mandag, maj 14, 2007

Centrumvenstrepsykosen

Henrik Dahl er vores egen danske Dr. Tell It Like It Is Phil Mcgraw. Hør denne svada på Kommunikationsforum (via Dansk Politik):

"Resultatet af centrum-venstres manglende evne til at lære, er blevet en manglende evne til at fatte. Centrum-venstre fatter ikke, at de har tabt et demokratisk valg i 2001 og 2005. Kommentariatet bliver ved med at skrive om de to valgnederlag som om de var statskup. Kommentariatet bliver også ved med at skrive om regeringen som om det på en eller anden måde var snyd, eller odiøst, eller moralsk anløbent, at føre den politik, man er blevet valgt af befolkningen på at love, man ville føre.

Man kan sammenfatte det i, at centrum-venstre - og ikke mindst centrum-venstre kommentariatet - har pådraget sig en psykose. Det lever i sin egen virkelighed, hvor u-landsbistand er en vindersag. Hvor man på udlandsrejser skal være flov over at være dansker. Hvor Danmark er præget af islamofobi og fremmedhad. Hvor muslimerne i Europa har fået samme status, som jøderne havde i Tyskland i trediverne. Hvor islamisme ikke er en totalitær magtfaktor i mellemøsten. Hvor Søren Krarup og Jesper Langballe bestemmer stort og småt i dansk indenrigs- og udenrigspolitik. Hvor man som noget helt nyt stemmer vigtige reformer igennem med spinkle flertal. Hvor statsministeren i ethvert af sine vågne øjeblikke pønser på at afskaffe velfærdsstaten. Hvor Danmark er blevet koldt og nyliberalt. Og hvor der nu på sjette år bliver skåret dramatisk ned på alle offentlige udgifter.

At tro eller hævde den slags, er psykotisk. Et udtryk for, at virkeligheden ikke gør det mindste indtryk på ens tankevirksomhed. Eller i det mindste et udtryk for, at den ikke gør det samme indtryk, som den gør på kognitivt velfungerende mennesker. Befolkningen som helhed har ikke mere lyst til at tage centrum-venstre alvorligt, end jeg eller nogen anden har til at tage en stakkels, psykotisk tosse, der raver rundt i S-toget som følge af distriktspsykiatrien, alvorligt".

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Har Henrik Dahl hørt om begrebet 'opposition'? Jeg skal ikke gøre mig klog på sprogstammer, men at centrum-venstre opfører sig som forurettede Rasmus Modsat'er, kan vel ikke komme som nogen stor overraskelse for en klog mand..

Den mand er aldeles for følelsesmæssigt engageret - når han er i opposition, er han det værste tudefjæs, og når han ikke er, kender hovmodet og hånen ingen grænser.

Og er han ikke lidt bagefter i sin analyse, i øvrigt? Sådan noget som pre-Muhammedkrise?

Marianne

Send en kommentar