torsdag, februar 28, 2008

Man kan sagtens binde ånd

Totalitære systemer får altid en helt masse tæsk, når man er på sikker afstand af dem. Men ikke før da. Nazismen er et godt eksempel. Den hamrer vi på endnu. Mens faren stod på, var der ikke samme klarsyn, og der var da slet ikke samme kampgejst.

Det er måske svært at se nu, fordi vi er midt i det, men akkurat som Europa i 30´erne gik og dukkede sig for nazismen, går vi i dag og dukker os for islam. Vi håber, at islam kommer til fornuft, selvom virkeligheden skriger det modsatte lige i ansigtet på os. Det er ikke rationelle overvejelser, men udelukkende frygt, der afholder europæerne fra at sige det som det er: Islams dårligdomme er på højde med nazismens.


Alt det får vi først fuldt belyst om mange år, men allerede nu ved alle europæere inderst inde, hvad vi er oppe imod. Selv de største radikale fjolser sidder med afskyen og - ja - vantroen malet i ansigtet, når de læser Koranen. De, der forsvarer islam, gør det aldrig uden først at omdefinere og udviske, hvad islam er. Forsvaret består netop altid i redefinitioner og bortforklaringer. Ret beset har islam ingen europæiske forsvarere. Kun apologeter.

Vi ér besat og ingen af os kan lide det. Danskerne taler og tænker ikke længere frit. Islamisterne går derimod storskrydende rundt i vores gader med de mest forfærdelige fascistiske budskaber. Fortalere for vor tids mest totalitære og syge ide ævler løs i aviser og tv hver dag. Almindelige danskere risikerer livet, hvis de ikke underkaster sig det nye terrorregime. Erhvervsliv såvel som offentlige embedsmænd indretter sig på de nye vilkår på skammeligste vis, som fyringen af Kurt Westergaards kone viser. Politikere går som katten om den varme grød og tør ikke sætte navn på problemet.


Det er ynkeligt at tænke på, at den venstrefløj, der spænder ben for islamkritikken ved hver en given lejlighed, selvfølgelig også kommer til at hylde friheden i høje toner, når vi får den tilbage igen. Ja, det bliver formentlig dem, der kommer til at undervise os i islams dårligdomme, når faren engang er på sikker afstand. Indtil da underviser de os i islams fortræffeligheder.

19 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vi ved at bølgen er vendt når Islam konsekvent bliver beskrevet som tilhørende højrefløjen.

Jeg venter spændt.

FriKapitalist

Anonym sagde ...

du har fuldstændig ret Ulla.

ulrik

Anonym sagde ...

Ingen af de gamle partier har rene hænder, derfor er de så tavse.

Derfor skal vi have DF og Pia i front for at komme videre.

falkeøje

Anonym sagde ...

Det var faktisk lidt interessant med de seneste uroligheder, at Søvndal sad i flere interview, og gav udtryk for en reel frygt for at det her kan gå hen og ende rigtig galt.
Og med "her" menes naturligvis mødet mellem vestlige/civiliserede kulturer og så den indvandrede islamiske.
Bevares han havde ikke nogen løsningsforslag med, end ikke nævne udlændingestramninger med et ord ville han, men han gav udtryk for en reel frygt. Noget som vi aldrig har hørt fra Jelved eller som vi ville have hørt for 10 år siden - hvor alt var eufori og berigelse.

Anonym sagde ...

Mens faren stod på, var der ikke samme klarsyn, og der var da slet ikke samme kampgejst

Det er sandt, vi husker især, at Venstre var vage i mælet.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Ja, de Radikale var der ingen slinger med. De var klokkeklart på tyskernes side, det skal de have.

Anonym sagde ...

>raapil

Med det ry du har Raapil, ville det nok være i din egen interesse, at gå stille med dørene hvad lige netop dette emne angår.

Det ville være alt for let at sammenligne dit forræderi med fortidens forræderi.

Er du ikke klar over, at du er i færd med at save den gren over du selv sidder på?

Iøvrigt forstår jeg dig ikke. Du er tydeligvis et intelligent menneske med gode hensigter. Er du slet ikke klar over, hvad det er for et skråplan du er på vej ud på? Synes du ikke det er på høje tid at skifte kurs, mens du stadig har den mulighed?

Mackety

Anonym sagde ...

Uhada Mackety - du truer min ytringsfrihed. Har du røget for meget Hizb-ut-Terror tobak for nylig?

Anonym sagde ...

Schalburgtagen er også genopstået fra de døde: Du gør noget vi ikke bryder os om, og vi ødelægger noget til gengæld.

Anonym sagde ...

>raapil

Du misforstår mig, hvis du tror jeg truer dig.

Jeg ser dig som jeg ofte har sagt som et intelligent menneske, omend vildfarent.

Jeg ser dig også som en, der egentlig vil det gode, men som grundet uvidenhed går det ondes ærinde.

Jeg har efterhånden en del gange i forskellige fora udtrykt mit håb om, at du måtte komme på bedre tanker, ganske enkelt fordi det er min mening, at der er brug for mennesker som dig i kampen mod det islamiske tyranni, hvis ikke kampen mod én slags tyranni blot skale ende med at åbne døren for en anden slags tyranni.

Det der gør mig så skrækkelig deprimeret ved at se et tydeligvis godt og intelligent menneske som du selv gang på gang stille sig op som apologet for ondskab og åndelig formørkelse er, at hvis demokratisk indstillede mennesker som du selv nægter at tage kampen op mod det islamiske mørke, vil der helt sikkert være andre mindre demokratisk indstillede individer som VIL tage kampen op.

Med din stilhed åbner du døren for fascismen, hvad enten det så bliver den islamiske eller en mere traditionel socialistisk fascisme.

Hvad angår min advarsel til dig, var den venligt ment. Du betræder en farlig vej, hvorfra du muligvis vil finde det umuligt at vende tilbage. Du tror muligvis, at du blot kæmper for mangfoldighed, men så naiv kan du ikke tillade dig at være. Hvad du end mener du kæmper for i teorien, så er det i praksis fascismen du understøtter med dine handlinger. Revolutioner har det imidlertid med at æde sine egne børn først og du skal ikke vente nogen støtte fra de mennesker, som lider under den politik du repræsenterer.

Du risikerer med andre ord at komme i en situation, hvor du vil stå uden venner i en verden, hvor der ikke længere er plads til individer.

Det er ikke en verden jeg ønsker og en sådan verden ønsker du heller ikke. Derfor er det også ubegribeligt for mig, hvorfor du så ihærdigt understøtter en fascisme som vil udslette alt hvad du har kært.

Det forekommer mig meget selvdestruktivt.

Mackety

Anonym sagde ...

raapil er en led bøsse fra pædagogers løgnagtige klasse. En af de forrædere der burde gøres op med - samtidig med at man gør op med islam og smider de fleste muslimer ud af Europa. Den slags har ødelagt vesten i barnlig selvoptaget leg - og skulle aldrig kunne få et embede igen, hvis det stod til mig.

Mikael sagde ...

Nazismen er et godt eksempel

Et andet godt eksempel er kommunismen. Men her skal vi nok vente en generation på en egentlig afstandtagen og indsigt i dens rædsler.

I min ungdoms vår var jeg selv at finde på den fløj, og det tog mig lang tid at indse hvor galt, jeg havde været på den. Og det tog mig endnu længere tid at opdage truslen fra islamismen.

Men når jeg kunne gøre det, kan andre også. Selv Raapil.

Anonym sagde ...

Ja, det bliver formentlig dem, der kommer til at undervise os i islams dårligdomme, når faren engang er på sikker afstand. Indtil da underviser de os i islams fortræffeligheder.

Hvis det skulle være sådan en som mig, Ulla, du henviser til, så underviser jeg ingen børn i 'islams fortræffeligheder'.

Hvis jeg skulle lovprise noget for børn - men det må jeg jo ikke - så ville det være det moderne liberal-demokratiske samfund, kapitalismen, de videnskabelige fremskridt, velstanden og friheden.

Du ser mig da heller ikke lovprise islam på min blog, men måske tror du at du ser det, fordi alt andet end tilsvininger af islam er 'lovprisninger' i dine øjne?

Jeg forsøger at finde en gylden middelvej, som anerkender islamismens og den aktuelle religiøse og kulturelle vækkelses idioti, men jeg forsøger også at forklare formørkede hoveder, at der er helt konkrete årsager til, at tingene har udviklet sig som de har. Storpolitik - ikke koran!

Sjovt nok går jeg ind for en stram udlændingepolitik, men det er min ide om, at islam ikke er en terror-organisation, der åbenbart generer jer mest, spøjst :)

Apollo-kommentator: hvorfor træder du ikke bare frem med Kimpo-navnet? Voldsforherligelsen og de antidemokratiske tendenser afslører dig jo alligevel.

Anders R. K. sagde ...

Ja Ulla, du rører unægteligt ved nogle væsentlige perspektiver. Jeg har lige set interviewet med Abdolly, og der er virkelig grund til frygt. Der er løbet meget vand i åen siden Mocca, hvor jeg syntes, du gik for vidt. Jeg er blevet klogere: Vi er tydeligvis oppe imod en modbydelig ideologi!

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Anders: Der er jeg glad for, du synes. Hvad har Asmaa sagt, jeg har ikke set det? Kan du huske, at du mente, at de religiøse organisationer kunne rette op på de unge? :-) Måske var det endda Hizb ut-Tahrir, du mente kunne få de unge væk fra kriminalitet? Nå, ingen grund til at træde i det!

Rapil: Jeg havde nu ikke dig i tankerne.

Anonym sagde ...

raapil, du har jo ikke bestilt andet end at relativisere og snakke udenom. Du er lige så skyldig som dem der trykker på aftrækkeren, din lede landsforræder. Du gemmer dig fejt bag et tykt lag nonsensord, som Jørgen Bæk Simonsen. Jeg håber du får en smertelig kulturberigelse snarest. Du har fortjent alle de ulykker som underklassen desværre modtager pga dig.

Apollo

Anonym sagde ...

Ulla, det burde du. Raapil er sådan en lille fej kælling af en skolelærer. Han tør ikke mene andet end de mest sikre selvfølgeligheder, men har brugt en stor del af sin energi på at bekæmpe budbringerne. Han udfylder sin rolle som lille indskrænket misundelig middelmådighedsdansker der bare hader dem som er kvikkere i opfattelsen. Alle sine evner bruger han i forfølgelse af de af dem som har kan magte retorisk.

Raapil er et meget usselt menneske, en fej vindbøjtel som hakker på dem som kan noget. Han er en central del af problemet og bør selvfølgelig aldrig blive en del af løsningen.

Anonym sagde ...

Årh, slap dog af, Raapil, du bliver sgu da også mere og mere paranoid. Hvad er det du har gang i for tiden? Det er ikke islams skyld, men den onde nationalfølelse?

Du ER sgu da håbløs.

Anders R. K. sagde ...

Kære Ulla.

Asmaa har ikke sagt andet, end hvad hun plejer. Synet af hende er sådan set nok til at gøre mig bange, men jeg har nu også altid været en forfærdelig tøsedreng. Bare det runde indsnørede ansigt, hvor kinderne udspiles, fordi tørklædet klemmer, er nok til at få det til at vende sig i mig. Til gengæld var intervieweren (der vist hed Kåre) faktisk rigtig god. Han formåëde flere gange at fastholde sit spørgsmål, når hun veg udenom.

Jeg kan nu (helt ærligt!) ikke huske, at jeg har ment, at de religiøse organisationer kunne rette op på de unge. Hvis du har ret tror jeg nu ikke, at det har været Hizb ut-Tahrir, jeg har tænkt på. Mon ikke jeg har tænkt på arabisk "fjernsyn for dig" eller sådan noget ... Danske børn har jo gennem årene lært utroligt meget godt af "Ingrid og Lillebror", "Kaj og Andrea", "Bamse og Kylling" osv. Hvorfor skulle det så ikke også virke med arabiske børn ...

Derimod kan jeg huske, at jeg har stillet spørgsmålstegn ved om ghettoer nødvendigvis er af det onde (stort set alle immigranter til USA er i tidens løb blevet integreret fra ghettoer). På det punkt er jeg dog nu blevet klogere.

Send en kommentar