søndag, februar 12, 2006

Trusler virker

D. 28. januar mente 79 procent af danskerne ikke, at statsminister Anders Fogh Rasmussen skulle undskylde Jyllands-Postens Muhammed-tegninger over for de muslimske lande. 62 procent af danskerne mente heller ikke, at Jyllands-Posten skulle sige undskyld, 31 procent, at de skulle.

Kun 22 procent sagde på dette tidspunkt, at Jyllandsposten ikke burde have bragt Muhammedtegningerne (Epinions undersøgelse).

Men efter 14 dages trusler forstår vi pludselig meget bedre:

Nu mener 49 procent af de adspurgte mod 43, at det var forkert af den jyske avis at bringe de satiriske tegninger. Der er 56 procent af danskerne, der forstår, at muslimer verden over føler sig krænket mod 40 procent, der ikke gør" (Berlingske 12/2-06).

Professor Ole Thyssen er ad uransalige veje nå et frem til denm forrykte konklusion, at Muhammed-konflikten har "sat en renselse i gang i Danmark": "Nationen har fået en lærerig ilddåb i den globale verden. Og mens dansk udenrigspolitik har stået i lys lue, er en besindelse ved at nedkøle den hjemlige indvandrerfrygt" (Berlingske). Jo, man mærker det jo på sig selv: tilliden til islam spirer som små blomster indeni. Vi står hinanden så meget nærmere nu, som Abu Laban siger. Jo tak.

Folkeskolelærerne, hvis tillidsmænd i disse dage spammer landets aviser med 2500 enslydende læserbreve imod "Den sorte skole", forhåner særligt danmarkshistoriens nye fornemme plads i Folkeskolens formålsparagraf. Men netop i denne tid er det en øjenåbner at kaste sig lidt over krigslitteraturen, fx Bo Lidegaards "Kampen om Danmark 1933 - 1945".

Der er slående paralleller: datidens bestræbelser på at dæmpe pressens "provokationer", der kunne forårsage tysk aggression; forsøget på at bevare de antidemokratiske kræfters "tillid" ved at indgå ikke-angrebspagt med dem; den fra første færd helt opgivende og initiativløse holdning; - og så den opportunistiske grundholdning, der er drivkraften bag det hele og bagsiden af de danske velfærds"idealer": 1) sørg for forråd, 2) duk dig, 3) gem dig og 4) kom ud, når faren er drevet over.

Man skulle næsten tro, at islamisterne stadig har historie i skolerne. I hvert fald kunne de næppe have valgt en modpart, der var lettere at kue. Så meget for den danske flinkeskole.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Man kan vel også sige at især TV2's og DR's dækning af sagen har haft sin virkning.

Vi ser jo hele tiden, og hører jo hele tiden om muslimernes krænkede følelser og kun i meget, meget sjældne tilfælde bliver der stillet spørgsmåltegn ved de rimelige i de vildt overdrevne reaktioner.

Jeg husker stadig en Saudi Arabisk redaktør tone frem på TV2 og erklære at alle religioner skal respekteres og at det gjorde de skam i Saudi Arabien. Journalisten lod dette stå og forpassede fuldstændig lejligheden til at spørge om det også gjaldt de kristne i Saudi Arabien. Faktum er, at man må ikke være kristen i landet. Bibler bliver konfiskeret og brændt o.s.v. o.s.v.

Så når især de elektroniske medier ikke stiller skarpt på dette uhyrlige hykleri, er der så noget at sige til at Hr. og Fru Jensen til sidst synes, at, nå ja, vi har vel også krænket deres følelser, og, nå ja, det var vel også forkert at vise de tegninger, se bare hvad der nu er sket!

Altså, den danske befolkning køres træt med en ensidig dækning.

ALLE burde have tegningerne liggende foran sig når de ser fjernsyn. Når så den ensidige dækning ruller over skærmen med den ene forrykte situation efter den anden, skal blikket blot glide ned på tegningerne et kort sekund, hvorefter man er overbevist om, at de forrykte reaktioner lever sit helt eget liv, og man må spørge sige selv om, at disse krusseduller på et papir kan retfærdiggøre ambassadenedbrændinger, trusler på livet, etc. etc.

Ja, jeg ved godt hvad jeg mener om den sag, og håber at det danske folk står fast.

Anonym sagde ...

Jeg undrer mig også over TV2 og DR1 og P1's ensidige vinkel på hele konflikten. Der er jo mere eller mindre rundkredspædagogik seere bliver udsat for i massiv grad.

Hvorfor får de kanaler lov til fortsat at være så ensidige og dominerende, når det viser sig at en stor del af befolkningen stemmer er enige i regeringens afstandstagen fra islamisternes dagsorden.

Der er et kæmpe gab mellem en rigtig stor del af befolkningens mening og de danske radio- og TV-kanaler.

Der skal tilsyneladende et generationsskift til. Må det snart komme.

Tilføj en kommentar