lørdag, april 19, 2008

JP om 1968

Jeg kom i tanke om, mens jeg ordnede have i dag igen, at alle I stakkels københavnere jo ikke kan vide, at Jyllandsposten i dag er sådan en særudgave om 1968 og ungdomsoprøret. Måske skulle I lige stryge hen og købe den. Der er gode artikler af bla. David Gress og Ole Hyltoft plus en helt masse andre. Interviewet med Hans Jørgen Schantz er en oplevelse og en analyse værd. Det lyder faktisk som om han ikke rigtig mener, at han selv var en del af den der universitetsmarxisme :-)

Man kan købe avisen som klassesæt.

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, man bliver til stadighed forbavset over, så få, der egentlig udgjorde '68 oprøret - og specielt den socialistiske bølge.

Men da det var opportunt, profitterede man åbenbart af det man kalder "frugtbare misforståelser". På den led er vel intet forandret. Hvem vil ikke gerne have et "free ride" ?

Sjovest er vel Jesper Jensens udsagn om, at han slet ikke kan (og heller ikke da han skrev dem kunne!)stå inde for de tekster han skrev over flere tiår, men blot følte sig presset til at producere sange til venstrefløjen ... Også han levede dog fint med virakken, lader rygtet vide.

Anonym sagde ...

Ulla, J-P har været en landsdækkende avis i snart nogle år nu.

ulrik

Anonym sagde ...

Kom nu videre i teksten Ulla.

ulrik

Anonym sagde ...

Det er løgn.

Schantz afgjorde hvilke studenter der måtte sture idehistorie, efter han havde afhørt dem i den forvrøvlede kapitallogik.

Også bissekoppen

Sonia

Joern sagde ...

I dag har de vundet det hele (inkl. FT), fordi nogen gav dem magten. De tog dem ikke!!

Det må være det der fejres i JP.

Ad åre vil en enhver ideologi bryde sammen af sig selv eller p.g.a.toppens ragen til sig.

Der kan godt gå 30-50 år afhængig
af, hvor langt de øverste strækker sig meget afhængigt af, hvad vi finder os i.

Varigheden kan blive 1-1½ generation som i f.eks. DDR.

Jørn

Anonym sagde ...

Ulla?

Anonym sagde ...

Ulla-a-a ...

Anonym sagde ...

Ulla, er det ikke på tide at komme videre med bloggen?

ulrik

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jo, jeg vil tro, der kommer et langt og kedeligt indlæg allerede i aften :-)

Anonym sagde ...

Det lyder da spændende!

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jeg er ikke helt færdig, det skal være lidt kedeligere og lidt længere. I morgen. Godnat.

Anonym sagde ...

Et rigtigt håndværkersvar!

Kimpo sagde ...

Jeps, vær sikker på skandale: gå til Ulla, når De skal male.

Anonym sagde ...

Hej Ulla,

jeg glemte at medgive, at det ikke er muligt at erhverve Jyllands-Posten ret mange steder her i København. Som du så rigtigt antager.

Kioskerne har den selvsagt ikke - de indehaves af muslimer. Abonnere tør man heller ikke - postbudene er også muslimer og spytter på JP-abonnenternes post eller sladrer om dem til kvarterets tyranniske drengebander. Og supermarkederne tager kun så få af dem hjem, at de kan gemme dem under de andre aviser - de frygter hærværk.

Så det er meget nyttigt, at man fra tid til anden kan gå ind på din blog og se, om der skulle stå et eller andet interessant i JP, som man så kan søge på på Nettet. For den avis er i sandhed blevet Jyllands-Posten, her i vort besatte København.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Nej, det er da forhåbentlig løgn, Morten?

Ja, ja, det går jo sin skæve gang. Det er helt op til de europæiske muslimer selv, hvordan det hele skal ende.

Anonym sagde ...

Lodret løgn er det ikke.

Kioskerne boykotter Jyllands-Posten siden primo 2006. Og jeg vil påstå, at den længe var anbragt ... på det mindst iøjnefaldende sted i avisstakkene i supermarkedet. Og at det kunne føles ubehageligt, at Jyllands-Posten blev afleveret af et muslimsk (udseende) postbud.

Såeh - alright, lidt subjektiv er skildringen vel for en del af dens vedkommende, det sete afhænger vel af øjnene, der ser. Men a we' nu, hva' a we! Som de stoute jyder vistnok skal have sagt tilforn.

Alt er nu heldigvis ikke alene op til de europæiske muslimer. Så længe, der findes kvinder som dig, findes der også mænd, der vil stå op for en anden sag!

Tilføj en kommentar