onsdag, maj 17, 2006

Ulrik Høy om nationens tilstand

Som regel har man allermest ret i sine allermest vanvittige øjeblikke. Da jeg læste Ulrik Høys artikel "Nationens tilstand" i Weekendavisen 5/5-06, tænkte jeg: Jeg elsker Ulrik Høy. Jeg elsker Ulrik Høy. Jeg elsker Ulrik Høy. Han er altid mange træk foran. Han kan mærke det. Andre hjerner har knapt opdaget, at der er blevet sået et frø. I hans hjerne spirer hele planten frem og bam, så ligger den i trykken i næste Weekendavis.

Efter en lang og hård vinter, efter nidkær forrådsindsamling, opstabling, skattestop og rationering, rap over fingrene og et gammeltestamenteligt tordenvejr af vrede over landet, så vågner vi tics´ende op på en solvarm 1. maj med en øl i hånden og opdager, at nationen ikke har fået et slag f**** siden 2001.

Vi ser på os selv og vores politikere, vores bygninger, vores institutioner. Det gråner, det hele ser træt og sammenbidt ud. Vi har rigeligt af det hele, men vi tænker nok lidt småt, og vi har ikke godt af det. Borgerlige kan være overordentligt skarpe, men vi kan også sygne hen i egoisme og "går den, så går den".

"Det er ringe, og det samme kan siges om hospitaler og ældreinstitutioner og boliger for alle dem, der ikke opfylder normalitetens krav, og som faldt uden for, uforskyldt eller af egen drift, for vi er jo også selvdestruktive væsner til tider, besynderlige, men dog ikke mere besynderlige, end at enhver i det selverkendende hjørne kan se sig selv i de fortabte", skriver Ulrik Høy.

Det er smukt sagt.

Vi har sådan et spektakel med ïndvandrerne - "en hård kerne af kriminelle og en blød kerne af statssubsidieret dovenskab", for igen at citere Høy - at vi ikke længere kan høre den stille klynken fra de sagtmodige.

Høy vil have Socialdemokraterne ind igen - jeg er ikke helt sikker på, at han mener det, selv om han effektfuld gentager det i interviewet nedenfor. Jeg vil meget foretrække, at de borgerlige bliver, men at der skiftes grundigt ud:


 • Brian Mikkelsen kan ikke være kulturminister, enhver kan se og høre, at kultur rager ham en papand
 • Eva Kjær Hansen kan ikke være social- og ligestillingsminister, for hun er tindrende ligeglad med begge dele
 • Rikke Hvilshøj skubber brillerne med pegefingeren og snakker om regler, hun banker ikke noget igennem
 • Har vi en trafikminister?
 • Thor Pedersen har ikke en ærlig tanke for andre end selv, og vist ikke engang det: bare for sin pengepung
 • Lars Barfoed, glem det
 • Helge Sander, han er fra Herning, luftkastellernes hovedsæde, klichéernes by, overfladiskhedens hjemstavn
 • Connie Hedegaard sprang direkte fra at være talentfuld til at være has been
 • Ulla Tørnæs som minister for ulandsbistand, ak

Anders Fogh, Per Stig Møller, Lene Espersen, Jens Rohde og Bertel Haarder kan blive. Bent Bentsen gør heller ingen fortræd. Claus Hjort Frederiksen er klog, Søren Gade er gemytlig, og det kan der nok være brug for i disse tider. Men Fogh må lære at blive sagt imod.

Flemming Rose skal være ny kulturminister. Naser Khader skal være integrationsminister.

Se det uddybende interview med Ulrik Høy på DR2

20 kommentarer:

 1. Hvor er du dog dåååååm, når du sådan lader din ungpigefeminisme skinne igennem. Hovedproblemet er for få hanbavianer og for meget Blå Stue og lilla ble. De feminine værdier har allerede ødelagt meget, skal det fortsætte? Høy spiller rollen som den typiske bløde venstresnoede mand, der vil gøre hvad som helst for et slag k....

  Søren Gade er en katastrofe fordi han forsøger at skjule og hygge konflikter. En forsvarsminister skal ikke være en feminin hyggeonkel. Men der er jo stemmer i det, fordi dit latterlige køn sidder på værdierne og ikke har n..... til at tale om eller opfatte virkeligheden. Reformér dit køn, Ulla! Gør det voksent og ansvarligt. Deri ligger fremskridtet eller redningen for demokratiet. Indtil videre ville det være bedst tjent med at undvære kvinders stemmer.

  Flere eksempler på at selv du ikke evner det:

  Naser Khader er en blød kussetyv og skal selvfølgelig ikke være minister, endnu en maipulerende hyggespreder der ødelægger demokratiet.

  Fogh skal ikke lære at blive modsagt. Fogh har ikke været for stædig, men for eftergivende, selvom han har gjort det godt. Fogh er ikke for maskulin.

  Din dømmekraft er desværre cirka nul. Men hvis du lover mig at sætte krydset ved V eller O næste gang, skal jeg undlade at blive vred på dig ;-)

  SvarSlet
 2. Når du nu er ude i Høys ærinde - at slå hul på indeklemtheden, bornertheden, selvtilstrækkeligheden osv. i den førte borgerlige politik - så skulle du måske også skrive ordet f**** helt ud. Det ville passe til dit ærinde her ;-).

  SvarSlet
 3. Jesper B. Poulsen20 maj, 2006 23:10

  Hej Ulla,

  Jeg har læst mange gode ting skrevet af Ulrik Høy, men dette virker som er ham ramt af lidt forårs-kedsomhed - "skal der ikke ske noget - foråret er kommet og jeg keder mig og alting blomstrer , osv. ".

  Socialdemokratiet er afskrevet. Og det er de, ikke fordi at de idag fremstår temmelig rådvilde med kun 1 grundlæggende holdning: "Mere velfærd/Bedre Velfærd/Velfærd fremfor alt/Alle sætninger indeholdende ordet: velfærd" - nej - vi må hen og kigge på deres bidrag til Danmarks udenrigspolitik. Der går en lige linie fra deres fodnotepolitk i 80'ernes, til Nyrup's udskrivning af lynvalg efter 11.September katastrofen, til at de nu i 2006 ,tilbage i opposition, har trukket deres opbakning til den danske indsats i Irak tilbage. Vores indsats i Irak er på et Fn- mandat og jeg har ikke læst en eneste sikkerhedsekspert udtale sig, at det ville være fornuftigt at forlade Irak i den nuværende situation.
  Jeg ved ikke hvad de tænker - men det holder simpelthen ikke.
  Det løber stadig koldt ned ad ryggen, når jeg ser Nyrup kickstarte sin valgkamp i november 2001 med følelsesladede historier om den amerikanske stewardesse som nåede at ringe hjem inden flyet ramte Twin Towers: "Nu skal vi holde sammen - venner ...bla bla bla".

  Jeg ved ikke hvad der foregår i hovederne på dem -jeg kan simpelthen ikke greje det - men jeg kan ikke lide det.

  Det vil jeg gerne høre din holdning ti.

  Lige en anden replik: Mit indlæg vedr. "Helle T./kønnenes kamp/ dømmekraft/" var squ' en anelse for "tungt". Må jeg give dig credit for nogle skarpe og fine kommentarer. Du får 5 Bonghoveder for dit skriv (Yes- skriv - I LOVE IT) om "Læreruddannelsen". Bingo - send den til Haarder.

  Mvh
  Jesper

  SvarSlet
 4. Ulrik Høy skriver i sin sidste klumme om "de borgerlige" og tilføjer beroligende: "os borgerlige". Pointen er vel bare, at der går forbrug og snævertsyneshed i de borgerlige. At alt for mange ikke har politisk engagement og overskud til at tænke på andre end sig selv. "Det er lige til at blive socialdemokrat af", skriver han, "så vi må hellere holde".

  Ulrik Høy er ikke mindre borgerlig end før. Men han peger på en svaghed ved det borgerlige Danmark. Og så gør han det med stil. Som en flodhest.

  Som BS sagde til Bubber: Flodheste løber ikke op for at true; de løber op for at jorde dig, og de stopper ikke op, de brager ind i dig og smadrer dig. Således Ulrik Høy: ikke bare "Venstre skal forbedre sig" men "Venstre får ikke flere krydser af mig i denne omgang". Det er mere effektfuldt.

  Jeg har ikke afklarede holdninger til Socialdemokraternes forsvarspolitik. Jeg har aldrig rigtigt haft en mani omkring det, så jeg ved ikke så meget om det :) Det kan måske komme.

  Men mere generelt: Jeg synes, at det er virkelig svært. Jeg synes, at det er svært at få øje på en rigtig god løsning i forhold til den islamiske verden, hvorfra tidens trusler kommer.

  Krig gør dem endnu mere fanatiske, så indgriben er problematisk.

  Tid gør dem ikke mindre fanatiske, så ikke-indgriben er lige så problematisk.

  I bagklogskabens lys var det rigtigt at undgå verdenskrigen med kommunismen. Den braste selv sammen, hvad ingen troede muligt bare i starten af 80´erne.

  Omvendt var det i bagklogskabens lys rigtigt at angribe nazismen. Det løste problemet, dog med store omkostninger.

  Hvad er rigtigt i forhold til den islamiske verden?

  Det er muligt, at den islamiske verden kan reformere sig selv fredeligt indefra. Alt er muligt.

  Men det er også muligt, at islam kun har én modus vivendi, og det er ekspansion. Så kan de ikke standses ved at man fjerner deres diktatorer og håber på det bedste.

  Hvad nu, hvis de kun kan standses på samme måde som de har ekspanderet, altså nogenlunde som følger: Man skræmte livet af det fjenden, så de rædselsslagne underkastede sig islam, altså blev muslimer. Gjorde mændene ikke det, blev de dræbt eller taget som slaver. Man tog kvinder som koner eller slaver. Man opdrog børnene som muslimer og skaffede store samfundsmæssige privilegier til muslimerne. Så fik folk det lært. Man terroriserede folk til at makke ret; muslim betyder "en, der underkaster sig". Læs selv mere i "Derfor er jeg ikke muslim".

  Det er en meget grundig og nidkær pædagogik, nøje tilpasset hiin enkelte, dertil ekstremt virksom, naturligvis overordentlig brutal.

  Den form for pædagogik ville Vesten aldrig give sig i kast med, og gudskelov for det. Så vi sidder fast i smertefulde og hadskabende småkrige og trækken konflikter ud i det uendelige. Ingen tør konfrontere islam, selvom alle ved, at islam er roden til alle problemer og selvom ingen nogensinde har set det fantasifoster, som man kalder "demokratisk islam" (ikke at forveksle med demokratisk valgt islam). Jeg ved ikke, hvor smart det er. Hvad er planen?

  Så ved jeg ikke, hvad vi skal gøre. Jeg har ikke flere bud.

  SvarSlet
 5. Men lad da endelig ikke "Kimporators" kussefikserede gylp holde dig fra tangenterne,han på sin side,burde måske overveje at være ædru når der skal debat på.
  PB.

  SvarSlet
 6. Er der ikke noget med, at man skal høre sandheden fra børn og fulde folk? (Jeg er ikke Kimporator...). I øvrigt: Go on Ulla!

  SvarSlet
 7. Hvis den homoseksuelle Kimporator ikke har noget fornuftigt at sige, så forslår jeg at han lader vær med at skrive.

  Christian

  SvarSlet
 8. Jesper B.Poulsen26 maj, 2006 17:29

  Emnet Islam og muslimer er en svær kamel at sluge, eller for den sags skyld presse gennem et nåleøje.

  Det vil jeg godt skrive en længere afhandling om, når tid er.
  Det er nemmere og sjovere at jorde SocialDemokrater ! :-)
  Mvh
  Jesper

  SvarSlet
 9. Nu var det feminin/maskulin sådan set temmelig centralt i denne Høy-svada og Ullas gengivelse af samme, så jeg har lidt svært ved at respektere de forargede reaktioner.

  Er det mon kommentatorernes, æhæm ridderlighed der får dem til at glemme Ullas oplæg og forsøge at tegne mig som ophavsmanden til temaet?

  At borgerlige Ulla ikke er nogen stor krigstilhænger falder da i skålen for min teori om kvinder som evigt uansvarlige pacifister.

  @Ulla (for andre fornuftsvæsener er der vel næppe på tråden her):

  Jeg kan ikke se at det med garanti var klogt at undgå verdenskrigen med kommunismen. Østeuropa har lidt meget og kinesere og russere gør det vel stadig. Måske skulle man have gjort som Churchill mente: Atombombet russerne inden de selv fik bomben.

  Jeg kan heller ikke se at det var 100% rigtigt at nakke nazisterne. Hvad var forskellen på dem og sovjetregimet? Hvis det var klogt at undlade at smadre sovjet, hvorfor var det så klogt at smadre nazityskland (og omvendt)?

  Nej, det er sgu svært at fælde endelige domme, og jeg synes ikke historien kan fortælle os noget sikkert om alternativerne til det man faktisk gjorde.

  Givet islams befolkningsproducerende tendens synes det dog oplagt at smadre fænomenet snarest.

  SvarSlet
 10. Wazzzup. It is a nice site!
  [url=http://viagra.alldating.org/viagra.htm]viagra[/url]
  viagra
  Don't delete

  SvarSlet
 11. Good moning. Good work!
  Visit my site [url=http://delta-space.info/phentermine.htm]viagra[/url]
  buy http://delta-space.info/phentermine.htm viagra online
  Thanks.

  SvarSlet
 12. Good evening. Cool!
  Visit my site [url=http://freeunixhs.info/phentermine.htm]phentermine[/url]
  buy http://freeunixhs.info/phentermine.htm phentermine online
  Thanks.

  SvarSlet
 13. Hello people!
  buy [url=viagra.alldating.org/viagra.htm]viagra[/url]
  cheap viagra online
  Bye

  SvarSlet
 14. Das ist fantastish!
  buy [url=http://viagra.alldating.org/viagra.htm]viagra[/url],
  cheap http://viagra.alldating.org/viagra.htm online
  Bye

  SvarSlet
 15. Hi all, watch here!
  buy [url=http://xrjuhosting.info/phentermine.htm]phentermine[/url] online,
  cheap http://xrjuhosting.info/phentermine.htm phentermine
  Thanks a lot.

  SvarSlet
 16. Hello, Dear All!
  [url=http://wikkimikki.fortunecity.com/msg001.htm]levitra[/url]
  levitra

  Thanks.

  SvarSlet
 17. Hello, thanks author. Look at my site.
  cheap [url=http://www.rhodesschool.com/blogcomments/default.asp?blogID=23193]phentermine[/url]
  http://www.rhodesschool.com/blogcomments/default.asp?blogID=23193 phentermine
  Bye

  SvarSlet
 18. Good evening, cool site.
  See [url=http://www.jahk.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113]viagra[/url].
  Buy http://www.jahk.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113#viagra best.
  thanks a lot.

  SvarSlet
 19. Viagra is proved to have worked for more than 80% of men. So if you’re not getting the results you want, try it again just ensure that you buy viagra from the right place and under right directtions, obviously of a good physician. Often a dose adjustment is all one needs to get back that virility

  SvarSlet
 20. Propecia comes in tablet form and should be taken only by men without liver problems. It should be taken regularly and needs to be taken with water - food is optional.

  SvarSlet