fredag, september 07, 2007

Islamister i dialog

Integrationsministeren vil have flere rollemodeller og mentorer ud blandt de muslimske unge, gerne nogle af de "moderate" og "dialogsøgende" og "kritiske". Dem har vi heldigvis masser af. Muslimer i Dialog kan fx bistå unge søgende med en 40 dages intensiv Koranstudietur til Yemen. Traditionel klædedragt og levevis, oldschool Koranlæsning, langskæggede imamer og kønsadskillelse; kvinderne sidder i et tilstødende lokale og hører med via højtalere, men der kan åbnes døre kortvarigt i forbindelse med slideshows. Her har vi glade sommerminder fra sidste år:


Den nyligt terroranholdte AT skulle have været med i 2006 ifølge gårsdagens Berlingske, men der kom desværre VISA-problemer i vejen. Berlingske peger på denne rejsedrøm som en del af AT´s radikaliseringsproces, men de nævner slet ikke, at rejsen arrangeres af Muslimer i dialog, hvis bestyrelse tæller mediedanmarks "moderate" venner Abdul Wahid Pedersen, Safia Aoude og Helen Latifi.

AT på studietur med Abdul, Safia og Helen? Verden er lille. Den muslimske ummah endnu mindre.

Lad mig citere et par bidder af en rejseberetning fra sidste års Yemen-rejse:

"Min familie er som Noahs ark. Den, som går ombord på den vil blive reddet, og den som vender sig væk fra den vil gå til grunde". [...]

"Fuldmånen over Tarim er den smukkeste, mest fuldendte og oplyste måne, jeg har bevidnet. Lyset fra månen oplyste hele Tarim den nat, vi sad i det mest velsignede og oplysende suhba, selskab med Sheikh Habib ’Ali al-Jifri. Habib ’Ali kastede et intenst, længselsfuldt blik på månen, alt imens han mindedes Allahs elskede Profet, fred være med ham. Det var et blik, som overskred denne lavere verdens grænser. Et blik, som var løsrevet tid og rum. ”Profetens, fred være med ham, ansigt, var ligesom fuldmånen”, fortalte Habib ’Ali med et fjernt blik og en øm stemme, der kunne gennemtrænge selv det mørkeste og hårdeste hjerte som en gennemborende pil af funklende lys.

Ibn Abi Hala, må Allah være tilfreds med ham, sagde: ”Hans ansigt skinnede som fuldmånen.”

Ligheden kunne ikke være mere slående. Jeg tror, vi alle forstod denne beskrivelse og lignelse af Profetens, fred være med ham, noble, oplyste og oplysende ansigt og attributter i et helt andet lys denne nat, hvor månens lys indhyllede os alle og oplyste vores selskab, mens vi sad under åben himmel på et bjerg i Tarim sammen med Habib ’Ali. I særdeleshed på det tidspunkt, hvor al elektriciteten gik ud, som den ofte gør i Tarim, og det eneste lys, som var tilgængeligt for os var månen og Habib ’Alis eget skinnende ansigt. ”I aften skal vi tale om Profeten, Allahs fred og velsignelser være med ham…” var blandt de blide ord, som formede sig på Habib ’Alis læber.

Det var en nat, hvor hans hjerte talte til vore hjerter. En nat hvor hans ord var som en nøgle, der åbnede døren til et overstrømmende ocean af kærlighed til Profeten, fred være med ham, som flød fra hans hjerte til vore.

En anden lighed som er bemærkelsesværdig iøjnefaldende, er den mellem Profeten, fred være med ham, og hans barnebarn som sad foran os, nemlig Habib ’Ali, der selv nedstammer fra Profeten, fred være med ham, gennem hans velsignede barnebarn martyren Husain, må Allah være tilfreds med ham og hans offer. Habib ’Ali al-Jifri er en af de utallige Husaini Ashraf, som stammer fra Tarim og Hadramawt. Han er blandt de lys, som gør Tarim til en velsignet, oplyst by, som muslimer verden over rejser til og flokkes om som natsværmere, der drages mod flammens lys og brænder op i kærlighedens flammer. Som kærlighedspilgrimme der drages af nur al-muhammadiyya, det profetiske lys, der manifesterer sig i ansigtet og hjerterne på adskillige Haba’ib i Tarim.

I selskab med Habib ’Ali al-Jifri erfarer man en brøkdel af den kærlighed og altopofrende hengivenhed Sahaba, Allah er tilfreds med dem, måtte have følt for Profeten, fred være med ham. Ligesom den der sidder i selskab med Habib ’Ali al-Jifri uundgåeligt kommer til at elske ham, kom den som sad i hans, fred være med ham, selskab til at elske ham. Suhba med Habib ’Ali al-Jifri er som at bevidne et profetisk spejlbillede: Ikke alene et spejlbillede af Profetens, fred være med ham, noble kvaliteter og attributter, men sågar et indre spejlbillede af Sahabas kærlighed og tilknytning til Profeten, fred være med ham.

Det var i sandhed en berusende og opløftende nat. En hjerternes suhba eller konference, om man vil. Ro og velsignelse sænkede sig og spredte sig; man kunne næsten fornemme englenes tilstedeværelse. Det er en nat, jeg sent vil glemme
".


Slutningen lyder:

"Rejsen til Tarim har været givende på såvel det vidensmæssige plan, det åndelige plan, det sociale plan som det følelsesmæssige plan. På mange måder og planer har der været tale om en meget stor og møjsommelig personlig jihad: En jihad, som på ingen måde er fuldendt, men blot begyndt. En jihad, som har tvunget mig til at stå ansigt til ansigt med egne ubehageligheder og en mangelfuld karakter. Men det er også en jihad, som trods alt har båret synlige frugter og åbninger, futuh. Det smukkeste har været at bevidne forandringer og metamorfoser i ansigterne og hjerterne på mine medrejsende samt i deres karakter.

I skrivende stund føles det som om min krop er ankommet her til Danmark, men mit hjerte og min sjæl er stadig i Tarim. Og jeg beder til og håber på et snarligt gensyn med Tarim og den noble Sheikh Habib ’Ali al-Jifri, som har forplantet sig i hele mit væsen.

Min største trøst er at rejsen langtfra er afsluttet, tværtimod er den først startet
".

Hm. Hvor mon turen går hen? Mon ikke dette hjernevaskede menneske vil følge Habib ’Ali al-Jifri hvor som helst?

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den der med muslimer i dialog? må da være med dem selv, ifølge kursus invitationen er det en opdagelse i og indlæring af det vidunderlige i koranen og måne stråler i hans ansigt, waw det er godt nok et tilbud der vil noget, og så til 6.500 i 40 dage med ret til at komme hjem efter 25 dage (hvis gulvet og maden giver problemer).

Det tilbud er der ingen rejse selskab der kan tilbyde.

Hvad jeg dog ikke helt, er klar over, er hvor dialogen blev af? nå det er nok bare mig der er dum og ikke kan se det klare måne lys.

Anonym sagde ...

Hjernevaskeriet.

Til et Hjernevaskeri,
anvendes et helt særligt Vaskepulver,
med Enzymer af en særlig farlig Karakter.

Enzym:

Et proteinmolekyle,
der fremskynder eller medvirker til,
at fremskynde praktisk talt,
samtlige biokemiske reaktioner,
i alle levende organismer.

Så selv ens tøj, samt Hjernen,
bliver gjort rent for alt snavset,
man ikke for godt kan tåle.

Altså det snavs,
man er Overfølsom for,
og derfor ikke kan Tolerere.

Enzym,
burde derfor fremover kaldes,
End-zym.

For det er Vaskemidlet,
der er begyndelsen,
til Enden.

Rent Vanvid.

Vanvid:

En Sindstilstand,
der minder om,
Sindssyge.

Noget,
som er Tåbeligt,
og Uovervejet.

Elske ’nogen’ til Vanvid.

Drive til Vanvid.

Irritere nogen.

End-Zym Vanvids Vaske Pulveret,
der i Enden Pulverisere,
Menneskehedens
Hjernevirksomhed.

Said Bak sagde ...

Du skrev:

"Hm. Hvor mon turen går hen? Mon ikke dette hjernevaskede menneske vil følge Habib ’Ali al-Jifri hvor som helst?"

De fleste ortodokse og stærkt praktiserende muslimer er fredelige mennesker og Habib 'Ali al-Jifri og vores egen 'Abdul Wahid Pedersen er gode eksempler på praktiserende muslimer som er imod terror og da du tydeligvis, mellem linierne, siger at al-Jifri og andre lærde hjernevasker muslimer til at sympatisere med terror eller at udføre den, viser det desværre blot, hvor lidt du kender til Tarim og de pågældende lærde.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Hr. Bak

Dit navn er jo nærmest symbolsk :-)

Jeg ved skam godt, at Muslimer-i-dialog er demokratiske islamister. Det er efter min opfattelse ikke meget bedre. Hitler kom jo også til magten ad demokratisk vej.

Send en kommentar