fredag, februar 23, 2007

Vold og køn

Nogle oplysninger om vold og køn:

17 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja. præcis.

Anonym sagde ...

Så er der ingen anden udvej end at gå tilbage til naturens orden: hunnerne vil kun lade de allerbedste hanner får lov at parre sig. Kvinder er simpelthen nødt til at beskytte sig mod at gøre en good-for-nothing taberhan til påhæng for resten af livet - vi kan ikke længere tage chancen med enhver Johnny med store brune øjne, bare fordi han gerne vil have sex, samtidig med at vi gerne vil have børn. Kvinder har sådan set også været alt for large på det område indtil nu - en mand skal nærmest være hjemløs, for ikke at kunne finde sig en kvinde, der gerne vil have børn.

Det er ikke tilfældigt, at DF nu sørger for, at man igen kun kan få tilskud til kunstig befrugtning, hvis man lever i et forhold med en mand: de kæmper for ikke at komme til at løbe rundt i rene hanflokke, som hunnerne ikke har brug for, og ikke gider at opvarte.

Anonym sagde ...

http://www.bein.com/fathers/articles/female_violence_facts.html

"Children are 3 times more likely to be fatally abused in Mother-only Households than in Father-only Households".

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Canadian Fathers side?

De er jo ikke mere pålidelige end Foreningen Far.

Ifølge en Unicef-rapport var situationen i Canada i 1998, at faderen stod for 41,3 procent af den fysiske vold mod børn, stedfaderen for 11,1 procent og moderen for 38,9 procent.

Mændene slår mest, men kvinderne er godt med. For godt. Tænk dog på to ting: 1) Så vidt jeg ved er revselsesretten ikke afskaffet i Canada. Og 2) kvinderne er langt mere sammen med børnene end faderen.

Se her s. 10:
http://www.unicef-icdc.org/publications/pdf/repcard5e.pdf

Bladrer man frem til side 20 i samme rapport, så finder man flere data om Canada. Hvor et gennemsnitligt barn har 1 procents risiko for at blive udsat for vold, har et barn hos en enlig mor 2,2 procents risiko, mens et barn hos en enlig far har 1,8 procents risiko. Imidlertid siger disse tal ikke, hvilken person, der har begået volden, men kun hvordan husstanden var sammensat. Det behøver altså ikke at være moderen, der har begået volden.

At påstå, at børn hos enlige mødre har 3 gange så stor risiko for at blive udsat for vold i canada er helt ude i skoven. Risikoen er godt en femtedel højere. Det er noget andet :-)

Samme sted kan man i øvrigt se, at det forholder sig omvendt i Australien. 1,7 procents risiko for børn hos enlige mødre. 2,0 for børn hos enlige fædre.

Og det er som sagt slet ikke en angivelse af, HVEM der begår volden.

Anonym sagde ...

hvis du interesserer dig for emnet hvorfor undersøger du så ikke den side der henvises til?.

Der vil du kunne se hvem der har lavet undersøgelsen.Og den er da ikke nødvendigvis utroværdig fordi den er citeret på Canadian Fathers side.

Anonym sagde ...

oplysningerne skulle stamme herfra:

http://www.healthieryou.com/cabuse.html

Anonym sagde ...

...men ikke for at starte en diskussion om hvilke tal der er mest korrekte, da ingen af har mulighed for seriøst at bedømme det.
Jeg vil dog sige at det er tankevækkende hvor lidt medierne interesserer sig for kvinders vold mod børn i forhold til mænds vold mod kvinder.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Den rapport, du henviser mig til; http://www.healthieryou.com/cabuse.html

Læs den. Og send resultatet til Foreningen Far Out Løgnehistorier.

I afsnittet "Distribution of Child Abuse and Neglect by Family Characteristics" står der jo sort på hvidt:

"Among children in single-parent households, those living with only their fathers were approximately one and two-thirds times more likely to be physically abused than those living with only their mothers".

Anonym sagde ...

Ulla, hvad med psykisk vold? Mænd er mere fysiske. Kvinder er stærkere verbalt.

Kvinder ødelægger drenge og mænd for livet med deres psykiske tortur, og du hyler over at de får et par velfortjente flade.. det er for lamt.

Og hunkønnet er løgnens køn. Synes du ærligt talt ikke det var på tide at indføre dødstraf til de kvinder der lyver deres ex-mænd børnemishandlere?

Hvordan kan en erklæret liberal i øvrigt have så meget tillid til de officielle undersøgelser? Jeg troede liberale mennesker brugte deres sunde fornuft. Nåee nej, du er jo slet ikke liberal, din socialistfisse.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

I afsnittet "Distribution of Child Abuse and Neglect by Perpetrator Characteristics" kan man læse, hvem der har stået for hvilke typer af misbrug:

"Perpetrator's Sex. Children were somewhat more likely to be maltreated by female perpetrators than by males: 65% of the maltreated children had been maltreated by a female, whereas 54% had been maltreated by a male. Of children who were maltreated by their birth parents, the majority (75%) were maltreated by their mothers and a sizable minority (46%) were maltreated by their fathers (some children were maltreated by both parents). In contrast, children who were maltreated by other parents or parent-substitutes, or by other persons, were more likely to have been maltreated by a male than by a female (80 to 85% were maltreated by males; 14 to 41 % by females).

Abused children presented a different pattern in connection with the sex of their perpetrators than did the neglected children. Children were more often neglected by female perpetrators (87% by females versus 43% by males). This finding is congruent with the fact that mothers and mothersubstitutes tend to be the primary caretakers and are the primary persons held accountable for any omissions and/or failings in caretaking. In contrast, children were more often abused by males (67% were abused by males versus 40% by females). The prevalence of male perpetrators was strongest in the category of sexual abuse, where 89% of the children were abused by a male compared to only 12% by a female.

Among all abused children, those abused by their birth parents were about equally likely to have been abused by mothers as by fathers (50% and 58%, respectively), but those abused by other parents, parent-substitutes, or other, nonparental perpetrators were much more likely to be abused by males (80 to 90% by males versus 14 to 15% by females). This general pattern held for emotional abuse, but was slightly different in the area of physical abuse. Children who had been physically abused by their birth parents were more likely to have suffered at the hands of their mothers than their fathers (60% versus 48%), while those who had been physically abused by other parents or parent-substitutes were much more likely to have been abused by their fathers or father-substitutes (90% by their fathers versus 19% by their mothers). For sexual abuse, the child's relationship to the perpetrator made very little difference, since males clearly predominated as perpetrators, whatever their relationship to the child".

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jamen, så prøv at fortælle mig, hvad det er, I siger, I ved om kvinder der lyver og chikanerer og tager børnene fra faderen.

Anonym sagde ...

Gad vist om der engang kommer et parti der vi søge at begrænse antallet af mænd med henvisning til at de står for langt den største andel af kriminaliteten........godt man er født inden.

Anonym sagde ...

Det er jo almindelig medmenneskelig erfaring at kvinder lyver mere. Og det er ganske logisk evolutionært set. De har jo qua deres fysik ikke så gode muligheder for at pande mmændene en og overleve det uden løgn. Men lad mig da bare give en Google til Ulla::

"At vikle sig ud af en pinlig situation ved at stikke en plade er noget, der falder et overvældende flertal af de britiske kvinder ganske naturligt. En ny undersøgelse viser, at hele 96 procent benytter sig af små hvide løgne som »selvfølgelig ser du ikke tyk ud« fulgt af »jeg har kun givet 10 pund for de sko« og »bussen var forsinket«.
Fjerdepladsen på listen over de mest populære løgne går til »jeg har ondt i hovedet«.
Derefter følger »jeg har kun fået én drink«, »den kjole klæder dig virkelig« og »checken er altså sendt«.
Top 10 slutter med usandheder om alder, sex og kærlighed. De lyder nemlig »du ser 10 år yngre ud«, »du er pragtfuld i sengen« og »jeg elsker dig«.
Det er oftest ægtefællen eller kæresten, løgnene går ud over, men også forældre og venner får jævnligt noget at høre, der ikke passer. Godt halvdelen af de adspurgte kvinder lyver tillige over for deres kolleger og chef.
Undersøgelsen bringes i bladet That's Life, der har talt med 5.000 kvinder fra England, Skotland og Wales. Alle var i 38-års alderen. "

http://www.webavisen.dk/visartikel-9908.html

/Kimporator

Anonym sagde ...

Det er naturligvis helt klart for Kimporator, at når der er lavet en undersøgelse om, hvordan kvinder lyver, så betyder det, at mænd ikke lyver!

Måske handler det om, at der ikke er lavet en tilsvarende undersøgelse om mænd. For det ville der ikke være nogen mænd, der ville synes om.

Mænd lyver ikke. Nej, de overdriver måske lidt, eller praler lidt - men lyver, det gør de ikke!

Selvfølgelig lyver mænd. Men måske nok om nogle andre ting end kvinder. Mænd lyver nemlig mest om sig selv og for sig selv. Det er også en ret almindelig erfaring; spørg enhver personalechef. Mænd kan altid, når de selv skal sige det, lige præcis det, der er brug for i forbindelse med jobskifte.

At den nævnte undersøgelse skulle dokumentere den at kvinder lyver om og for deres børns fædre, er bestemt en ekstrapolation, der ikke holder i virkeligheden.

Den citerede undersøgelse giver ikke et gran af indikation for, at kvinder lyver for at chikanere samvær. Men så er det godt, at der er lavet en undersøgelse om DET.

SFI har dokumenteret, at kvinder meget sjældent chikanerer samværet uden grund og da slet ikke lyver om grundene. Og desuden at der meget ofte er en endda rigtig god grund til at nægte at opfylde en resolution. Problemet er ikke at mødre lyver om det, men at mødre ikke bliver hørt.

Har mænd mon svært ved at se, hvordan de selv optræder? Det er min erfaring, at det har de. De synes ofte, at de er hæderlige, fornuftige osv, når det er åbenlyst for alle andre, at det er dem, der chikanere samarbejdet i en sådan grad, at man skal være overmenneskeligt overbærende for at holde det ud.

Og det er lige præcis det rigtig gode ved at politikerne, hvis man skal tro debatten d. 20., er villige til også at se på det problem.

Anonym sagde ...

96% er immervæk en del. Jeg tvivler nu altså på at I kvinder selv tror på at mænd er lige så løgnagtige.

Men hvorfor indrømmer I det ikke bare? Jeg indrømmer gerne at mænds vold er farligere for legemet.

Anonym sagde ...

Kære hemmelige beudrer.

Vi skal ikke indrømme noget. Vi har erfaring for, at mænd lyver, overdriver, praler lige så meget som kvinder. Vi har dog i modsætning til mænd gjort erkendelsen af, at mænd lyver på en anden måde end kvinder. Når kvinder lyver er det af hensyn til andre, når mænd lyver er det af hensyn til dem selv! Sådan meget groft sat op.

Men det kan nok også være svært at erkende, når man er mand.

Anonym sagde ...

Den anonyme Kimporator skriver:

"Fjerdepladsen på listen over de mest populære løgne går til »jeg har ondt i hovedet«.
Derefter følger »jeg har kun fået én drink«, »den kjole klæder dig virkelig« og »checken er altså sendt«.

Top 10 slutter med usandheder om alder, sex og kærlighed. De lyder nemlig »du ser 10 år yngre ud«, »du er pragtfuld i sengen« og »jeg elsker dig«."

Bortset fra den med hovedpinen, der kan gøre gamle grise frustrerede og bitre som en gammeljomfru, så er kan de fleste nok leve aldeles udmærket med diverse andre 'løgne' eller halve sandheder, de skader ingen :-)

Og den med, at de kun har indtaget én drink, den har jeg hørt flest gange fra mænd ;-)

Specielt alkoholikere.

Jane

Tilføj en kommentar