fredag, marts 14, 2008

Nazisisme og islamisme

Er det mon den tyske nazisme, der efterligner den islamiske ismeisme eller er det den ismeismiske slamisme, der efterligner den tyske nazisme? Mon ikke vi er over i noget simulakre, hvor originalen er begyndt at efterligne efterligningen.

Hør her hvad den algiriske forfatter Boualem Sansal siger om sit forarbejde til romanen "Village de l´Allemand" (Tyskernes landsby):

"Efterhånden som jeg dykkede ned i studierne af Nazityskland og holocaust, fik jeg mere og mere fornemmelsen af en lighed mellem nazismen og den orden, der hersker i Algeriet og mange muslimske og arabiske lande.

Ingredienserne er de samme her og der: kun ét parti, landets militarisering, hjernevask, historieforfalskning, ophøjelsen af racen, manikæisk (sort/hvid) verdenssyn, tendens til offertænkning, konstant omtale af et komplot mod landet, ophøjelse af xenofobi, racisme og antisemitisme til dogmer, helte- og martyrdyrkelse, glorificering af den højeste ledelse, politiets allestedsnærvær, opflammende taler, organisering af disciplinerede masser, store forsamlinger, religiøs knippelsuppe, uophørlig propaganda, udbredelse af et stift sprog, der dræber tanken, faraoniske byggeprojekter, verbal aggression mod andre lande, gamle myter peppet op" (Jyllandsposten 13.03.08).

Fakkeloptog for fred i Bramming.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Orden? Åhja - altså lige bortset fra at landet nu i mange år har befundet sig i en benhård og nådesløs borgerkrig mellem de frankofilt indstillede magthavere og islamisterne.

Anonym sagde ...

> Raapil: Orden, som i verdensorden. Ikke som det orden, du har på dit skrivebord.

Tilføj en kommentar