fredag, marts 10, 2006

EU overvejer islamiske krav

Som nævnt har OIC og Den Arabiske Liga afkrævet FN, at ytringsfriheden verden over tilføres en særlig undtagelse, når det gælder profeter, særligt Muhammed. Nu overvejer EU´s udenrigsministre at imødekomme kravet (Jyllandsposten). Ak, ak, ak.

Så er tiden vist inde til at genopfriske en klassiker i EU-diskussionen, nemlig den overnationale, demokratiske bankerot, som 68´erne i bedste mening efterlader os.

Kan I huske, at Frankrig og Holland stemte en EU-traktat ned her i sommer?

Ellemann skriver i Berlingske d. 21/5, efter at have beklaget det sandsynlige, franske nej til traktaten:

"Et af de vigtige spørgsmål, Europas politiske ledere må forholde sig til, er, at brugen af folkeafstemninger har udarbejdet til en urimelig klods om benet i det interstatslige europæiske samarbejde".

Ja, ikke sandt, hvis bare man selv egenhændigt fik lov at bestemme, så var det hele da mere enkelt. Hvem har ikke tit tænkt den tanke? Og hvem har ikke øjeblikkeligt skudt den ned igen? Jeg nævner i flæng: Hitler, Stalin, Saddam Hussein, Hizb-ut-Tahir, børn under tre.

Hvor er vi henne, når danske politikere siger, at folkets vilje er en klods om benet?

Så er der Auken, der ruller sig ud i JP 22/5 ang. et forslag om at alle lande skal stemme om Turkiets optagelse i unionen:
"Problemet er, at vi i dag ikke har regler for fælleseuropæiske afstemninger, så vi skal først opfinde hammeren, før vi kan slå sømmet i. Desuden rejser forslaget mange spørgsmål - fx om afstemningen skal være vejledende eller bindende, og om vi tilsvarende skal stemme om Kroatien. Så min umiddelbare reaktion er skepsis, selv om jeg gerne vil overveje argumenterne."

Om folkestyret skal være vejledende eller bindende? Er de sindsyge?

De spærrer folkestyret inde i en juridisk gummicelle. Det er helt utilgiveligt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar