onsdag, maj 02, 2007

Doktor Marx og stakkels Asmaa

Mange har nok spurgt sig selv, hvad Enhedslisten vil med Asmaa Abdol-Hamid. Det tror jeg godt, jeg kan svare på. De vil helbrede hende.

Ifølge en socialistisk betragtning er muslimske fundamentalister som Asmaa Abdol-Hamid ikke onde, de er bare syge:

“Den religiøse elendighed er på en gang udtryk for og protest mod den virkelige elendighed. Religionen er den betrængte skabnings suk, den er en hjerteløs verdens hjerterørelse, den er åndløse tilstandes åndsindhold. Den er folkets opium“.

Religion er "folkets illusoriske lykke". Den skal vige for "folkets virkelige lykke". Enhedslistens egentlige ønske er at gøre den undertrykte muslim rask, dvs. ateist.

At lade Asmaa få en plads i folketinget svarer til at lade hende tage plads på terapeutens briks: Sæt ord på krænkelserne, gør lidelserne synlige. Tag magten over dine materielle omstændigheder, så vil religionen slippe sit tag. Ved at trodse sine danske undertrykkere skal hun langsomt komme til højere erkendelse: "Mennesket skaber religionen. Det er ikke religionen, der skaber mennesket".

Asmaa kan ikke gøre for, at hun er religiøs. Hun er et offer for omstændighederne. Hendes religion er en "fordrejet verdensbevidsthed", som danske socialister i solidaritet må tage ansvaret for, fordi den er et produkt af vores "fordrejede verden"; "Kampen mod religionen er da umiddelbart kampen mod hiin verden, hvis åndelige aroma er religionen".

Men det er bedst ikke at sige alt det her til til Asmaa og de andre patienter endnu. Så vil de formentlig modsætte sig helbredelsen. They are on a need to know basis and they don´t need to know.

Asmaa er gået ind i kampen mod religion. Enhedslisten er gået ind i kampen for islam. De to parter har vist ikke meget at bebrejde hinanden mht. forstillelse og facader. Det skal blive muntert at følge.

Citaterne stammer alle fra Karl Marx og er fundet her.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

De to parter har nu væsentlige fællestræk.

Socialismen er en verdslig religion, der i sidste instant er mindst lige så totalitær som Islam.

Desuden har begge parter et indædt had til fri handel og liberalt demokrati.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Ja, det er rigtigt. De kan helt klart enes de første par meter. De kan enes om alt det destruktive.

Anonym sagde ...

Enig.

Henrik Hansen sagde ...

Når man skal have stamgæsterne tilbage til langbordet igen, efter
den hårde medfart de fik i foråret.

Forøvrigt er Elsebeth Gerner udsagn jo entydigt rigtig. Punkerfrisyre kan jo sige noget fornuftig, Manden med golfkasketen osv.

Tilføj en kommentar