lørdag, maj 27, 2006

Fejltrin

Foghs skyld, og så alligevel ikke. Hvordan i himlens navn kunne årtusindets anakronisme, Muhammedhysteriet, være Foghs skyld?

Jo, fordi han kunne have snakket 11 tåbelige diplomater fra 11 tåbelige stater fra hele den tåbelige ballade ved at give dem en sang fra de varme lande om, at hele verden skam (host) respekterer deres afsindige religion, der kaprer deres hjerne og ødelægger alting for dem.

Det hele var Foghs skyld, fordi han ikke bare løj de stakkels fjolser op i ansigtet, talte ind i deres fantasiverden, bekræftede dem med gravalvorlig mine i det der lillebitte, altmodische, pinagtige verdensbillede, de lever med.

I hate to burst your bobble: Det stunt var pinligt. Og det er fra først til sidst jeres egen skyld. I faldt igennem den vestlige modernitet med et brag, gennem adskillige etager faktisk, helt ned igennem gulvbrædderne. I kan godt kravle op igen og sætte jer til bordet mellem jeres vestlige værter, men dette verdenshistoriske faux pas sidder på jer som persille mellem tænderne, hår i næsen, sovs ned ad hagen eller det, der er værre.

Ingen siger det direkte, så lad mig sige det som en ven: Allle forventer, at I arbejder virkelig målrettet på at sikre - gennem selvbeherskelse, gennem tilegnelse af moderne trosformer, gennem opøvelse af tolerance - at I aldrig, aldrig, aldrig skaber jer sådan igen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar