fredag, januar 25, 2008

Afviste asylansøgere

Jorden kalder de grådkvalte diskussioner om de afviste asylansøgere:

"Hvor ville det dog være dejligt, hvis der var et venligt, forstandigt menneske blandt avisens læsere, som kunne forklare én, hvori problemet med de såkaldte afviste asylansøgere består. Mig bekendt er problemerne især knyttet til nogle familier med mindreårige børn – hvoraf nogle er født i Danmark – som ikke kan godkendes som flygtninge her i landet, men som altså heller ikke vil forlade Danmark frivilligt.

Selv om deres hjemland skønnes et sikkert sted at opholde sig af kyndige personer i den danske administration, har Danmark alligevel tilbudt disse såkaldte flygtninge en rundhåndet belønning for at forlade landet, men nej. De vil hellere blive her i en lejr, som kaldes invaliderende for både forældre og børn, og man spørger uvilkårligt sig selv, hvorfor et liv som delvist indespærret i en flygtningelejr i Danmark skulle være bedre end et liv i frihed med penge på lommen i hjemlandet.

Nu synes det så, som om nogle politikere på Christiansborg har besluttet, at de skal have bedre humanitære forhold ved f.eks. at kunne flytte ud i private boliger i det civile samfund, og man spørger sig selv, jamen hvorfor dog det?

Selv i de nævnte flygtningelejre (Sandholm m.v.) må forholdene da være indiskutabelt bedre end de levevilkår, de pågældende havde i deres hjemlande, siden de foretrækker at blive her i landet i såkaldt psykisk invaliderende lejre, så manøvren må vel betegnes som aldeles overflødig, eller hvad ligger der bag de politiske initiativer?

Er det hele en stor omgang politisk plat, som savner enhver politisk substans endsige realitetssans i det politiske liv for ikke at tale om den del af pressen, som altid er på udkig efter en historie med gråd og tænders gnidsel, og hvorfor skal jeg som menig dansker have dårlig samvittighed og ondt af mennesker, som vi notorisk giver bedre livsbetingelser end dem, de kom fra" (Kurt Thorning, WA 25/1-08).

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Problemet er at de Irakiske myndigheder ikke vil tage imod afviste asylansøgere der er tvunget tilbage, derimod vil de gerne tage imod dem som frivilligt kommer tilbage. Grunden er simpel. Irakiske flygtninge/indvandre i vestlige lande sender enorme mængder penge til hjemlandet. Ligeså er det med andre tredjeverdens lande. 40% af Pakistans BNP består af disse penge. Da Indien nægtede at modtage de Inder som blev udvist af Danmark og fuldt til landet af RU(Rigspolitiets Udlændingeservice) truede Danmark med at stoppe for nødhjælpen. Indien tilbage betalte de sidste mange års nødhjælp og nægtede forsat at modtage.

Pt. sidder der en Iraker(kurder) i Sandholmlejren(den åbne del) og venter på at blive udvist. Har har begået voldtægt 6 gange.

Anonym sagde ...

muligt svar:GI OS EN FREMTID
Asylansøgerne er ligeglade med, om de kommer ud af centrene - de vil have opholdstilladelse
Af andreas karker

Mens politikerne på Christiansborg er i et blodigt skænderi om, hvorvidt asylansøgere skal have lov at komme ud af asylcentrene efter to eller tre år, ryster de på hovedet ude på centrene.

De fleste asylansøgere er faktisk fuldstændig ligeglade med, om de kan komme ud efter to eller tre år. De er kun interesserede i at få opholdstilladelse og arbejdstilladelse. Hvis de ikke kan få det, bliver de faktisk hellere i centrene.Vil ud til en fremtid

»Vi har ikke lyst til at flytte for bare at sidde i et andet værelse og se tomt ud i luften. Vi vil gerne flytte ud af centrene, hvis vi får en fremtid i Danmark,« siger 21-årige Hosni Ischu fra Irak, der har boet på asylcentre i Danmark, siden han var 14.

»Min datter og jeg vil gerne arbejde. Men hver dag sidder vi bare her. Men der er ingen grund til at komme ud af centrene, hvis vi bare skal sidde et andet sted på et værelse og vente,« siger Merza Shamouni Baschq fra Irak, der er flyttet frem og tilbage adskillige gange mellem asylcentrene i Sandholm og Hanstholm, men nu bor på asylcentret Avnstrup i Hvalsø ved Roskilde.

»Hvis vi ikke snart får et normalt liv i Danmark, dræber jeg mig selv,« lyder det trist fra hendes datter Miriam Karim Habib.Khader har svigtet

»Naser Khader har svigtet. Vi troede under valgkampen, han ville hjælpe os, men vi er blevet skuffede,« siger Wenel Isaac.

Arabisk musik drøner ud fra vinduerne på asylcentret midt ude i den mørke, regnvåde danske skov. På værelserne på centrene har asylsøgerne pyntet op med ting hjemmefra og ser arabisk TV. Men de har svært ved at få tiden til at gå, og mange får psykiske problemer af lediggangen og uvisheden.

Samtidig med at asylansøgerne er temmelig ligeglade med, om de kan komme ud af centrene efter to eller tre år, er det også en ret lille gruppe mennesker, det handler om. Hverken Røde Kors, Udlændingeservice eller Integrationsministeriet kunne i går oplyse, hvor mange det drejer sig om. Men hele gruppen af afviste asylsøgere udgør ca. 50 familier eller 170 personer. De personer, der vil blive påvirket af, om der bliver tale om to eller tre år, vil kun være en brøkdel af disse.

Anonym sagde ...

Hvis de frygter for deres liv i hjemlandet er det vel logisk nok at de foretrækker en lejr i DK.

Anonym sagde ...

Det er vel igen den danske holdning om, at belønne folk for oprør - ad Christiania, Ungdomshus etc. Ih, hvor er det synd, selvom de bryder loven... jeg forstår det ikke, og hvorfor så love til at starte med, hvis de alligevel skal knækkes brækkes for nogen få? Hvis det er SÅ hårdt for deres børn så skulle de tage hjem. Det bliver de jo kun, hvis det er sikkert i hjemlandet og det er jo også som følge deraf, de ikke kan få flygningestatus. Nej det er som alt det andet, helt hen i hampen!!!

Anonym sagde ...

Man undrer sig også over deres enorme viden vedrørende dansk asyllovgivning. Ikke ét eneste af disse mennesker kan 100 danske ord, eller engelske for den sags skyld, alligevel er de yderst bekendt med deres rettigheder og ved sjovt nok altid hvad der skal siges når DR kommer på besøg. Det må være de nyttige idioter fra Enhedslisten samt foreningen "Muslimer i dialog" o.lign., der giver dem de rigtige og nødvendige informationer.

I min terminologi er der tale om professionelle platugler, hvis sidestykker man skal lede længe efter.

Anonym sagde ...

Problemet er journalister, fortrinsvis på DR, TV2 og TV2 knuz, der i.f.m omtale af afviste asylansøgeres levevilkår bruger udtryk som "stramme asyllove","hårde" indvandrerdebat, "lange" ventetider, "medmenneskelige" hensyn, "selvmordstruede" familiemedlemmer og så videre. Samtidig agerer de mikrofonholdere for bedsteforælde, lægeforening, psykologforening og venstrefløj.
At et fåtal af ikke-ønskede udlændinge skal være årsag til flere udfald af folketingsafstemninger er latterligt. Det kan ikke passe at en vigtig ting som EU-traktater ingen rolle spiller i samme folketingsvalg, men det gør en flok afviste asylansøgere.
Afviste asylansøgere mandsopdækket af medier, læger, psykologer, pædgoger har optimale forhold i forhold til mange andre gammeldanskere. Rundt omkring på plejehjem sidder mennesker, der trods medmenneskelig omsorgssvigt ingen, absolut ingen medieopmærksomhed får. Det er ganske enkelt uanstændigt!

Anonym sagde ...

tænk engang hvad man kunne bruge den gamle garderkaserne Sandholm til.
der ville sikkert udbryde glædesskrig hvis samtlige Københavns hjemløse ville blive tilbudt gratis mad og forplejning , samt gratis husleje.
Lejren har også et kæmpe grønt område der er betydeligt større end små indeklemte baggårde på Nørrebro.
I Sandholm bor man jo nærmest som i et kollektiv fra 70erne så det er vel til at overse uden at blive fuldstændig gak i låget.
Hvis man derimod mener at man får roterende fis i kasketten af at bo i sådanne kollektiver , har vi måske her forklaringen på venstrefløjens opførsel ? 8-)
Father

Anonym sagde ...

Godt sagt til den sidste anonym. (kan i dog ikke smække et navn op, så man ved hvike man komentere på)

Tilføj en kommentar