søndag, april 02, 2006

Khader: Himmelråbende naivitet i alle partier

Stærkt interview med Naser Khader i Berlingske i dag. Jeg begynder at blive lidt glad for min avis igen. Lundes søndagsleder tog jeg såmænd også til mit hjerte, han er dog en af vore og har vel egentlig også holdninger til sagen på sin egen stille facon.

Khader fortæller i dagens Berlingske om, hvordan han selv og hans familie trues, fyres, chikaneres og at familien hver morgen tænker på, hvilken tilstand de er i, når de ses igen.

"Når Abu Laban for eksempel siger, at jeg er en rotte - hvorfor siger han så det, hvorfor siger han ikke, at jeg er et svin? Det er fordi, at rotter udrydder man. [...] Man kan ikke sige, at imamerne direkte opfordrer til vold eller terror - men når de fokuserer på had til en bestemt person, så kan det have alvorlige konsekvenser. Det var det samme, der skete med van Gogh. Der var i ingen imamer i Holland, der sagde direkte, at han skulle slås ihjel. Men det organiserede had var så stort, at han blev gjort lovløs, og der til sidst var én, der på egen hånd slog ham ihjel".

Selv kan han ikke se sin forbrydelse. "Jeg vil hævde, at oprettelsen af Demokratiske Muslimer har været en lynafleder, der har været med til at hindre en hetz og lynchstemning mod muslimer i Danmark".

Ifølge Khader skal vi holde fokus på det, det handler om, og det er ikke håndteringsspørgsmålet. "Jeg gider faktisk ikke høre mere om den undersøgelse, fordi det tager al fokus fra det, det egentlig handler om. Vi står over for en ufattelig indre fjende. Derfor skal vi samle os om at belkæmpe denne fjende [...] Vi skal vågne op. Vi har at gøre med en indre fjende, der er farligere end man forestiller sig".

Hvordan har du det med holdningen til Muhammed-sagen i dit eget parti?
"Jeg bliver bekymret om den manglende viden om, hvad vi har med at gøre - det gælder i det politiske system generelt. Gå lige rundt på Christiansborg og spørg, om nogen kender salafisterne. I alle partier - også i mit eget parti - er der i forhold til salafisterne og den trussel, vi oplever, en himmelråbende naivitet og mangel på viden. Den mangel på viden ryster mig".

I det følgende ved jeg så ikke, i hvor høj grad han ønsketænker, eller rettere: indgår i den lidet glorværdige kamp om at definere og dermed skabe virkeligheden: "Vi skal lade være med at sige muslimerne, for salafisterne hader flertallet af muslimer, der ikke er som dem selv. Problemet er, at de har enorm magt. Vi har hundrede imamer i Danmark, men det er kun fem-seks stykker, der har været blandt de fremtrædende".

Om salafisterne i Danmark siger Khader: "Ja, de får enorm støtte. De får jo også opbakning fra totalitære regimer, der har deres egen dagsorden. Det er også derfor, de frygter mig som integrationsminister [...] Hvis du havde spurgt mig for et år siden, så havde jeg svaret nej, jeg orker ikke. Nu siger jeg, at jeg kun har et mål, og det er at blive integrationsminister. [...] Fordi jeg er deres værste mareridt. Fordi jeg forstår hvad de siger, fordi jeg kender deres idiologi og deres dagsordener. Jeg kan give dem modspil og forstår de forskellige sammenhænge. Det er det første, og det andet er, at der er behov for konkrete initiativer, der virkelig kan sætte skyb i det for flertallet af muslimerne, der er marginaliserede, arbejdsløse og ikke-integrerede. Noget af det vigtigsgte er at samle dem og alle andre danskere om nogle grundlæggende værdier". Det er jo så en erkendelse af, at flertallet af muslimer alligevel ikke er uproblematiske og positive, demokratisk sindede medborgere.

"Tre fjerdedele af de mails, jeg får, de er fra folk, der ikke forstår, at jeg er radikal. [...] Jeg er Radikal Classic. Og føler mig i høj grad i tråd med partiets oprindelige ånd. Og derfor mener jeg, at det, jeg står for, er rent radikalt. Det er det, de radikale har været kendt for, de har været frontkæmpere mod den religiøse blindhed og imod intolerance". Har været, står der!

De [islamisterne]er integrationens værste fjende, de er større fjende af integrationen end Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti er vand ved siden af dem".

Tror du, at du bliver minister?
"Jeg vil sige nej til alle andre tilbud. [...] Jeg vil bare ind og rydde op. For det er det, de frygter allermest, for der foregår så meget snyd og plat og fusk".

Gerne for mig! Gør Khader til integrationsminister, det er på tide.


Radikal classic - det er mit concept, nedgriflet andetsteds d. 21. august 2002:

"Læg mærke til, hvordan en fornuftig, modig fritænker som Naser Khader vælger de Radikale. Hvorfor det? Jeg er sikker på, at Khader har sat sig ind i partiets grundlæggende ideer. Han har valgt Radikale Venstre classic. Han er ægte begejstret for den frie tanke, religionskritikken, de dialogiske, demokratiske processer, individualismen og humanismen, hele pakken. I mine øjne har de snydt ham, for de hr ikke fortalt ham, at deres tankevirkesomhed er stagneret. De er ikke aktivt reflekterende længere. De spørger ikke mere".

17 kommentarer:

Anonym sagde ...

Khader er en brav mand. Interviewet i aftes i DR's Søndagsmagasinet (eller hvad det nu hedder) var rørende. Det strålede ud af Khader, at han er dybt berørt af situationen og af sin sag.

Han havde en temmlig genial kommentar om islamisterne. Han sage noget i retningen af, at hvis de vælger at leve et "kedeligt liv", så er det op til dem selv, bare de ikke forsøger at pådutte andre deres livsstil... Et "kedeligt liv". Hehe.

Anonym sagde ...

Pas på det ikke bliver for pænt. (well, sikken noget sludder at sige på andres blogs, men anyways)

De radigale er et parti for forkælede nyfeminister og mentalt bøssoide mænd, der er akademikere i non-produktive embeder. Kystbanesocialister der er kommet til lidt flere penge.

Niels Lunde er en latterlig søndagsskoledreng der er bange for at støde nogen. Han er ikke med os i kulturkampen, nærmest dødvægt, men jeg ville nødigt have ham bag mig.

Det er absolut IKKE stuerent at holde Berlingske. Skam dig, min pige!

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jeg har årsabonnement!

Og Khader, han er jo venstremand, det ved alle, og nu lyder det i dette interview som om også han selv har opdaget det. Jeg tror faktisk, at han og Fogh allerede har drøftet et partiskift og en evt. integrationsministerposten. SOm han siger: Det er det eneste tilbud, jeg vil tage imod.

Anonym sagde ...

Khader er jo selv salafist!

Naser Khader har i øvrigt selv indrømmet, at han også er salafist. Det skete under et foredrag i Virum Kirke den 24. oktober 2005. Citeret også i lokalavisen “Det Grønne Område” den 25. oktober 2005, som jeg har en kopi af. Han sagde ordret: "Jeg tilhører den muslimske salafi retning".

Ved samme lejlighed udtrykte Naser Khader ønske om at statsminister Anders Fogh indgik i dialog med muslimerne på deres egen hjemmebane. Og at islam i øvrigt er en venlig og kærlig religion.

Det er altså ikke kun Akkari og Co. som benytter sig af taqiya. Desuden er Khader tre gange tidligere blevet taget for plagiat af andres tekster og billeder. Ikke en, men TRE gange.

Hvad siger det os?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Hvad er det for nogle billeder og tekster? Er vi ikke ovre i nogle småting der?

Jeg finder det ikke så sandsynligt, at Khader er vestligt gift, lever vestligt, argumenterer vestligt, tager sin datter med i mændenes omklædningsrum og taler fundamentalisterne imod - bare for at komme til magten og så trække et maskingevær frem og ra-ta-ta-ta-ta meje os allesammen ned og indføre sharia i Danmark...

Han har på mange måder brændt broerne bag sig til hovedparten af muslimerne i Danmark. Han er skarp i sin kritik af islam på afveje, skarpere end det meste af den borgerlige regering. Han er forhadt i de muslimske miljøer af samme grund. De betragter ham som frafalden.

Selvglad, absolut. Lidt opblæst, sådan er det jo. Napper ideer og fremfører dem som sine egne, sikkert. Men tvetunget i den der onde forstand? Det tror jeg ikke. Jeg er sikker på, at han er inden for normalen for politikere hvad tvetungethed og sleskeri angår.

Jeg er ikke naiv med hensyn til, hvor mange herboende muslimer, der er overbeviste demokrater og vestligt sindede. Men jeg er helt overbevist om, at Naser Khader tilhører de 2 procent, der følte sig mest som danskere, da den islamiske verden gik amok på os.

Skæld hellere ud på storsmilende Wahid Pedersen, der i Dagens Berlingske (ak!) anbefaler, at vi får danskfødte imamer, der forstår danske forhold. Han får lov at tale helt uden irriterende spørgsmål, - bla. om, hvor urimeligt det er, at han mistænkeliggæres på den måde, hvor ringe en muslim Khader er, hvor fredelig en religion islam er, og hvor intolerant Danmark er, hvis vi ikke kan lade islam vokse og gro her til lands. Dér er noget at kæmpe imod.

Anonym sagde ...

anonymous said bedes venligst ved hjælp af den scanner, vedk. sikkert er i besiddelse af dokumentere, hvad lokalavisen skrev - der rejses trods alt fundamental tvivl om Naser Khaders sanddruhed - s.u.

Anonym sagde ...

Jeg har ingen scanner. Jeg har derimod adgang til Infomedia, en database over danske avisartikler. Ellers er det bare med at komme på biblioteket og få fat i udgaven fra 25. oktober sidste år af "Det Grønne Område", som er en lokalavis fra Nordsjælland.

Khaders plagiater er veldokumenterede i de større medier.

Ydermere er Khader sharia-gift med sin danske kone. Det skete i Syrien i juli sidste år.

I øjeblikket kører der en sag mellem Khaders advokat og advokaten for den forening, som Khader har tyvstjålet navnet "Demokratiske Muslimer" fra.

Jeg er bange for, at al glansen på Khader på et eller andet tidspunkt vil krakelere, når folk omsider begynder at se, at han ikke har noget tøj på.

Og nej, jeg tror ikke, at han pludselig vil begynde at meje danskere ned - men jeg ved, at han er en svindler og en løgnhals, og det er nok til, at jeg begynder at blive urolig.

Anonym sagde ...

Nogle citater fra artiklen fra 25. oktober 2005 (da man jo ikke må gen-publicere hele artiklen fra Infomedia):

"Det ville være en bedre idé, hvis Anders Fog Rasmussen gik i dialog med muslimer på deres egen hjemmebane i de muslimske menigheder"

"Jeg tilhører den muslimske Salafi retning, der helt går ind for demokrati uden at være i konflikt med Koranen."

"Med mange citater fra Koranen understregede Naser Khader, at Islam er en kærlig religion."

"Koranen giver helt andre muligheder for forsoning."

"Jeg har lært alle Koranens vers udendad."

Velbekomme, Danmark!

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Man må jo konstatere, at det mest islamkritiske danmark dog kan enes med vest-kritisk islam om noget.

På Uriasposten d. 25. marts under posteringen "Abu Laban på skjult kamera" lyder det i kommentar nr. 14:

"Salafi er ikke nogen ekstrem bevægelse; de fleste troende muslimer er salafi. Jeg vil anslå, at cirka 90 af alle arabiske sunnimuslimer i Danmark tilhører salafi-retningen.

Naser Khader har i øvrigt selv indrømmet, at han også er salafi. Det skete under et foredrag i Virum Kirke den 24. oktober 2005. Citeret også i lokalavisen “Det Grønne Område” den 25. oktober 2005, som jeg har en kopi af. Ved samme lejlighed udtrykte Naser Khader ønske om at statsminister Anders Fogh indgik i dialog med muslimerne på deres egen hjemmebane. Og at islam i øvrigt er en venlig og kærlig religion.
Det var efter dette foredrag, at jeg fattede sympati for Naser. Khaders brødre kommer også af og til i Islamisk Trossamfunds lokaler for at bede, så jeg tror ikke, at Akkaris mærkelige humor og Abu Labans billedsprog har skræmt Naser. Han skal nok blive gode venner med Akkari igen. Hvis det ikke var haram at vædde, ville jeg vædde 100 stærke på det.

Comment by Mr. Mumin — Søndag 26. Marts 2006 @ 13:32"

"Haram at vædde?" "Kommer i islamisk trossamfund?", lyder det her fra en af Abu Labans undersåtter.

Ikke så få muslimer arbejder ihærdigt for at spolere Khaders demokratiske projekt.

Khader ind i Venstre!
Khader som integrationsminister!
Islamisk Trossamfund til Vestbredden!

Hammouti sagde ...

Khader er IKKE salafist. Tro mig.

Anonym sagde ...

Hvorfor siger han det så selv?
Det er jo dokumenteret af uafhængige medier?

Anonym sagde ...

NK salafist eller ej - det, der hos mig får alarmklokkerne til at lyde, er, at NK på TV har ladet os forstå, at salafister skal forstås som noget negativt, som farlige rabiate. Så i hvilket lys skal vi - hvis det ER sandt, at NK bekender sig som værende/have været salafist - herefter betragte ham?
Jeg personligt bliver ikke meget klogere, når jeg på Wikipedia søger info om salafi, ud over at det er back to basics, altså fundamentalisme?!

Anonym sagde ...

Der findes forskellige retninger indenfor salafisme.
Naser Khader tilhører tilhører Qutbisterne, som ikke går ind for militant salafisme, men som mener, at islam og demokrati kan leve side om side i det samme samfund.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Tak for den sidste oplysning her. Uden at være ekspert i salafisme, så har jeg også læst, at der er forskellige retninger. Hertil kommer, at Khader har taget et personligt standpunkt, som han jo aldrig har veget fra i de efterhånden mange år, han har været en offentlig person.

Ja, han har gået i Koranskole som dreng og siddet og lært Koranen udenad, det har jeg også hørt ham fortælle. Så meget desto mere må man tage hatten af for at han har lært at tænke selv.

Og jo, vel kan der med den rette "si" filtreres en fredelig islam ud af Koranen. Læs det gamle testamente, det er akkurat lige så fuld af lort, hvis jeg må være så fri: stening, pinagtige forbud mod omgang med dyr og andre ting på et helt uværdigt og lavstammet niveau.

Vi gør så det som jøder og kristne, at vi læser det gamle testamente med vægt på det historiske element, lidt som vi læser om gamle grækere og vikinger: med masser af historisk distance - og faktisk også med et smil på læben.

Se, det var en udfordring for islam! Muhammed var hærfører. Det er I ikke. Han var altid i krig. Han talte til sine soldater. Muslimer, der lever i Vesten, er ikke hærførere. I er ikke i krig. Fat det og fald ned. Og lær at anerkende Muhammed som en histotrisk skikkelse, som nok har været en stort hærfører og statsmand og nok har været respekteret dengang - men som ingen ved sine fulde fem kan følge ordret nu uden at ligne en idiot.

Der er fx meget sjældent sandstorm i danmark, så af med de ørken-tørklæder. Free your mind! And the rest will follow!

Mht Khader: Vær endelig gal på ham, fordi han har været og formelt stadig er radikal. Det er fint. Men fundamentalist, det er han ikke, kan vi ikke enes om det?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Hammouti, jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan du har det med Naser Khader og hans demokratiske muslimer?

Anonym sagde ...

Jamen det er da også fint nok med Khader og hans tilsyneladende demokratiske muslimer.

Jeg forbeholder mig bare at være skepsisk og forbeholdende.

Ud over at være muslim er manden også radikal, se det er hele to ting jeg har det utroligt svært ved.

Så han skal arbejde meget hårdt for at overbevise mig !

Iøvrigt mistænker jeg Khader for at bruge offerrole-mønstret i samme grad som han beskylder imamerne for.
Men nu giver han jo skin af at være den gode part, og så er det tilsyneladende mere spiseligt.

Men jeg håber bestemt at jeg tager fejl, for lige at få det med.

Whodares

Anonym sagde ...

Jeg har en fuldblodsaraberhest - en rød Saklawi fra stammen Hamdanieh Semrieh, hvis Europæiske stammoder blev indført til det Engelske gods Crabbet i 1878 - og som derfor i dag også benævnes under begrebet Crabbet-Arabien. Og det selvom stammen faktisk er primært at finde i Jordans kongelige stalde.

Forvirret ?

Det tog en uendelig tid overhovedet at få rede på blot ovennævnte - og resten af familien som også tæller stamfaderens Skowroneks oprindelse er lige så indviklet.

Og dette omhandler de Arabiske heste !

Islam er et endnu mere omfattende system med et fraktioner og underfraktioner i een uendelighed.

Dertil kommer at Arabisk/Islamiske
ord anvendes i Vestlig sprogsammenhæng.

At mange Infidele giver fortabt i forsøget på at begribe og forstå undrer ikke mig.

Der mangles i den grad et opslagsværk der kunne lette tilgangen for forståelse af hvad Islam / muslimer er og står for.

Tilføj en kommentar