tirsdag, februar 27, 2007

Statsborgerskabstest

Er du værdig til dansk statsborgerskab? Tag testen på Berlingske. Der er 20 spørgsmål. I den endelige udgave skal man have 28 rigtige ud af 40 spørgsmål. Det skulle nok lige være til at klare.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hello, I am a friend of Anders Gravers. Why are you not blond?

Grettings from Adolf Eichmann

Anonym sagde ...

Ulla, jeg læser normalt ikke blogs,men faldt over din ved en søgning på Tina Magaard (som jeg lytter til på P1 lige nu - Krause på Tværs) - og jeg er BEGEJSTRET! Sikken en spændende side! Forfriskende med dine skarpe iagttagelser! JA - hvorfor er der ikke flere kvinder der interesserer sig for politik? Er selv ved at vågne op til dåd.
Jeg er selvfølgelig nysgerrig! Hvem er du? Hvad laver du? Og synes du testen var en nem sag?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Tak for det! Mig? Jeg er cand.mag. i dansk og filosofi og har studieorlov i år for at tage en master i Citizenship Education ved DPU (Danmarks Pædagogiske Universitet). Ellers arbejder jeg som pædagogisk konsulent i Efter- og videreuddannelsesafdelingen ved CVU Vest, hvor jeg siden 99 har undervist på Voksenunderviseruddannelsen (pædagogikum) og forskellige moduler på den pædagogiske diplomuddannelse (PD). Jeg er samlevende, som det hedder, og vi har tre børn på 7, 5 og (næsten) 3. Jeg har taget et års barselsorlov med hver af dem, så det er klart, at de har fyldt min tilværelse lige så meget som jobbet i de seneste år.

Og så er jeg jo medlem af Venstre og formand for LOF i Holstebro. Jeg sidder i Venstre Holstebro Kommunes bestyrelse. Og i Skolebestyrelsen. Faktisk er jeg tit lidt stresset. Jeg har præsteret at lede efter min søn henne i børnehaven, mens jeg havde ham på armen :-)

Jo, jeg kunne altså sagtens svare på de 20 spørgsmål. Og så vidt jeg har forstået, er både spørgsmålene og svarene offentligt tilgængelige. Man behøver bare at lære svarene udenad, så kan man bestå. Faktisk mener jeg ikke, at det ville være ad vejen med en generel "borgerlig konfirmation", som man skulle bestå for at få stemmeret. Jeg ville være ked af det, hvis det udelukkede lavtuddannede, men hvis det satte stemmealderen lidt op, ville det være ok med mig.

Anonym sagde ...

Hej Ulla, hvornår bør man kunne få dansk statsborgerskab?

/Effie S.

Anonym sagde ...

Hej Mullah,

Det må være dejligt at have næsten 3 børn.

Jyllandsposten har også en Indfødsretsquiz - der er lidt mere "liv" i den, og så er der 40 spørgsmål. BT har også én.

Fik 40/40 i JPs, på 05:02 (men så lavede jeg også andre ting imens)

*GG*

Anonym sagde ...

Klart at en hvilken som helst fars dydsmønsterpige kan lære leksikal viden udenad og smutte over grænsen med sine skyklapper og sit vanvid.

/Kimporator

Anonym sagde ...

Kimpo, mener du Ulla? ;)

F

Tilføj en kommentar