tirsdag, oktober 10, 2006

Pædofile katolske præster

Fik du set Horisont i går om katolske præster talrige seksuelle overgreb mod børn? Ellers kan du se udsendelsen her.

Der er to skandaler. Den ene er, at der er en meget mere end almindelig forekomst af homopædofile præster i den katolske kirke. Ifølge udsendelsen drejer det sig om 10.000 præster, der er blevet afsløret gennem de seneste år. Den anden skandale er, at den katolske kirke har dækket systematisk over disse præster. Ja, og så spiller paven en central rolle, det er også en skandale, men kun en følgeskandale, for han er jo bare én af gutterne.

Den katolske kirkes reaktioner på overgrebene har været centralt koordineret. Siden 60´erne har der eksisteret et hemmeligt dekret, "Crimen sollicitationis", der bla. beskrev, hvordan den katolske kirke skulle lave damage control, når en pædofil katolsk præst blev opdaget. Når et misbrug kom til kirkens kendskab, skulle man dække over gerningsmanden. Ofret blev pålagt tavshed under trusler om udstødelse fra kirken. Ofrene fik simpelthen et religiøst påbud om aldrig at tale om overgrebet igen.

For de pædofile præster havde overgrebene ingen konsekvens. De blev flyttet fra gerningssted til gerningssted med kirkens velsignelse; fra kirke til kirke, fra kostskole til kostskole, et rigtig udmærket liv for en pædofil. Omgivet af en hel kirke fuld af gode, pædofile venner.

Se udsendelsen.

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Rent bortset fra at jeg syntes meget dårligt om udsendelsens form - den var ganske enkelt for følelspornografisk i sin formidling og opbygning - intervieweren blev konsekvent betegnet som "pædofili-offer, og dernæst hans navn - har du ganske ret.

Det er en ren tragedie, for ofrene og alle de oprigtigt troende katolikker.

BBC har/havde i øvrigt en indscannet version af dokumentet liggende på deres hjemmeside som faktalink til hovedartiklen om sagen. (Har ikke tid til at finde linket lige nu)

Anonym sagde ...

Ondskab tiltrækkes til uskyld, som fluer til frugt! Jeg deler din dybfølte bekymring for ofrene og for de ulykker de mange pædofile vil afstedkomme også i fremtiden. Og så glæder jeg mig over, at du ikke hører til blandt dem, der affejer DR som rød propaganda.

Anonym sagde ...

Hvis tallene er korrekte, så er det en skandale, der burde ryste kirken noget mere, end hvis Da Vinci-mysteriet skulle vise sig at være sandt. Håber denne rysten indtræffer. Men jeg tvivler.

Er tallene sande, er der her en forbløffende overforekomst af overgreb. På tide at få afskaffet cølibatet. Jeg er overbevist om at denne afholdenhed skaber afsporethed og dermed er medvirkende årsag til overgreb.

Anonym sagde ...

ad 1) klart at det giver problemer at holde cølibatet i vor tiodsalder. Noget lettere at være protestantisk præst. De fleste af dem er jo blot bekvemmelighedsfunktionærer der ikke kunne finde et ordentligt arbejde. Ikke meget idealisme eller afsavn der.

ad 2) naturligvis må man lave skadesbegrænsning. Man kan vel ikke forvente andet. Men selvfølgelig kan det tage overhånd.

Anonym sagde ...

Man Korser sig.
Men det hjælper ingen.
Var det ikke kendt i forvejen?
Hvem sender drengene til dem.
Det gør Menigheden.
I "GOD" Tro.

Anonym sagde ...

Cølibatet bliver ofte misforstået af os ikke-katolikker. Det er et forbud mod, at katolske præster indgår ægteskab.

Deres seksualliv derudover burde være afholdende, men de sagtens få tilgivelse, hvis det ikke er det. Eller de kan holde det skjult.

Cølibatet er altså en juridisk, snarere end en seksualmoralsk forskrift, som katolske præster skal underkaste sig.

I USA har der været en udbredt tolerance over for homoseksuelle præster. Nogle katolske præsteseminarier er fuldstændig domineret af disse. Når deres glade dage på seminariet er forbi, kommer de ud i menighederne og får adgang til unge mænd og drenge. Her forsynder de sig og bliver som regel kun "straffet" med en forflyttelse til et andet sogn, hvor de kan fortsætte.

Den katolske kirke har et meget stort problem, men det truer ikke den danske befolkning. Det er der en anden religion og dens præster, der gør.

Anonym sagde ...

Det er en saevanlig omgang lutheransk selvhaevdelse som det program udtrykker. der er sgu lige saa mange paedofile blandt lutheranere, joeder, muslimer, hinduer og buddhister. Lutheranerne i bare misundelige over at katolikkerne stadig kan saelge budskabet. Det er sgu da indlysende dette program var dybt utrovaerdigt. Katolikkerne virker til tider for hellige og saa skal man lige placere en lille skandale i skoedet paa dem.

paedofili er sgu da ikke kulturelt betinget, det er sgu da en biologisk brist. Man kan da helller ikke opdrage paedofile til ikke at foregribe sig paa boern. De er sindssyge og skal spaerres inde.

Fordi man spiller from fortjener man ikke at blive stemplet som paedofil, og det goer den lutheranske kirke for tiden over for den katolske. Det er der nogle helt andre motiver til.

Anonym sagde ...

Nu er der faldet en stor dom i USA og den tredje tragedie har vist sig: Den katolske kirke lider intet økonomisk tab, selv om den skal betale en næsten astronomisk erstatning - og hvorfor ikke: De har selvfølgelig forsikret sig i forhold til at dette ville ske, man har bevidst kalkuleret med at pædofili forekommer!

Tag også et kik på denne herlige mock-amentory: http://www.youtube.com/watch?v=VABSoHYQr6k

Anonym sagde ...

Pudsigt - jeg sidder i samme øjeblik og lægger sidste hånd på upload en sang, der handler om akkurat samme emne, som jeg har læst om her i bloggen. Sangen kan høres på
http://knoxville.mymusic.dk/
under titlen "The King is Dead" (Tekst inkluderet)

Anonym sagde ...

Jeg har kun en kommentar, MASSEHYSTERI.

Tilføj en kommentar