søndag, juni 04, 2006

Islamisk-socialistiske teser

Jeg er lidt hemmeligt tiltrukket af den proces det er at læse noget, man synes er fuldstændig hul i hovedet. Når hver eneste sætning er som en gigantisk Tetris-brik, der stritter i alle retninger og er umulig at placere i ens hjerne. Jeg samler på dem nede under "Alternative synspunkter". Jeg har ikke så mange, men nu har jeg fundet én, der får seks bomber i turbanen for at lukke sig komplet og intenst om sig selv, imens den reproducerer sig i en stadig strøm af Tetris-monstre. Den er bjergtagende at læse, som en uendelig sig-udfoldende løgnehistorie, der bliver stadig mere desperat.

Hamid Dabashi er professor ved Columbia University. Hans kommentar "Underkastelse" i Weekendavisen 2/6-06 rummer følgende centrale islamisk-socialistiske teser:

1. Tegningerne var et racistisk angreb på europas indvandrere. Tegningerne blev genoptrykt, "ikke for at tilkendegive deres støtte til nogle overfladiske og uvidende danske kolleger, men for at skræmme millioner af europæiske muslimer til at underkaste sig, til at føle skyld og skam". Børnene er målet for alle disse aviser, "de har hermed sikret sig, at børnene bliver mobbet i skolen og på legepladsen". Millioner af muslimer må hver dag "finde sig i den allestedsnærværende europæiske racisme".

2. De muslimske reaktioner var i virkeligheden fredelige. Europæisk presse "iscenesatte og koreograferede udvalgte optrin fra de spredte muslimske reaktioner". Europæisk presse ønsker at bevare sin historiske tradition for at "fremvise muslimer fra den værst tænkelige vinkel".

3. Den muslimske verden er offer for Europæisk kolonisering. Europa har "plyndret hele kloden mange gange", så der er en "bizar, kolonihistorisk ironi" i at vi nu har fået millioner af muslimer inden for vores egne grænser. Europæere er nu "skræmt fra vid og sans".

4. Europa er på vej mod fascisme med muslimer som hadeobjekter. Europæere kræver "etnisk udrensning i Europa", fascismen er genopstået, og dens fjende er Salman Rushdies "islam", der må sættes i gåseøjne. Rushdie og andre "stempler et misfoster skabt af deres egen fantasi som "islamisme" og dernæst kalder de det "totalitarisme".

5. Konflikten bunder i ekstremisme, ikke i reel uenighed. Det hele er et "hundeslagsmål mellem militante muslimer og racistiske europæere".

6. Muslimerne er socialt, ikke religiøst indignerede. Når "visse muslimer" gribes af voldsom forargelse er det fordi tegningerne er hentet i "europæiske, racistiske apotekerkrukker" - ikke pga. et religiøst billedforbud.

7. Europæerne er aggressorerne, og muslimernes offerstatus har lighed med jødernes. "Den nuværende antimuslimske pestilens, der breder sig som en løbeild over Europa og USA, udspringer af det hvide kristne repertoire af antisemitisme, der nu har ændret fokus og ikke længere er rettet mod jøder, men mod muslimer".

8. Islam har intet med terror at gøre. Stor harme over, at "man antyder, at Muammed er indblandet i terrorhandlinger", og stor harme over, at man "i realiteten" anklager halvanden milliard muslimer for det samme. Who do you believe, me or your lying eyes?

9. Terror er et spørgsmål om definitioner. Vi har også den kendte finte "sådan som terror defineres af USA og dets europæiske allierede".

10. Europæiske politikere udnytter folks frygt og racisme. I Europa tager en gruppe "uvidende karriereopportunister afstand fra et fænomen, de betegner som "islamisme", en patologisk nervøs omskrivning, der dækker over et kollektivt had til et folk og dets begreber om det hellige".

11. Islamisk totalitarisme er ikke et reelt problem. Kun Iran "ligger på linie med den jødiske stat, det kristne amerikanske imperium, der støtter den og den hinduistiske fundamentalisme, der stræber efter at efterligne dens apartheid og racisme". Så: "Hvordan i alverden er islam blevet til et totalitært statsapparat, der kan sammenlignes med fascisme, stalinisme eller nazisme?"

12. Muslimer ville leve fredeligt, produktivt og uproblematisk, hvis vi ikke generede dem. "Det overvejende flertal af muslimer verden over bider harmen i sig, forsøger at glemme den hæslige, europæiske racisme og passer deres daglige arbejde".

13. Vesten udbytter den tredje verden og har selv skabt alle de problemer, som den nu pga. sin grådighed ikke kan eller vil løse. Muhammed-sagen har endelig ingen betydning, for "kloden skæbne afgøres et eller andet sted mellem den store indvandring af arbejdskraft på den ene side og den globale omfordeling af den kapital, der systematisk forsøger at misbruge den på den anden".

Det må være en pinefuldt at være socialist i disse tider, for islamismen gemmer sig i deres diskursive ambulancekøretøjer, kalder sig offer og snor sig ind under alle de rigtige paragraffer. Alligevel kan man som socialist næppe undgå at have en kold anelse om, at det, man skærmer, er det sorteste og mest reaktionære, religiøse, intolerante højre.

6 kommentarer:

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Hvad laver det lort i Weekend Avisen ?
Jeg tror selv information ville finde den der overkanten.

Men naturligvis rart at ens paratviden i forhold til deres sociale - offer - Konspirations teorier bliver frisket op. [Sarkasme[/]

Anonym sagde ...

Det ER glimrende at WA trykker dette .

Og der skal offentligøres endnu mere, meget mere, af samme slags .

Det kunne jo, som en konsekvens af dette, hænde, at endnu flere etniske danskere begyndte at TÆNKE over hvilken fremtid vi er i fuld sving med at lægge tilrette for vores egne børn, børnebørn og deres efterkommere.

Reaktionerne på en sådan tænkning ?

At stemme hensigtsbestemt ved næste valg .

Og er dette ikke tilstrækkeligt så......

???

Anonym sagde ...

Efter gennem en del år at have spurgt mig selv hvordan nogen dog kunne blive socialister og efter gennem lidt færre år intensivt at have beskæftiget mig selv med spørgsmålet om hvad i alverden der driver folk til islamismen, så er jeg for nylig nået til to konklusioner.

1. At folk vælger sådanne ideologier fordi de ikke vil tage ansvar for deres liv og deres handlinger.

og

2. At der absolut INGEN forskel er på Islamisme, socialisme, nazisme eller fascisme.

Forskellene er teoretiske, men i praksis ikke eksisterende.

Det er alt sammen et og samme fænomen og alt sammen lige tåbeligt og håbløst.

Desværre tror jeg at vi i Europa selv er med til at fremme fænomenet gennem velfærdsstaten.

Dette islamofascistiske fænomen der vokser for øjeblikket er ganske vist et produkt af islam, men det muliggøres af velfærdsstaten.

Hvad vi ser nu, er efter min mening den socialistiske velfærdsstats selvdestruktion.

Joern sagde ...

Det er glimrende det berettes, hvad de kan finde på at hævde om den slags.
De udstiller sig.

MEN! - og det er vigtigt og sandt:

Idelogien og strategien bag bygger
så langt fra, hvad vi forestiller os
med vore værdisæt og traditionelle tænkemåde.

Derfor har jeg oversat denne artikel til dansk på:
http://nytdanmark.blogspot.com/2006/04/jihads-ideologi-og-strategi.html
med et link til engelske version.

Den engelske tekst (kilden):
http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=14660

Ligeledes skal man forstå indholdet af Taqija, for at se igennem bedraget.
Der er ingen vej uden om:
http://www.lilliput-information.com/teqija.html

m.v.h.
Jørn

Anonym sagde ...

Tak Ulla for den interessante omtale af Hamid Dabashi og hans artikel i WA. Jeg kendte ham ikke og læser ikke avisen.

Jeg har googlet ham, 25 års ophold som eksiliraner i USA og med indgående kendskab til både den vestlige og østerlandske situation. Og med interessante synspunkter på det 'kristne imperium' USA og den europæiske manglende evne til at nuancere og historicere de arabiske frihedsbevægelser, der slås sammen som var det en og samme surdej. Også interessant at læse hans forslag til løsning på Israel/Palæstina problemet, Irakkrigen og hans advasler mod USAs raslen med sablen over for Iran.

Hans analyse af karikaturtegningerne som du refererer er interessant og indeholder i koncentrat hans opfattelser af USA og Europa som kolonialmagter, der ikke bidrager meget til den øvrige verdens udvikling.

Det må tjene til din ros, at du lader sig irritere af hans synspunkter og ikke kan lade dem være....

Iøvrigt er han antiislamist...

Ole

Anonym sagde ...

jeg kan godt se fornuften i det han skriver, selvom han betragtes som antimuslim. om det så var antikristen eller antihindu eller andet, ligegyldigt. han tager udgangspunkt i noget meget vigtigt. det er respekten for andre og deres levemåde og tro. Hvis vi nu ser på den indvandring der har været i Danmark, så er det jo ikke fordi indvandrerne fra muslimske lande er kommet hertil med den forventning om at ændre dette lands værdigrundlag. De er kommet hertil med en invitation til at arbejde og udvikle det velfærd som er til stede. så du og jeg kan få en god og sund tilværelse. mange af dem som kom hertil havde ingen tidligere uddannelse, knoklede med de ting som mange danskere foragtede. og efter at have brugt mere en 10-15 år af deres liv med at opretholde velfærdssamfundet, så var fortjensten at få en familie her, og bo her fast. Ja de har ret til at bibeholde deres religion, værdigrundlag og normer. ligesåvel som når vi tillader os at drage vestpå og skabe et lille samfund i USA, eller i Saudi arabien, hvor vi ikke ønsker at mikse os med andre. uanset hvilken baggrund vi har, vil vi altid søge sammen med dem som har noget til fælles med. Et rent dyreinstinkt.
Religion, ja jeg mener klart at mange religioner er misforstået og videre fortolket af mænd, som ikke har haft det klare overblik som vi i danmark har. ud fra de erfaringer vi har gjort. Men vi har hellere ikke de samme erfaringer som de har. jeg har ofte hørt veninder tale om at de synes det er ucharmerende når de bliver antastet i italien eller spanien. men alligevel forventer de at vi danske mænd gør det. og ligestillingen har bare ødelagt os mænd fra at være mænd. og det påvirker vores selvværd ekstremt. og vi tilpasser os kvindernes verden. det jeg prøver at sige er, at mange af de fortolker som vi hører om i islamiske eller kristne verdener, slet ikke lever i disse samfund hvor kvindernes roller er mere dominerende, og derfor betragter vi det som ækelt at en mand kan tillade sig at gifte sig 4 gange, eller at kvinder skal gå rundt med en burka. JA kvinder skal have ret til at gøre hvad der passer dem. ingen tvivl. Men en mand må gifte sig 4 gange, under visse krav, i krigssammenhænge eller hvis han kan passe og tilfredsstille dem alle ens. og jeg kender ingen kvinder som vil have 4 mænd. burkaen, så hun ikke bliver antastet af dem som hun ikke har lyst til at blive antastet af ligesom mine veninder i italien eller spanien.
Jeg kan godt forstå de mange ting som står i islam, som nyttige og ikke mindst fornuftige.
jeg kan godt blive irriteret over at de store magter,såsom usa, rusland m.fl kalder alle som er imod dem for terrorister. det er lidt paradoksalt, for de kæmper jo mod at USA og andre blander sig i deres sager. jeg kan godt forstå Che, castro m.fl som har kæmpet mod dem som tror de kan tillade sig alt, fordi de er store, ligesom den store fedladende erik fra skolegården. jeg tager et eller andet sted hatten af for dem som ikke vil indordne sig, og vil leve sit liv som de vil. men jeg tager ikke hatten af for dem som tager uskyldige med i graven, hverken usa, england eller frihedskæmpere fra hele verdenen.
idag ser man hvad der sker i kina og tibet, og jeg er 100% sikker på at ingen blander sig, fordi kina idag er økonomisk attraktiv for alle andre. derfor vil ingen blande sig, det er helt sikkert.
fair nok med at saddam er faldet, og fair nok at usa prøver at få landet på fode igen. men jeg håber ikke at de forventer at indbyggerne kysser deres fødder. for de har samtidig bombet og slået så mange mennesker ihjel at det gør ondt i hjertet at høre om det.
folk som har en tro, hold sammen og få den viderebragt. men lad vær med at presse den ned over hovedet på folk. dem som betragter frihedskæmpere for terrorister, så husk både, Cuba, Vietnam, Japan, sydamerika mm. alle de lande som ikke vil som de store vil.

og til sidst tegningerne. ja helt ærligt. hvorfor? hvem får noget som helst godt ud af dette?. kun dem som ikke kan lide at se sig selv i det kedelige og ubalanceret liv. de får noget ud af det. forestil dig den fantastiske kærlighed disse mennesker har til en, som har givet dem et værdigrundlag i form af en tro. hvor taknemmelige de er for at netop denne tro, har gjort meget for dem. har givet dem mod på livet, i sorg og kriser. og så kommer der nogen, som bare vil provokere. fordi de ikke passer ind i deres egen lille verden.
jeg vil ønske at vi danskere tog andre steder hen, end på strandene i marbella, alanya og eller mallorca. og se hvordan denne verden egentlig er. og hvis ikke, så forhold dig kun til det som du ser på de strande og natteliv du begiver du ud i, uanset hvor i verdenen du tager hen.

og piger som gerne vil have at de skal ses på men ikke berøres i byen, ved at tage meget provokerende og udfordrende tøj på. erkend det, og nyd det. jeg har en en rigtig god veninde, som i stoffernes rus og ikke i erkendelse af det som jeg har skrevet, blev voldtaget. hendes tilstand var ubeskrivelig, og idag erkender hun dog en ting. at hun var seksuelt meget provokerende, og at hun var meget nedringet, og at hun pustede til mandens lyst og bakkede hele tiden tilbage. ja hun frustrerede ham på det kraftigste. Jeg synes det var en erkendelse som burde have en medalje, for det er første gang jeg hører en pige, erkende at hun manipulerede. men desværre ramte straffen hende også og hun blev misbrugt. Jeg siger ikke at kvinder skal gå bedækket til. men jeg synes, at kvinder, sågar mænd, bør vide hvilke signaler de udsender. det er ikke alle mænd som er voldtægtforbrydere, men med både stoffer og alkohol i nattelivet, kan alt ske. og mange ting kommer aldrig op til overfladen.

en ting som fangede mig i dette forum. det var at sammenligne islam med nazismen. ja og nej, for nazisterne brugte kristendommen som deres bevæggrund, ligesom ku klux klan gør. men jeg tror ikke at nynazister ses ofte i kirken. for ellers vil kirken i greve og andre steder være fyldt op hver søndag. til stor glæde for kirkeministeren. Og igen vil jeg sige. Det er nemmere at se andres fejl og mangler, end at se ens egne. Det kaldes projektion. for vi er jo ufejlbarlige i dette land. ikke sandt?. vi er jo sociale væsener, og derfor er det altid oplagt lige at tale om de ting som vi har læst om i avisen. for hvis vi ikke havde noget at snakke om, fodbold, indvandrer ja hvad skulle vi så tale om???

Islam i danmark.
der bor nok over 100000 indvandre i danmark som er muslimer. forestil dig at alle 100000 var kriminelle og halvdelen af dem er mænd, og de var opdraget til at banke deres koner, snyde i skat osv. puhaaa det vil dræne vores system fuldstændigt. ja det er for dårligt at mange af forældrene ikke tager ansvar for deres børn. og ja det er hamrende irriterende at se dem sidde sammen i grupper og spille smarte. men de omvendte kasketter, Rap musik for fulde drøn, posebukser og shit, fuck bitch er jo ikke fra mellemøsten. det er jo fra usa, de sorte som er efterfølgere af slaver og som ikke har fået anerkendelse eller respekt i den hvide mands verden, med mindre de er gode til sport, musik eller noget andet. GET A GRIP!.

jeg ønsker bare at vi alle prøver at se os selv først, hvad vi gør, hvordan det kan være vi handler på de måder vi gør på osv.

Tilføj en kommentar