onsdag, maj 31, 2006

Den næste statsminister

Hvis - jeg siger bare hvis - Anders Fogh skulle bide så hårdt sammen, at kæben en dag knækkede, hvem skulle vi så vælge som ny, liberal statsminister? Nogen bud?

???

Ikke ét eneste bud..?

Det er jo det egentlige problem med almagt. Man får banket folk så langt ned i gulvet, at man ikke kan komme af med sin magt igen. Der er ingen til at overtage.

Fogh er en glimrende statsminister, og der er brug for en liberal statsminister, der kan stå fast. Men vi er nok kommet dertil, hvor mangen på diversitet i partiet er blevet et handicap. Det er ikke nødvendigvis Foghs skyld. Det kan lige så vel skyldes svage folketingsmedlemmer, der lader sig korrumpere af deres politiske ambitioner.

Regeringen trænger til en vitaminindsprøjtning. En Cleo som en ny socialminister, der for åben skærm tager Fogh om begge kinder og siger, at Socialministeriet skal han sgu bare lade hende passe. Det er slet ikke så farligt med lidt energisk uenighed.

18 kommentarer:

Suzy-Hang-Around sagde ...

Birthe Rønn Hornbech. Bekymrende religiøsitet, men ellers er hun min kvinde.

Rasmus sagde ...

Det bliver vel Ridder Løkke by default...?

Anonym sagde ...

Det bliver Morten Messerschmidt. ;o)

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Bertel Haarder, med Pia Kjærsgaard som udenrigsminister, det sidste var en joke, det første ikke.

Rasmus sagde ...

Jeg tvivler faktisk på, at Pia Kjærsgaard vil være minister, det virker ikke som hendes stil. Men Søren Espersen som udenrigsminister, Kristian Thulesen Dahl som finansminister og Peter Skaarup som justitsminister lyder mere sandsynligt, hvis DF kommer i regering. Jeg kan heller ikke rigtigt se Krarup/Langballe i den administrative rolle, en minister har.

Anonym sagde ...

V i vil ha´ en khilafah-stat NU!

Anonym sagde ...

Messerschmidt vil nå langt i politik. Han vil gøre en god karriere.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Nu ville jeg jo foretrække en liberal statsminister.

Hvad Messerschmidt angår, så tror jeg, at Lars Hedegaard havde ret, da han skrev, at Messerschmidt nok stod sig bedst ved ikke at offentliggøre sine inderste tanker :)

Bertel er også mit foretrukne alternativ.

Anonym sagde ...

Jamen Ihhhhhh hvor er det også liberalt i er sgu da naive, i tror det er liberalt fordi klovnen Fogh siger det er.

Men prøv liiige at se forskellen på denne "liberale" regering (VENSTRE) kan i se forskellen på den og så socialdemokratisk velfærdspolitik ?
Det er der nemlig ikke mange der kan, men bare man taler nok om skattestop og MULIGE skattelettelser, står alle wannabee-bønderne med tungen langt ud af halsen.

Næ så ville jeg foretrække en Messerschmidt,Krarup,Kjærsgaard,Espersen til hver en tid, de forestiller i det mindste ikke.

V og K er en fis i en hornlygte, alternativet er bare værre, derfor støtter jeg også dem, via min stemme til DF.
Whodares.
Der iøvrigt snart håber at DF strammer lidt op på den ukritiske naive støtte til V/K.

Anonym sagde ...

Bertel Haarder er for gammel. Der skal nyt blod til, nye kræfter.

Messerschmidt vil lære, at han skal vælge sine ord med omhu.

Han har drive, gennemslagskraft og mod, så han vil nå langt, politisk.

Sine inderste tanker er det stadigvæk lovligt at have.

Så langt er det dog endnu ikke kommet med menings- og holdningskontrol i Dannevang.

Anonym sagde ...

BRH er en skandale. Ikke den hun var engang, mere religiøs, mindre realistisk. Kæmper nu sammen med islamofascisterne for at islamisere Europa, synderegister, start her: http://www.uriasposten.net/?cat=307

Enig i vurderingen af DFerne, nogle af dem er fremragende parlementarikere uden at være administratorer, men rovet skal fordeles og Pia har fortjent hver en ministerpensionskrone hun kan få.

Uenig med Ulla. Venstre og DF er de 2 mest begavede partier. Venstre har en håndfuld talenter: Thor P (er dog for magtfuldkommen og ufolkelig, Vs modstykke til Lykketoft), Lars Løkke (kompetent admin, kan alt), Bertel Haarder (kan samle befolkningen), Claus Hjorth (kompetent og jovial, men usympatisk arrogant overfor outsiderne og simpelthen for meget pamper-positur)

Løkke er den naturlige arvtager, og selvom han er mere grå, er han klart bedre end nogen oppositionen kan stille med.

Og Ulla, ingen kvinder kommer på tale, beklager ;-) Der findes ingen kvindelige politikere af topklasse. Den sidste var Tove Fergo.

Anonym sagde ...

Det var da ligegodt satans, som I kan vurdere andre mennesker!!
Hvordan gør I det? Jeg har boet sammen med min mand i 10 år og jeg stadig lidt i tvivl om hans gode og dårlige egenskaber. Jeg er uendeligt imponeret over jeres personanalyser. Men nu er jeg nok heller ingen stor menneskekender. Jeg har f.eks. været meget stolt af både Brixtofte og Ellemand og ville have forsvaret dem til sidste blodsdråbe.
Sys Poulsen

Thomas Bolding Hansen sagde ...

"Bertel Haarder er for gammel. Der skal nyt blod til, nye kræfter."

Hvor gammel er lige Mærsk Mckinney ?
Det har intet med alder at gøre og alt med individuel kompetence, den har Bertel.

Anonym sagde ...

Christian Thulesen Dahl!Med Søren Espersen i en støttende rolle,det er hvad DK har brug for NU og i lang tid fremover.
PB.

Steen sagde ...

såså, intet ondt om Messerschmidts karriermuligheder.Det var ikke ham Hedegaard talte om.

De inderste tanker tilhørte en med efternavnet Henriksen.

Ung og tidligere lovende.

Anonym sagde ...

Hvis man betegner AFR som en "liberal" statsminister, har man da vist ikke fattet så meget.. men det er måske Venstres vildledende markedsføring som "Danmarks liberale parti" som har virket?

Manden praler med at den offentlige sektor er VOKSET under hans regering! Hans regering fastholder:
- tårnhøje tvungne skatter.
- en socialistisk boliglovgivning med kunstigt lave huslejer.
- en socialistisk såkaldt "kommunal udligning".
- store overførselsindkomster.
- masser af magt til voldsmonompolet (staten) bl.a. via indskrænkning i det kommunale selvstyre.
- en enorm mængde forbud og påbud sanktioneret af voldsmonopolet (staten).

Siden hvornår er den type politik blevet liberal? Uanset hvad regeringen kalder sig fører den en åbenlyst socialdemokratisk/socialistisk politik. Det er derfor en total misforståelse, at kalde partiet Venstre for liberalt eller statsministeren for liberal. Der er desværre INGEN liberale partier i folketinget - de nuværende partier i folketinget går desværre allesammen ind for en socialistisk velfærdsstat med masser af tvang og kollektivisme.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Nej, der kan godt tænkes en position, der lige er et hak mere liberal end Venstre. Men jeg regner da også stærkt med, at "Liberalisterne" - hvad I så end får lov at kalde jer - stiller op ved næste Folketingsvalg? Det er da velkomment. Så kan vi måske helt undvære socialdemokraterne, fordi Venstre tager deres plads :-)

Personligt er jeg nok ikke ikke ultraliberal, hvad I jo også har noteret jer på liberator.dk. Det er fair nok. Det har I ret i.

Fx mener jeg jo, at folkestyret fungerer fint i en nationalstat, dvs. med basis i en nation. Jeg kan ikke gå ind for, at vi åbner alle grænser og lader folk strømme ind og klare sig selv.

Rettighedstænkning ender også i nonsens, hvis man ikke må tjekke muslimer ekstra godt i lufthavnen og i det hele taget skal lade sig trække rundt ved næsen af konventioner, der udnyttes åbenlyst urimeligt. Jeg har ingen problemer med, at politi og retsvæsen slår ned og får has på ekstremistiske organisationer.

I det hele taget har jeg en no nonsense tilgang til verden, der gør, at jeg ikke kan blive en rigtig velskolet superliberal.

Men jo, vel kan vi skære en god luns ud af det offentlige uden at komme til at savne noget. Hele hjælpersyndrom-industrien, som beskæftiger bjerge af mennesker, burde dø en voldsom død: Fjern socialrådgiverinstansen, glem alt om "integrationskonsulenter", luk og sluk alle de puljer og centre for dit og dat, som ikke har andre formål end at opdrage befolkningen som gode socialdemokrater. Tag støtten fra DR. Luk ungdomsklubberne. Afskaf 10. klasse, folk skal nok selv "modnes". Afskaf bistandshjælpen, men erstat den med medhjælperjobs til bistandstakst, som enhver er sikret tilbud om - fx inden for rengøring, børnepasning, ældrepleje, gadefejning osv. Det sidste her er igen uliberalt, men til gengæld er det en praktisk brug af ressourcerne.

Det kommunale selvstyre er jeg ikke så imponeret over. Der går konsensus og socialdemokratisme i det. I forhold til de såkaldt liberale borgmestre rundt omkring er Claus Hjort og Bertel Haarder superliberale i deres krav.

Har Claus Hjort, nu vi er ved ham, i øvrigt ikke ret i, at det tager tid at få folk til at forstå, at verden godt kan bestå, selvom staten ikke overvåger og vejleder hvert et skridt, de tager?

Indtil videre har min blog haft fokus på et helt grundlæggende, liberalt tema: ytringsfriheden og det liberale demokrati. Dét er liberalt hjerteblod, som kan være nok så vigtig som skattelettelser.

Lars Bachmann sagde ...

Lars Løkke ville være et godt alternativ, men vi må nok se i brillerne at han er ved at være for gammel, efter de flestes mening. Et yngre alternativ kunne være Kristian Jensen

Tilføj en kommentar