søndag, februar 17, 2008

Wing Tsun retspolitik

Husk nu, at det kun er for centrumvenstres flæbehoveder, at problemet med kriminelle udlændinge er stort og uoverkommeligt. Det er dem, der satser på, at malerier på husgavlene og ungdomsklubber i det lange, lange, lange, lange, lange, lange, lange løb er vejen frem. Venstrefløjen er ét stort tudefjæs over verdens ondskab og lægger planer om nye altankasser til alle, lærerbesøg ved første glemte gymnastiktøj, alle fædre i ansættelse som Betydelig Mand og alle mødre på noget bustur.

Den slags uøkonomiske og komplicerede teknikker handler det om at undgå i Wing Tsun. Man skal gå den direkte vej til målet, den sikre vej. Undgå ideologiske og æstetiske vidtløftigheder, ingen store cirkelbevægelser og tvivlsomme projekter, der koster unødige kræfter.

Wing Tsun er en kinesisk kampsport, hvis essens er, at hvis kamp er uundgåelig, så skal man ikke passivt nøjes med at afvente og afværge modstanderens angreb ét for ét. Det er alt for usikkert, og man ved ikke, hvornår kampen er slut. I stedet skal man selv selv tage initiativet og beslutsomt sikre sig kontrol over situationen. Man skal ikke tøve, man skal øjeblikkelig indlede et uhyre aggressivt angreb, der overrumpler fjenden og meget hurtigt giver én kontrol over situationen. En bedøvende række af kædeslag er den grundlæggende teknik. Det gælder om at vinde.

Wing Tsun har fire kampprincipper:

1. Stød frem

Øjeblikkeligt skal man indse, at man er under angreb. Man skal ikke overlade initiativet til angriberen. Glem altså den med at afværge og gå tilbage, afværge og gå tilbage. Man skal selv gå frem. Man skal lave et retssystem, der øjeblikkeligt står helt oppe i ansigtet på forbryderen: Go ahead punk. Make my day!

2. Klæb til det der kommer
Man skal gøre modstanderens aggressioner og styrke til hans problem. Brug hans udfald mod ham selv. Fasthold forbryderen på forbrydelser, lad dem være hans problem, ikke samfundets. Se en skolebrand som en ansøgning om straf og hjemsendelse. Gør forbrydelsen til en ulempe for angriberen, men en fordel for samfundet.

3. Følg når det trækker sig
Man skal ikke lade forbryderen hugge til og dernæst trække sig for at angribe igen senere. Følg efter. Ens egen sikkerhed vigtigere end angriberens. Man skal ikke udsætte sig for fremtidige angreb, man skal passivisere angriberen med det samme. Man skal give en øjeblikkelig og eftertrykkelig straf, så han dels uskadeliggøres, dels har meget mindre lyst til at angribe igen. At lade en fjendtligt sindet vige tilbage for sandsynligvis at forberede et nyt angreb, er ingen afslutning på kampen.

4. Stød når vejen igen er fri
Hug til, hvor det rammer ham hårdest, og tøv ikke. Spar på dine egne kræfter. Glem nye altankasser og integrationsprojekter med uvist udfald og risiko for nye angreb, glem overbeskatning af gode borgeren. Gå den direkte vej til målet, giv fængselsstraf og udvisninger. Det er der kampøkonomi i. Et hårdt hug for angriberen, et let slag for samfundet. Ikke påtage sig unødig byrde, ikke lade sig tynge ned af konfliktens følger. Vend byrden mod angriberen selv.

Den socialistisk orienterede velfærdsstat er alt det modsatte af Wing Tsun. Den skaber konsekvent problemer for sig selv og fordele for sin angriber.


Ad 1: Den fatter for det første ikke, at den er under angreb, og den tænker aldrig offensivt/aggressivt.

Ad 2: Den er alt for godtroende og tillidsfuld, den vil glemme. Den udsætter sig selv for alt for mange gentagne angreb, sikrer sig en fremtid i kaos og kamp. Den laver kun parader og atter parader (fx i form af politibeskyttelse), mens tæskene hagler ned.

Ad 3: Den hjælper sig træt, påtager sig alt for meget ansvar, bruger alt for mange kræfter på alt for usikre strategier. Den går den længst mulige vej til målet og når det ikke.

Ad 4: Den tager alt for store hensyn til fjenden, den nænner ikke at skade ham. Den vil langt hellere skade sig selv.

Sådan ser Wing Tsun ud – her udført af portugisiske specialstyrker

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åhh Ulla. Jeg er vild med dig.

Historyman sagde ...

You go girl :)
De skal ha nogle smæææk
så kan de lære at opføre sig pænt og ordenligt.

Anonym sagde ...

Jeg har en 6. elevgrad i WT og en 4. elevgrad i Latosa Escrima :-D
Rigtig godt selvforsvar, som kun kan anbefales til alle piger!

Anonym sagde ...

Nemlig, Ulla.

Jeg har personligt aldrig forstået, at politiet ikke har fået lov til at udføre deres arbejde ordentligt.

Hvis de skvat i politiledelsen ikke kan finde ud af det, må vi sætte vores friske drenge, der lige nu kæmper i Afghanistan, ind og rydde op efter alle de skvat, der har kørt vores land i sænk.

Thomas

Unknown sagde ...

Det er verdensklasse formuleret!

Anonym sagde ...

God video! :)

Selv om *vores* politi vel mere minder om politiet i "Anna Pihl", den TV-serie som jeg kalder for "Tøsepolitiet".

Jeg har ingen grund til at fornærme de dygtige kvinder, vi møder på bloggene. Men i disse tider er det måske ikke heldigt med en kvindelig topledelse i København, der til svar på ildebrande og hærgen bebuder, at hun vil igangsætte en undersøgelse af en episode, hvor en betjent angiveligt skulle have puffet til en hærværksmands far. Ifølge pressen fortsætter hun, at "denne episode har medvirket til den uro, vi oplever nu". Det må være dejligt som politibetjent at få skylden for så meget, og vide at man har sin topledelse i ryggen.

De bamsede, bløde fyre som den københavnske Hygge-Per (Larsen) er heller ikke lige det, man forbinder med et politi, der kan klare de situationer, vi ser nu.

Anonym sagde ...

- nå, fornuftige politikere har opfordret til, at vi må stå sammen om politiet, som har flere strenge, hvor hver mand gør sin del; det er der nok en pointe i.

Anonym sagde ...

Det kan godt være at der ifølge den kriminologiske videnskab, der som bekendt er baseret på noget så gammeldags og venstreorienteret som indsamling og analyse af viden, og ikke på sund bodega-fornuft, ikke er noget der tyder på at strengere straffe hjælper det store.

Det kan også godt være at vi ved at unge bliver forråede af at komme i fængsel, og at det er direkte kontraproduktivt at give unge mennesker er idenditet som kriminelle.

Men skide være med det. Der findes nemlig noget der er meget bedre end analyse af problemerne og fjernelse af de faktorer, der får folk til at blive kriminelle: vi har småfascistisk kinesisk kampsports-ideologi, der som bekendt er det bedst kendte middel til at bekæmpe sociale problemer i Danmark.

Anonym sagde ...

Der er pokkers til forskel på, hvordan man som enkeltperson reagerer på et fysisk overfald, og hvordan en stat reagerer på diverse protester og hærværk. Jeg mener ikke, at folk skal have lov til at kaste sten efter brandmænd, jeg væmmes ved denne nye tendens, men som 'øvrighed' må man holde hovedet koldt og gennemtænke strategien. For vold avler vold, og det er mere konstruktivt at sætte sig i respekt end at skræmme... selv om sidstnævnte nok giver større tilfredsstillelse.

Anonym sagde ...

Alt for sent ser jeg din Wing Tsun-artikel ... pragtfuld som den er. Dyrker du også Wing Tsun? - du bliver da også mere og mere sympatisk.

Anonym sagde ...

Æh, ikke for at spille skolelærer, men WT er IKKE en kampsport. Der er ingen konkurrencer og medaljer i WT, det er rent selvforsvar, og den eneste måde at opleve et WT-"show" er ved selv at deltage i Fughterclub, hvor ingen andre lukkes ind.

Anonym sagde ...

*Fighterclub - D'oh...

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Det har du sikkert ret i. Det minder mig om noget, BS Christiansen sagde til nogle spradebasser, der var med til fest sammen med ham og enormt gerne ville prøve at slås med ham:

"Jeg kan ikke slås, jeg kan kun slå ihjel!"

LOL

kjensen sagde ...

Det er en befrielse at læse din blog - at vide, at man ikke er alene derude blandt politisk korrekte socialister på begge sider af midten.
Kan man stemme på dig?

Ulla sagde ...

'Krav maga' - den israelske hærs nærkampsystem - er heller ikke så tosset. Ikke så meget filosofi, bare noget, der virker.

Ulla sagde ...

Herover: Ulla Lauridsen

Tilføj en kommentar