mandag, oktober 02, 2006

Somaliske ægteskaber stabile igen

Her er en oplysning, som vi alle kan glæde os over i disse konfliktfyldte og vrede tider: opstramningen i familiesammenføringsreglerne fra 2001 har betydet, at somaliernes ægteskaber er blevet langt mere lykkelige og stabile.

Antallet af somaliske skilsmisser var jo en overgang i nærheden af 80 procent, hørte man, og den slags er jo altid en ulykke, dels for familien, dels for skatteyderne, der må træde til som forsørger i form af to lejligheder, ekstra overførselsindkomster, fripladser, børnebidrag, evt. udgifter til en ny ægtefælle fra hjemlandet mv. Se her, hvordan den ulykkelige udvikling er vendt:

De hyppige skilsmisser er en saga blot. Også antallet af vielser mellem somaliske indvandrere er faldet. Fra 157 vielser i 2001 til 20 i 2005:

Hvor der en overgang kom dobbelt så mange familiesammenførte somaliere som flygtede somaliere ind i landet (se fx 1999), er trafikken nu (2005) næsten gået i stå:

I alt er indvandringen fra Somalia bremset voldsomt op:

Udvikling i antal herboende somaliere 1980 - 2006, fordelt på indvandrere og efterkommere.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Meget flot research - giver
stof til eftertanke !!

Den første graf "skilsmisser efter tid" bryder jeg mig dog ikke om, idet selve grafen er misvisende.

Grafikken indikerer, at skilsmisser er stort set ophørt med at forekomme, mens det i realiteten drejer sig nærmere om en halvering.

Jeg har aldrig brudt mig om grafer der ikke starter ved 0.....

Tilføj en kommentar