fredag, november 16, 2007

Venstrefløjen vil bestikke sig til et mandat

Er moralen da fuldstændig pilrådden på venstrefløjen? Er de da fuldstændigt i opløsning? 5 idioter har taget initiativ til at samle penge ind til bestikkelse af det folketingsmedlem, der vil vælte VKO-flertallet ved at flytte sit mandat over til den røde blok.

I løbet af i dag har idiotiske danskere uden fornemmelse for lov og ret lovet over 69.000 kr. til formålet.

Det er bestikkkelse, intet andet:

Straffelovens § 122. Den, som uberettiget yder, lover eller tilbyder nogen, der virker i dansk, udenlandsk eller international offentlig tjeneste eller hverv, gave eller anden fordel for at formå den pågældende til at gøre eller undlade noget i tjenesten, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.

Og så er det endda bestikkelse over for det allermest ukrænkelige, vi har, nemlig Folketinget. Meld dem til politiet.

Skulle noget folketingsmedlem føle sig fristet, så har jeg nedslående nyt:

Straffelovens § 144. Den, der i udøvelse af dansk, udenlandsk eller international offentlig tjeneste eller hverv uberettiget modtager, fordrer eller lader sig tilsige en gave eller anden fordel, straffes med fængsel indtil 6 år, under formildende omstændigheder med bøde.

24 kommentarer:

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Vores skattefinanSierede public service-medie DR plaprer med på ulovlighederne under den ubekymrede overskrift "Køb dig til et rødt flertal". Hvor er det dog pinligt:

16. nov. 2007 14.44 Opdat.: 16. nov. 2007 14.51
"Fem venner har fundet en alternativ måde at skabe et rødt flertal i Folketinget.

På en nyoprettet hjemmeside kan danskerne donere penge til den første politiker, der forlader VKO-blokken og derved ødelægger flertallet, skriver Jyllands-Posten.

Frustrerede over valget
Danskerne kan på hjemmesiden www.flytetmandat.dk donere mellem 100 og 500 kr. og pengene vælter ind - det er dog kun penge, som hjemmesiden lover at give, hvis en modig politiker lader sig besnære af det fristende tilbud om at score kassen.

- Vi sad om morgenen efter valgresultatet tilbage med en frustration over valgresultatet, og så havde vi brug for at lave noget sjovt. Vi igangsatte derefter idéen uden at tænke for meget over konsekvenserne. Dem er vi begyndt at overveje bagefter fortæller talsmanden for hjemmesiden Dennis Flood til jp.dk".

http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Politik+temaer/2007/Valg/2007/11/16/142124.htm?rss=true

Anonym sagde ...

"hvis en modig politiker lader sig besnære". "Modig" skriver DR1 text-tv. Skulle der ikke have stået fej, grådig og korrumperet i stedet? Og "besnære" skal udskiftes med bestikke.

Thomas sagde ...

Fra de 5 idioters hjemmeside: "Vi er mange som havde håbet at dette valg ville bringe dansk politik ind på et spor hvor vi alle kunne være glade."
De mener åbenbart, at det samarbejde uden DF og hen over midten, som de ønsker, ubetinget vil være til alles glæde. De kan åbebart slet ikke se, at der er andre, som mener noget andet.
Og derfor kan de sikkert heller ikke se det moralsk problematiske i deres fremgangsmåde. De er forblændet af egen godhedsfølelse.

PS At jeg så også selv har et anstrengt forhold til DF er i den her sammenhæng en anden sag.

Anonym sagde ...

Det siger ikke så lidt at de "røde" ikke kan se foreskel på at købe reklame inden et valg og så "bestikkelse efter et valg.
Inden valget har man valget, det har man jo ikke efter at have sat sin stemme på en person der efter valget lader sig købe.

Men mon ikke vi bare kan bede mærsk om at spytte i kasse hvis det skulle komme så vidt at vi skulle købe noget tilbage.

Anonym sagde ...

Nu har vi jo før set at retsvæsenet er særdeles tilbageholdende med at anvende de paragraffer som du referer til.

Derimod tror jeg at prisen vil være så høj at det ikke er realistisk, måske flere millioner?

Men det sker da:
Vi har jo lige set en politiker foretrække luksuslivet i EU-parlamentet frem for folketinget, der ligger sikkert også et privatøkonomisk motiv bag, og suppleanten blev sur fordi dette luksusliv gik hendes næse forbi i denne omgang.

I øvrigt er der sikkert heller ikke enighed i oppositionen om det bedste tidspunkt at komme til magten på, Villy vil sikkert gerne til nu, Helle har nok indset at hun skal bruge de næste 4 år til at lære i hvis hun skal have en chance.

Anonym sagde ...

Politianmeldelse til Midt- og Vestjysk Politi er sket her lørdag morgen pr. mail.

Jeg håber inderligt, at Straffelovens § 122 finder anvendelse i dette tilfælde. Ellers forstår jeg næppe hverkens lovens bogstav eller mening.

Anonym sagde ...

Typisk de venstreorienterede snothvalpe, de skulle have en omgang tærsk.

Anonym sagde ...

Ulla, er det bestikkelse når Mærsk giver rundhåndet partistøtte til det parti, der skal levere den minister, Mærsk skal handle nordsøkoncessioner med efter valget?

Eller er det bare en økonomisk håndsrækning, så de støttemodtagende politikere vil få lettere ved at stemme efter deres overbevisning?

Er det bestikkelse når Finansrådet støtter Bendt Bendtsen?

Historien om Bendt Bendtsen og Dankort-gebyret er her
http://feeds.dk/fv2005/bendtbendtsen.htm

Anonym sagde ...

Ja, umiddelbart lyder det jo ikke godt, men mon ikke initiativ-tagerne tager afsæt i et godt kend-skab til den menneskelige psyke.
Det er vel blot et spørgsmål om beløbets størrelse før end, der en MF'er, der siger ja.
Hvad skal man i øvrigt kalde det, når dansk landbrug generøst støtter Venstre? Sker det mon ikke ud fra en forventning om en slags modydelse?
Og hvorfor mon Saxo Bank gav en million til Ny Alliance på et tidspunkt, hvor partiet end ikke havde et program? Mon ikke også Saxo Bank havde forvening om en modydelse? De helsidesannoncer, som banken indrykkede under valg- kampen har bekræftet at bankens ledelse satte næsen op efter solide skattelettelser.
Når VOK-blokkens tilhængere koger over af raseri mod de, der står bag "Flyt et mandat", er det vel fordi at der her siges åbent, hvad der har været/er praksis på Chr.borg.

Anonym sagde ...

Det er morsomt at læse alle disse indlæg om hvor moralsk forkasteligt initiativet til bestikkelse af de borgerlige er. I må jo frygte at nogle af jeres folkevalgte kunne fristes til at hoppe på ideen. Men det er vel egentlig ikke så underligt - alle ved jo hvor pengegriske de borgerdyrene er! Her stemme alle jo med tegnebogen.
Its the money stupid!

Ligot Minerva

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Læs her: http://www.hk.dk/www/content/download/24417/258788/file/03_Partierne.pdf

Socialdemokratiet modtog i valgåret 2001 mere i partistøtte end V og K tilsammen.

Se de nøjagtige tal fra side 30 og frem.

Fagforeningerne har i øvrigt i årevis krattet millioner og atter millioner fra folk - med tvang - og sendt pengene til Socialdemokraternes valgkamppagner og partiorganisation.

Så venstrefløjen har ikke noget at lade V og K høre mht. partistøtte. I det mindste har V og K aldrig tvunget nogen til det - mod deres vilje.

Man kan mene, hvad man vil, om denne partistøtte. Men den kan vist aldrig komme til at udgøre et argument for legalisering af bestikkelse.

Tænker I aldrig jeres forkælede tanker til ende? Universaliserer I dem aldrig? Ønsker I, at politiske beslutninger er noget, man køber sig til? Forstår og påskønner I slet ikke ideen med folkestyre? Jeg skal love for, den danske folkeskole har noget, den skal have rettet op på. I er jo helt blanke i demokrati. I har intet andet end forkælet egenvilje.

Anonym sagde ...

Ulla, du er og bliver en stram højreorienteret møgkusse.

Anders Fogh har gjort Danmark til et diktatur. Jeg ville hellere leve i Zimbabwe.

Frankie

Anonym sagde ...

Hils dernede, Frankie... jeg er sikker på du kan undværes her. Dit sprogbrug kan ihvertfald.

Flemming

Anonym sagde ...

Pænt farvel da Frankie. Du smutter bare. Kniber det med kontanterne er jeg sikker på der kan samles lidt ind :p

Anonym sagde ...

Den der §144 gælder vel også gaver i form af et menneske/substitut i gabestok? Eller hører det ind under menneskehandel? Politikere, Hoffet og kongefamiliens venner er ikke hævet over loven.

Indgår man en pagt med djævlen om salg/bytte af oplysninger om et menneske, som derved lider umenneskeligt, er det vel også strafbart?

Mogensen sagde ...

De nævnte paragraffer er ikke anvendelige paa folketingsmedlemmer, som kun er bundne af deres overbevisning (kan betyde hvadsomhelst), og iøvrigt har immunitet. Hjemmesidens fem ville muligvis heller ikke kunne retsforfølges, naar ovenstaaende tages i betragtning. Trøst dig ved at der foreløbig kun er en god kvart million paa kontoen, den pulje skal være meget, meget større før en MF skal bare begynde at finde et økonomisk incitament til at skifte ham. Jeg ville mene. at man skal over 6-7 millioner, før det overhovedet begynder at vise sig interessant for den almindeligt graadige og frustreret oversete MF'er. De tjener løbende godt derinde, foruden frynsegoderne, og risikoen for et valg, hvor man ryger ud, er noget, som maa tages i betragtning af denne, vor beregnende og principløse MF, som de fem sigter efter. Faktisk synes jeg at det er lidt sjovt, at nogen har sat denne ejendommelige plan i værk. Gad vide hvad de fem vil bruge pengene til, naar de er nødsaget til at ty til plan B?

Med venlig hilsen,
Kristoffer Mogensen

Anonym sagde ...

Ulla,

Hvornår kommer der et nyt indlæg fra din side ?

Er du gået helt i stå ?

VH

Johan E.

Anonym sagde ...

Så giver mor skæld ud "Tænker I aldrig jeres forkælede tanker til ende? Universaliserer I dem aldrig?"


"Ønsker I, at politiske beslutninger er noget, man køber sig til? Forstår og påskønner I slet ikke ideen med folkestyre?"

Jeg troede at vi alle - uanset politisk ståsted - fandt bestikkelse udansk og forkert?

Finansrådet skal ikke bestikke Bendt
http://feeds.dk/fv2005/bendtbendtsen.htm

Flytetmandat.dk skal heller ikke bestikke Bendt
http://www.flytetmandat.dk/

Du, sure kvinde, skal ikke harcelere over "venstrefløjen".

Du skal sige, i kor, at Bendt ikke må lade sig bestikke.

"Jeg skal love for, den danske folkeskole har noget, den skal have rettet op på. I er jo helt blanke i demokrati. I har intet andet end forkælet egenvilje."

Ulla Nørtoft... Jelved?

Anonym sagde ...

Tjek her Ulla

http://aoude.religionblog.dk

Anonym sagde ...

Bestikkelsen af af visse politikere fra Konservative og Venstre fungerer tilsyneladende som smurt.

Men hvordan går det med bestikkelsen af politikere fra S, SF og RV? Kan pengegivere se samme resultater som når V og K politikere får en økonomisk håndsrækning til at stemme efter deres overbevisning?

I USA har de et meget interessant, privatfinansieret sted kaldet
http://opensecrets.org/politicians/contrib.asp?CID=N00000019&cycle=2008

Her kan man se hvem der hjælper politikere med at stemme efter deres overbevisning.

Anonym sagde ...

Lars Raapil er ude og skide

http://raapil.dk/?p=1693

Anonym sagde ...

Skulle vi gøre det strafbart for Finansrådet og Flytetmandat.dk at lokke fx. konservative Bendt i fordærv?

Ulla, du må have et løsningsforslag. Knærefleksagtig vrede mod "venstrefløjen" løser ikke problemet med bestikkelse.

Anonym sagde ...

Fra dagens JP:
"Partierne Venstre og Det Konservative Folkeparti modtager hvert år 75.000 kr. fra Skandinavisk Tobakskompagni. De får noget for pengene, lyder det fra oppositionen. Nej, de gør ikke, siger Venstre-ordfører."
http://jp.dk/indland/indland_politik/article1185402.ece

Men det er da kun venstrefløjen der er anløben nok til at give og modtage bestikkelse?

Leif Carlsen sagde ...

Jeg ved ikke om det ligefrem er bestikkelse ud fra et juridisk synspunkt, men jeg synes at det er at gøre grin med demokratiet og er et udtryk for, at man er en dårlig taber.

Læs eventuelt http://leifcarlsen.wordpress.com/2007/11/23/goere-grin-med-demokratiet/

De venligste bloghilsner

Leif

Tilføj en kommentar