lørdag, januar 05, 2008

Rose og Ramadan

Tilbage i 80´erne gik vi høfligt ud fra, at de muslimske flygtninge var i fare i deres hjemlande, fordi de kæmpede for frihed og var forfulgt af grimme diktaturer, som de forsøgte at modernisere. Jo, det er latterligt, men det troede vi.

Derfor kunne vi slet ikke forstå, dengang, hvordan en muslimsk flygtning kunne finde på at jage Jens Jørgen Thorsen rundt på Holstebro Gymnasium med en kniv, fordi han havde malet Jesus med erektion. Det skyldtes nok stress, tænkte vi.

Nu er der to mulige forståelser af folkevandringsforløbet. Den relativt venlige forståelse har fx Dronning Margrethe, som antager, at muslimerne er draget ud af bekvemmelighedsårsager:

"Det rige samfund, som vi tilhører, med dets mange goder og den indarbejdede omsorg også for de svagere, tiltrækker mennesker, der kommer fra andre egne af verden, og som nærer de samme håb som vi" (nytårstalen 2007).

Den mere uvenlige forståelse består i, at muslimerne er draget ud for at islamisere europa, og Allah kan jo godt lide dem, der drager ud og kæmper med deres liv og deres ejendom for hans sag.

Sandheden ligger utvivlsomt et sted derimellem, eller rettere: Motiverne har ligesom fundet hinanden hen ad vejen. De har snoet sig ind i hinanden på finurlig vis. For når man nu var her, med hatten i hånden, som bekvemmelighedsflygtning, og man derfor selvfølgelig havde snydt sig ind, og når man efterhånden blev så stor og ubærlig en fiasko som man blev, og når vesten nu var så dekandent, som den var, så kunne man jo lige så godt gøre islamiseringen af vesten til sin livsopgave, så havde man da én.

Tariq Ramadan er efterkommer af islamiske ekstremister. Hans morfar grundlagde det Muslimske Broderskab i Egypten. Hans far blev jaget ud af landet, fordi også han var en særdeles aktiv del af broderskabet, hvis mål jo var - og er - at islamisere det sekulære Egypten og i øvrigt skabe religiøs vold og hysteri overalt, hvor de kan komme til det. De ønsker islamiske stater. De ønsker at indføre sharia. De bruger selvmordbombere.

Nu sidder denne dokumenteret tvetungede islamist Tariq Ramadan så i London og belærer "simplistiske" Flemming Rose om europæisk islam, eller rettere islamisk Europa:

"De gamle dage er ovre. Vi lever i et pluralistisk samfund. I næste generation får vi brug for 20 millioner arbejdere i Europa, og de vil komme udefra. Så vi kan da godt sige, det skal være sådan her, på din måde, og vi kan få optøjer og splittelse. Eller du kan forsøge på en anden måde".

"Og jeg vil gerne ændre din opfattelse af dit eget samfund. Det er forbi - vi taler ikke længere om indvandring. Vi taler om millioner af europæiske muslimer, og der vil blive flere og flere af dem" (Weekendavisen 4. januar 2008).

Tariq Ramadan har skrevet Ph.D.-afhandling om Nietzsche. Det er ham, der har lært Europas muslimer og socialister at sige "islamofobi".

Jeg siger velbekomme.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mon ikke det var den nu afdøde Jens Jørgen Thorsen og IKKE Kurt Thorsen, der blev jaget på Holstebro Gymnasium.
Jeg spørger bare!

Anonym sagde ...

Kære Ulla

Jeg læste også interviewet i Weekendavisen, og jeg må indrømme at jeg fik kuldegysninger af den mand. Han er simpelthen farlig...

Hvordan kan det være at de sløve venstreorienterede ikke kan se og høre hvad han og hans ligesindede er ude på???

Mvh. Frigg

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Sonia! Jo! Det må jeg vist lige rette... :-)

Tak.

Anonym sagde ...

Er der, 4 Parter, eller flere?

1.De udefrakommende Islamister, og Sharia.

2.De herboende Naive, ’landsmænd / kvinder’.

3.De herboende Islamforskrækkede, Islamofober.

4.De herboende, samt udefrakommende,
Hårdtarbejdende, men Uvidende Befolkning.
Dem, der under alle omstændigheder, til sidst bliver dem,
der skal ’Kæmpe Kampen, for Vor Fælles Fremtid,
i ’Vort Frie Demokrati’?

De Kampe, som Uomtvistelig, må komme!
På grund af 1+2+3.

Anonym sagde ...

Undskyld!
Jeg glemte helt at sige:
"Godt skrevet Ulla"!
Og Godt Nytår!

Anonym sagde ...

Hvad mener menigmand med at 3 er på islmaisternes hold? Hvad er islamofober efter menigmands mening?

Silver

Anonym sagde ...

Tariq Ramadan er en tvetunget slyngel med særdeles højtstående connections i EU-maskineriet. Godt at du tager fat i ham, Ulla, det kan ikke gøres for tit. Manden blev nægtet indrejsetilladelse i USA, da pæne akademikere havde skaffet ham et gæsteprofessorat der. Det vakte nogen opstandelse.

Et enkelt men, dog: selvom jeg har argumenteret offentligt for at Islam er som en ensrettet gade, og selvom jeg fastholder, at Islam er en ubrydelig enhed af religion og politik, mener jeg fortsat, at vi skal skelne mellem muslimer og islamister. Jeg er bekendt med, at mange afviser denne skelnen, men ikke desto mindre er den vigtig.

At udelade den svarer f.eks. til, at have kaldt alle tyskere for nazister.

Islams undertrykkelse er så massiv, at kun ganske få, der er født som muslimer vover at bekende sig som ateister eller blot reformister. Med andre ord må der være i millionsvis af undertrykte, der enten har tænkt men ikke talt, eller end ikke vovet at tænke.

Anonym sagde ...

Poul Højlund

Jeg kan godt blive enig med dig i, at der er forskel på at være islamist og ikke-islamist.

Problemet er blot, at vi ikke finder ud af hvem der er hvad før islamisten har udøvet sin gerning.

Dette svarer til, at vi snakker om de mange moderate muslimer der eksisterer, men ikke aner en klap om hvor de er og hvem de er.

Årsagen til deres manglende offentlige deltagelse f.eks. i fordømmelsen af islamisterne og deres gerninger er, at de er bange for islamisterne .

Så længe det er islamisterne der sætter dagsordenen i den islamiske verden - og såmænd også her i Vesten - så længe kan jeg ikke se vi kan gøre ret meget andet end at fokusere på de der laver ulykkerne.

Hvis adskillelige flere af de almindelige muslimer udviste civilcourage og nægtede at trykke sig af skræk for islamisterne ville det blive sværere for islamisterne at gemme sig i mængden af almindelige, fredsommelige mulsimer.

Desværre hjælper disse almindelige muslimer utilsigtet - vil jeg formode - islamisterne ved deres tavshed og manglende reaktioner.

Vivi Andersen

Anonym sagde ...

-> Silver

Hej!

Jeg beskriver, at der er fire parter involveret, eller flere.

Og, at alle er involveret, også uden at vide det.

1.Der er Islamisterne, der er sig selv, og deres mål bevidst.
Verdens herredømme, og Sharia.

2.Så er der, vore egne naive, der tror sig bevidste.
Altså, hvis vi lader som ingenting, sker der nok, ingenting.
Hvis vi, behandler dem godt, behandler Islamisterne os godt o.s.v.

3. Så har vi, dem af os, der har set faren.
Og advarer, åbenlys om den, til alt og alle.
Og disse, modige frihedskæmpere indtil nu, på ordet i alle tilfælde.
Det er dem, Islamisterne nedgøre, som Islamfobiske.

4. cirka 80%, af alle landes befolkninger, er hårdtarbejdende.
Uanset, om de er herboende stammefæller, eller udefrakommende.
De er, indtil nu, dem jeg kalder for uvidende.
I alle tilfælde, efter parterne 1;2;3’s; meninger.
Men, det bliver disse mennesker,
der i sidste ende skal kæmpe, de kampe,
der uomtvisteligt vil komme.

De såkaldte, Lærde, og Intellektuelle,
skal nok få smøget sig, udenom.

Det var min, MenigMandens, mening.

Min Mening, behøver ikke, at være Sand.

Men, den ender måske med, at blive det?

Anonym sagde ...

Kære Ulla.
Endnu et godt indlæg, med spændende links til baggrundstoffet !

Til Vivi : MEGET enig i dine betragtninger. Hvor f..... bliver alle disse moderate muslimer af i debatten ?

Anonym sagde ...

Hvis i vil vide mere om hvad Ramadan står for, vil det være en rigtig god ide at kigge til Qaradawi, der så at sige er den nutidige islamismes arabiske ansigt, hvor Ramadan er dens europæiske ansigt. Jeg vil vurdere det der henad, at Qaradawi nok er Ramadans læremester.

Anonym sagde ...

"Det er islams natur at dominere, ikke at blive domineret"
Sheikh Hassan al-Banna, grundlægger af det muslimske broderskab, cit. i Holy Terror, London I987

Anonym sagde ...

Hvad sker der for en gang højreorienteret bullshit (propaganda) !?
Fy for satan Ulla, fy for satan!

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Ja, bullshit, det må du nok sige. Han er en rigtig grim islamistist, ham Ramadan. Han er dog ikke borgerlig, tør jeg godt love dig.

Du kunne også prøve at argumentere, hvis det er..?

Tilføj en kommentar