søndag, marts 12, 2006

Hvad mener danske muslimers tavse flertal?

Ugebrevet A4/Catinét har undersøgt det store spørgsmål om, hvad danske muslimer mener om Muhammedaffæren:

16 procent af herboende muslimer føler sig ikke krænket af Muhammedtegningerne. 81 procent føler sig enten krænket (49 procent) eller noget krænket (32 procent).

47 procent har enten fuld (11 procent) eller delvis (36 procent) forståelse for de muslimske reaktioner i mellemøsten (flagafbrænding, boykot, angrebv på ambassader). 49 procent siger, at de ikke kan acceptere de mellemøstlige reaktioner.

69 procent svarer ja til, at Danmark/den danske statsminister bør give en uforbeholden, officiel undskyldning. Kun 23 svarer nej.

Kun to procent siger i undersøgelsen, at de i den aktuelle situation føler sig mest som danskere, mens 53 procent føler sig mest som muslimer og 36 procent som både danskere og muslimer (Jyllandsposten).

Opsummering: 80 procent af danske muslimer har altså ikke tolerance, frisind og perspektivisme til at rumme disse tegninger - en procentdel, der næppe overgås i Pakistan. 70 procent vil have en undskyldning, altså en tilkendegivelse af, at denne manglende respekt for islam var en fejl, som vi fremover bør undgå. 2 procent har i de hårde dage følt sig mest som danskere, mens 53 procent har følt sig mest som muslimer. 36 procent som begge dele (de 53 procent har altså kunnet sige "både som dansker og muslim", men valgte at sige "mest som muslim").

Vi skal da også have de gode nyhed: To procent af de danske muslimer behøver vi med sikkerhed ikke internere, hvis der skulle udbryde verdensborgerkrig. De holder med Danmark. Og ca. 20 procent kan fint leve dør om dør med Salman Rushdie, de 12 tegnere, Hirsi Ali og Flemming Rose uden at blive ædt op af frustrationer og ønske indskrænkninger i disse menneskers frihed - eller det, der er værre.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Og hvem er så de mest tolerante overfor andre kulturer? Det er muslimerne i Danmark i hvert fald generelt ikke !!

Tilføj en kommentar