had og forbitrelse, klar til at gå i lys lue. Islamisterne får pustet sig op og vist deres overskæg for så at falde tungt ned igen, mere upopulære og håbløse end nogensinde; men den gamle socialistiske elite er næsten som ung igen. Man citerer og refererer hinanden, rusker hinanden op, gamle socialisters netværk genvinder hele jordkloden i ét eksplosivt mediesekund: HA, HA, HA, DER KAN I SE!

Nu tror de, at kapitlet er slut, 1864 én gang til, danskerne et slagent folk, næste nuttede, hvis man er til ofre; lad regeringen gå af, så skal oppositionen nok putte os med en kop kamillete. Men her tager man nok for alvor fejl. Zoom ud på begivenheden; det er ikke Danmarks historie, der skrives nu, det er islams. Og zoom ud på tidslinien; kapitlet er ikke slut, det er lige begyndt. Først om 50 eller 100 år ved vi, hvordan det ender. Men vi er nævnt i de indledende linier.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

I går var der demonstration i Odense. Det var en større gruppe af muslimer, der igen, igen, igen demonstrerede mod de famøse Muhammed-streger i JP. En af de demonstrerende muslimske mænd havde en sort tyk jakke på, hvor der på ryggen med store hvide bogstaver stod: "The soldier of Allah". En anden mandlig muslim sagde, at danskere skal huske, at tegningerne havde krænket 1,3 milliarder muslimer.

Der er ingen tvivl om, at muslimerne bruger antallet 1,3 milliarder som en trussel. Det samme gælder for teksten på muslimens sorte, rocker-lignende jakke. Et nye selvbillede er skabt hos mange krænkede muslimer i Danmark.

Billedet er vendt så grundigt. For nu er det tydeligt, at 5 millioner danskere er en bette pyt i menneskehavet 1,3 millarder muslimer.

Ved samme demonstration i Odense var der ikke et eneste dansk flag, men en hel del palæstinensiske flag og billeder/skilte med arabiske tegn.

Jeg så ikke tegn på glæde over eller ønske om at være dansker, men en dyrkelse af gamle muslimske
værdier/regler/normer.

Det var en fynsk muslimsk hilsen til andre muslimer både i og uden for Danmark og Europa.

De vil ikke de danske værdier, kun de muslimske internationale.

Bielefeld sagde ...

Islamisterne har jo netop ikke vind i sejlene, Ulla. Det er det, der er deres problem. Marginaliserede grupper bliver altid radikale i deres retorik og i deres handlen. De bruger enhver anledning til at mobilisere masserne, men det lykkes faktisk sjældnere og sjældnere rundt om i den muslimske verden på nær enkelte steder. Det iranske styre i Teheran var jo nødt til at rekruttere demonstranter fra det sydlige Iran for overhovedet at lave en demonstration, der kunne ligne noget. Der var simpelt hen ikke nok iranere fra hovedstaden, der gad deltage. Sydiranerne blev transporteret til Teheran i busser, og da de havde demonstreret lidt og kastet med sten og pustet sig op foran de vestlige kameraer, blev de kørt tilbage igen. Vi lever (heldigvis) i en postislamistisk tid. Politisk islam er under pres, ikke Vesten. Det skal vi lige holde os for øje.

Anonym sagde ...

Det var godtnok noget af en påstand, som er absurd når man ser tilsyneladende VELUDDANNEDE muslimer tx i England (og det var sgu en temmelig stor demostration) hyle op om at henrette alle der krænker islam (dvs alle os der ikke tro på den pædofile lystmorder) og lignende er set mange andre steder i Europa.

At du får det til at folk i Iran blev købt og betalt finder jeg ganske hovedrystende i og med at ikke mange er enig i den betragtning (for du har vel forhåbentlig set billederne fra de demostrationer eller ....? den var jo ikke helt lille)

Eller demoerne fra Indonesien, Pakistan osv osv osv.

Den gruppe er vist desvære en del større end du vil have den til at være.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Enig i ovenstående. Man kunne også nævnes Hamas´ sejr i Palæstina eller de titusinder, der demonstrerede i Tyrkiet. Jeg har desværre indtryk af, at det går strygende for islamismen. Alt tyder på, at den har en solid folkelig opbakning i de islamiske lande, og i de europæiske kolonier har vi mig bekendt aldrig undersøgt sagen til bunds.

Anonym sagde ...

Hvilket vi i en vis fart burde gøre, for reelt har vi over 200000 muslimer bare her i DK vi ikke aner om er demokratisk indstillet (for når vi lytter til deres talsmænd, er det jo ikke just det indtryk man får, Khaders gruppe undtaget) det kræver kun ganske få mennesker med bomber og terror for at skabe kaos i et samfund.

Derfor bør vi kritisk se på hvad vi har lukket ind i vore vestlige lande, for jeg mistænker at vi har mange tikkende slumrende bomber spaserende rundt i bland os.....Desvære.

Bielefeld sagde ...

Jeg ved godt, at det er noget underligt ufænomenologisk noget, men de fleste, der ved noget om islamisme (og her mener jeg også forskere der er kritisk over for islamisme) mener, at vi lever i en postislamistisk periode. I Pakistan, hvor vi svigerfar er ambassadør, er de 6 islamiske partier under et enormt pres og bruger enhver anledning, f.eks. Muhammed-sagen, til at mobilisere masserne. Det virker bare ikke rigtigt, for selv om der kommer flere og flere madrasa'er bliver Pakistan (selv om det ikke ser sådan ud) mere og mere moderne. Mobiltefeoner, satellit-tv, internet, Britney Spears og verdenssport og derfor har de svært ved at rekruttere unge pakistanere til deres katastrofeprojekt. Det er sandt, folkens. Jeg har så sent som i går fået en mail fra Pakistans tidligere udenrigsminister, Yaqub Khan, som fortalte mig om et nyt high-tech projekt mellem Indien, USA og pakistan, der skal sættes i værk om tre måneders tid. Det er fint nok, at I vil den ekstreme islamisme til livs, men I skal have indsigt eller ærlighed nok til at erkende, at der også sker fremskridt i den muslimske verden, som også jeg gerne ser demokratiseret.

Desuden: Du er ikke helt tosset, Ulla.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Tak! Nu skal man ikke tro på alt, hvad man læser, men faktisk skriver Claus Kragh netop i dag i Berlingske: "I andre lande som Pakistan og Egypten er USA og Vesten vigtige allierede for udemokratiske regimer, som til gengæld er under hårdt pres fra interne islamistiske positioner. I begge lande er det givet, at islamisterne ville vinde, hvis man indførte helt frie valg". Artiklen hedder "Vestens hovedpine: når demokrati ender i islamisme".

Bielefeld sagde ...

Hvis du vil vide, hvad der reelt foregår i den muslimske verden, og måske især på det indiske subkontinent (Pakistan), så skal du ikke læse danske aviser. Det er den rene amatørisme. Læs i stedet riedmans udenrigspolitiske klummer i New York Times. Hans styrke er, at han faktisk jævnligt besøger disse lande (og i al beskedenhed: ligesom jeg selv gør). Man kan ikke vide, hvad der foregår i Pakistan, når man sidder i, ja hvor sidder Claus Kragh egentlig? Men det er da rigtigt, at der er kommet flere madrasa'er i Pakistan. I 1978 var der 3.000; i dag er der 39.000. Jeg har selv besøgt to af dem - en i Islamabad, en i Rawalpindi. Den udvikling er Vesten nødt til at tage alvorligt. Man gør nok klogt i at læse lidt op på den britiske kolonihistorie, hvis man vil forstå dagens Pakistan. Men alt dette har jeg og min medblogger skrevet mere uddybende om på Walla min fætter! God weekend, U.

B

Anonym sagde ...

Dejligt at se den opbakning til Naser Khader!

Skal bare lige minde folk om, at manden er en svindler og bedrager. Tre gange har han udgiver materiale, som ikke var hans (billeder og tekster) under sit eget navn. POg nu har han stjålet navnet "Demokratiske Muslimer" fra en allerede registret og lovlig forening, for at bruge den til sit eget netværk, trods protester fra denne forening.

Tro mig, jeg kender hr. Khader, og hans "demokratiske" verdensopfattelse holder op der, hvor den dansk lov og ret begynder.

Tilføj en kommentar