onsdag, marts 07, 2007

Nu også Raapil

Suk

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, SUK.

Det er utroligt, hvad man skal høre før ørene falder af!

Hvad indlægget lige glemmer er, at cheferne i det offentlige ofte er mænd. Mon ikke det kan forklare en hel del?

Mor til 2.

Anonym sagde ...

Hvor har du fået det billede fra?! Når vi øver linedance regner vi med IKKE AT BLIVE KONTROLLERET OG OVERVÅGET AF EMSIGE KVINDER MED KAMERA! Husk det lige, Ulla!

Anonym: det er sandt, at de fleste chefer - også i det offentlige er mænd, men kvindekulturen kan vel godt smitte af på dem? Hvorfra kommer ellers al denne omsorg og overbeskyttende holdning?

Anonym sagde ...

Raapil:

Tværtimod. Mandlige chefers kontrolmentalitet smitter af på de kvindelige ansatte. Mænd behøver nemlig ikke lære noget dér. Det kan de selv. Alle skal kontrolleres, for tænk hvis nogen fik noget, de ikke var berettiget til. For det er nemlig ikke omsorg og overbeskyttende holdning, der præger de offentlige instanser, men kontrol. Men det er åbenbart blevet misforstået.

Jeg har haft både kvindelige og mandlige chefer og været både privat og offentligt ansat. Min erfaring er, at når man har en mandlig chef, så er der meget mere kontrol med arbejdstid, sagsbehandling osv. end med kvindelige chefer. Fordi mænd er så fokuserede på ikke at blive snydt.

Så det, der står i din blog er det sædvanlige mandhørm og mytespredning. Jeg ved ikke, hvor meget du kender til børnehaver, men jeg har haft børn i forskellige børnehaver gennem 6 år, og jeg møder aldrig nogle af de mødre, som er beskrevet.

Tilgengæld ser man ind i mellem en mand, som ikke kan styre temperamentet, fordi sutskoene eller madkassen ikke liige er til at finde. For de har ikke tid til at lede efter det, der er blevet væk. Ganske vist er det få, for det er jo ikke mænd, der henter børn.

Desuden håber jeg da, at fædre også mener at der skal være sikkerhedsforanstaltninger for deres børn i modsætning til, hvad artiklen antyder. For der er vel ingen forældre, som synes at det er OK, når børnene kan stikke af fra børnehaven og komme til skade, eller at de bliver væk på en udflugt og kommer ud for en tragedie. Når det så sker, så er det meget ofte fædrene, der råber højt i pressen om manglende kontrol og ikke kvinderne. Hvordan mon det hænger sammen?

Så enten er artiklen fusk eller også må den have misforstået noget. Rent bortset fra, at extrapolationen mellem mødres håndtering af deres børn og deres job er temmelig langt ude. Hvad mon mænd ville sige til, at man gjorde det samme med dem. Mon ikke mænd ville blive ret sure og bedyre, at de skam godt kunne skille job og privatliv ad? Og så kan mænd klappe hinanden på ryggen og fortælle, hvor gode de er. De har ingen fejl.

Men man kunne da sagtens forstille sig, at f.eks. mænds frygt for at blive snydt på jobbet medførte, at de også frygtede at blive snydt af børnehaverne, når sutskoene var væk. Men det ville jo ikke passe i mændenes kram, vel?

Mon ikke det er blevet misforstået, at mødre ofte sidder i børnehaven et stykke tid. Ikke for at kontrollere eller brokke sig, men for at fornemme, hvordan stemningen er, om barnet trives, om det har været en god dag, hvem er øjeblikkets bedsteven/veninde, som måske skal inviteres med hjem at lege.

Det gør mænd ikke, for de har ikke tid til det pjat. Det er desværre også min erfaring, at det er de færreste mænd, der er villige til at tage et blebarn med hjem at lege. For tænk hvis ungen lavede i bleen.

Man kan kun håbe, at det er ved at ændre sig, nu hvor mændene angiveligt er meget mere interesserede i deres børn og i gennemsnit tager en hel uges mere barsel end for nogle år tilbage!

Så fri os for den mytespredning. Som tidligere skrevet: Man skal høre meget, før ørerne falder af.

Mor til 2.

Anonym sagde ...

#2 -> Hvor har du fået det billede fra?! Når vi øver linedance regner vi med IKKE AT BLIVE KONTROLLERET OG OVERVÅGET AF EMSIGE KVINDER MED KAMERA! Husk det lige, Ulla!

Godt gået Ulla! ROTFL!

Anonym sagde ...

@Mor til to: Det kan godt være, jeg var lidt for hurtig på aftrækkeren. Det vil jeg lige tygge lidt på. Gad vist om jeg ikke også skriver noget mere om emnet på min egen blog. Før eller siden. Følg med i spænding...

Anonym sagde ...

Raapil:

Helt i orden. Jeg følger med.

Mor til 2.

Tilføj en kommentar