torsdag, juni 01, 2006

Katrine Winkel Holm

Se her Katrine Winkel Holm, teolog, næstformand i Trykkefrihedsselskabet og formand for præsternes nye islamkritiske netværk, debattere glasklart over for en afbrydende og enormt irriterende hippiepræst Anne Braad i Deadline. Katrine Winkel Holm bliver gal, men det er kun en charme mere.

Man skal tilsyneladende lede på den teologiske højrefløj for at finde nogen, der rent faktisk ved noget om islam. De fleste andre gætter og tror og håber på det bedste, men har faktisk ikke så meget at have deres optimisme i. De ved intet om islam og vil intet vide, når de taler om islam som om der allerede havde fundet en reformation sted, en reformation, der formentlig ville tage livet af hele religionen.

Det er egentlig simpelt: Muhammed siger, at Koranen er Allahs ord. Muhammed skal hilse fra Allah og sige, at alle skal adlyde Muhammed. Muhammed giver en lang række konkrete anvisninger, lige fra piskestraf for hor over dødsstraf for frafald til påbud om at bekæmpe vantro indtil islam har sejret i hele verden. Muhammed siger også meget udtrykkeligt, at der ikke kommer flere profeter efter ham selv. Koranen er den sidste anvisning, det endegyldige hellige skrift. Han har spændt buen hårdt, kan man sige. Tror man på, hvad han siger, må man adlyde hele vejen. Islam ér Koranen.


Islam er ikke kristendom, hvor man siger, at lovene blev ophævet med Jesus. Mennesket blev sat fri. Og islam er slet ikke protestantisme, hvor religionen er blevet et indre, personligt anliggende. Hvor islam adfærdsregulerer overordentligt meget af den troendes liv, adfærdsregumerer protestantismen overordentligt lidt. Alligevel taler det meste af venstrefløjen og den bløde midte af dansk politik som om islam var protestantisme, religion i lommeformat, lige til at gemme i sit hjerte og tage med verden rundt uden problemer. Det er ikke tilfældet.

Det bedste, vi kan håbe på, hvis vi satser på, at islam skal kunne fungere i moderne samfund, det er, at muslimer afholder sig fra at sætte sig ind i, hvad det egentlig er, de skal tro - og handle - på.

Katrine Winkel Holm i Tidehverv 5/5-06: "Enten tager man shariaen med stening og alskens middelalderlige love eller også fornægter man islam. Den konklusion må netop de veluddannede muslimer, der sætter sig ind i deres religion, komme frem til. Og det er jo derfor vi netop ser veluddannede, velformulerede muslimer forsvare stening. Det er netop dem, der sympatiserer med likvideringen af van Gogh."

Kronik af Katrine Winkel Holm i Berlingske 23/3-06: "Men hvad med trykkefriheden?"
Anbefalelsesværdigt interview i Information 11/2-06: "Der er brug for monolog"

Interviewet slutter:

- Hvordan kommer vi ud af konfrontationen?
"Vi skal ikke undgå konfrontationen. Der er ikke brug for dialog med dem, der angriber ytringsfriheden. Der er brug for monolog. Vi skal sige til dem, at ytringsfriheden ikke er til debat."

- Uforsonlighed har altid været et kendetegn ved Tidehvervs-bevægelsen, som du tilhører?
"Måske. En gang imellem er det nødvendigt at bryde den pæne tone. Og sige sandheden, selv om den er ilde hørt hos nogle. Det har været Tidehvervs rolle siden stiftelsen i 1926."

- Hvordan kan verden bestå i fred med en sådan uforsonlighed?
"Når vi diskuterer ytringsfrihed, vil jeg til enhver tid foretrække frihed frem for fred."

9 kommentarer:

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Læs dette er, så kan du ikke lide Christian Braad Thomsen mere:

http://www.just-well.dk/thomsen.htm

Manden taler for pædofili og lykkelige incestforhold.

Bielefeld sagde ...

"Man skal tilsyneladende lede på den teologiske højrefløj for at finde nogen, der rent faktisk ved noget om islam."

Brøkdelsjøden Krarup og Tidehverv hører til den danske folkekirkes venstrefløj; IM udgør kirkens højrefløj.

Anonym sagde ...

Jeps, Bielefeld er selvfed og elitær grænsende til det selviscenesatte og antidemokratiske, men ved ofte hvad han taler om.

Anonym sagde ...

Frivillig sex mellem 2 voksne mennesker burde hverken stat eller civilsamfund blande sig i. Det burde en venstrekvinde også mene. At det kan være upraktisk med børn af genetisk tæt beslægtede er en anden sag. Hvis du er uenig, er du ikke ægte liberal.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

OK, Bielefeldt, if you say so. Vi kan da godt kalde Krarup for venstrefløj og Braad m.fl. for højrefløj.

Anonym sagde ...

Jamen lad os da bare sige det, meeen det gør det jo ikke ligefrem sandt vel ?

Anonym sagde ...

Øøøøh, et spørgsmål som er helt uden for emnet: Hvordan får du kommentarerne til at blive fast vist på forsiden?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Ja, hvis jeg bare vidste det. Det kan jeg jo ikke finde ud af. Det, jeg har på forsiden, er bare links til mine egne indlæg. Det er ikke noget, der genereres automatisk, men links, jeg selv sætter ind i "Template".

Wordpress viser vist kommentarerne fast på forsiden - måske skal du vælge det i stedet for Blogger?

Man kan sikkert også indsætte noget kode, så den fodrer forsiden med kommentarer. Det må du spørge en anden om - og så lige sige det til mig, når du finder ud af det :)

Anonym sagde ...

Takker mange gange. Jeg er desværre selv en stor nød til sådan noget her:( Så nu må vi om det kan lykkes:)

Tilføj en kommentar