tirsdag, juni 10, 2008

...og så vil DF ikke have ham

Her er en lussing, Dansk Folkeparti til fulde har fortjent: Cherif El-Ayouty nægtet optagelse.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Ulla - ja det er sgu mig igen ... Jeg havde ellers stillet mig om bag i køen, men så opdagede jeg, at den åbenbart er taget til stranden. Så altså - og du ved jo hvor jeg (heller) ikke kan nære mig. Så her er jeg (ikke igen-igen, men) igen-igen-igen.

Jeg vil bare lige sige til dennehersens historie, at DF jo kører med dettehersens landsbytosse-filter, som har virket godt for dem, omend det måske er for finmasket. Hvis du husker Fremskridtspartiet - og for den sags skyld, i virkeligheden, også andre små, nystartede partier (CD f. eks.) - så forstår du sikkert også hensigterne bag det. Enten du bryder dig om det som middel eller ej.

Cherif er en person, der synes det er sjovt at optræde på en uventet måde i forskellige sammenhænge. Det kan godt være, han har gjort sig ud-til-bens i forhold til nogle på forhånd vedtagne kriterier for optagelse ...

Der er med andre ord ikke nødvendigvis tale om religions-, kultur-, eller (gisp) race-diskrimination i denne sag, men snarere om den ovennævnte form for - bevares: diskriminerende - form for sortering.

Så måske er der i virkeligheden - i en vis spidsfindig forstand - tale om, at Cherif netop ikke er blevet diskrimineret ?

Jeg poster naturligvis ikke dette, uden at have slået mine syv kors:

Det er jo ikke fordi, jeg forsvarer DF, som sådan ... eller landsbytosse-filteret, som sådant (her må jeg dog springe ud og erkende, at jeg godt kan forstå denne lidet idealistiske, yderst pragmatiske, og også: yderst effektive forholdsregel). Det er jo bare for at søge balance i vurderingen af sagen ...

Ærgerligt er det imidlertid, at DF ikke vil begrunde afslaget. For tvivlen kommer dem bestemt ikke til gode!

Balder sagde ...

Morten sagde:

'For tvivlen kommer dem bestemt ikke til gode!'

Det gør den nu hos mig, men det er selvfølgelig et spørgsmål om hvordan man vender det..

gertrud sagde ...

Anledningen kunne måske väre, at man derved vil undgå andre muslimers angreb på ham, som kunne inddrage partiet i en masse bövl.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jo, men som almindeligt medlem? Det forstår jeg slet ikke noget af.

Jeg synes, det lyder som om, landsbytossefiltret holder landsbytosserne inde

Nu skal I høre et ordsprog, som jeg har digtet til anledningen: Man skal ikke være en tight ass, hvis man går rundt med hovedet oppe i røven.

*LOL* (den er nok knapt så morsom om en time, men da er jeg til skolebestyrelsesmøde, og så er det for sent at fortryde... :-)

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Hvad jeg mente var... :-) (nu er jeg tilmed halvfuld, fordi vi har haft afslutning i skolebestyrelsen med masser af dejlig Tvis vin)... æh det var.. Manden er jo en munter variant af arten, og han kan lide os. Jeg ved ikke, om han er klog, om han er ærlig, og hvor mange gange han har været gift. Han kan lide os. Det er det skelsættende, det sjældne, det savnede. Skønt at læse om ham, for nu ved jeg, at min kræsenhed ikke var kategorisk, at der virkelig var skingre mislyde fra stort set hver eneste muslim, vi har måttet lægge øre til. Hvem kan med sikkerhed bestemme falske toner som falske, hvis man aldrig har en ren tone at holde de andre op imod? Men mirakel: Her var der faktisk et muslimsk standpunkt, jeg kunne lide. Det er første gang. Er jeg for kritisk? Men hvem har så grove og døve ører, at de ikke kan høre, at det der lorteband, der synger "I Danmark er jeg født" HÅNER os og HADER os i hver en tone? Hvem kan ikke høre, at deres sang sætter flag i besatte kvadratkilometer og nichts weiter? Hvem kan ikke høre det? Muslima-bloggerne er en idelig triumferende hylen, hvem kan ikke høre dét? Imamerne pisker op til foragt, og foragt er, hvad vi møder, hvem kan ikke se det? De røde muslimske politikere, der aldrig lægger skjult på, at de kæmper islams sag, ser Europas urbefolkning som deres globale fjender og undertrykkere, de iklæder sig Sagen og Revolutionen og Protesten og Opstanden - og så har vi socialistisk velsignet had. Milde nik fra gamle 68´ere, der velsigner hadet. Nej? Jo! Der er ikke én toneangivende muslim udover Naser Khader, som ikke hader os med det der underspillede, klagende, sagte insisterende had, der løber under alt hvad de siger som en kold strøm. Det er ikke svært at høre, hvis man har mod til at bruge sin forstand. I denne egypters simple udmeldinger var det, vi næsten ikke turde formulere, her var det, vi savnede. Jeg kan slet ikke forstå, at DF ikke griber det billede og flager med det i al fremtid. Han er hverken mere eller mindre muslim end de andre i egentlig religiøs forstand. Men for ham er islam ikke en Durkheimsk totempæl, som tilhængere samler sig om i gysende afsky for verden udenom. Jeg har aldrig mødt den fundamentale åbenhed og grundlæggende velvillighed før hos nogen muslimer. Det var en lejlighed, der var værd at gribe. Islam som religion, ikke bare sekulær, kedsommelig krigsopvigleri løseligt iklædt sjusket religiøs propaganda. Her var altså en målestok. En meter muslimsk venlighed og imødekommenhed. Vi kunne lægge ham på Louvre lige som metermålet. Det kunne gøre mange pointer glasklare for muslimerne, for venstrefløjen, for højreflojen og for DF´erne selv. Det skal man ikke smide væk.

Anonym sagde ...

Det minder mig om Erik Clausen for mange mange år siden, HAN var jo indvandringsfortaler om nogen, og han talte med en indvandrerkvinde på TV.
Og efter at have rost hende og indvandringen og "det velsignede fællesskab" og mere endnu, SÅ sagde han pludselig: "Jeg ville ønske I engang imellem ville rose os en lille bitte smule, - det savner jeg"

Men kvinden tog ikke udfordringen op, "tag ikke kristne og jøder som venner" som Allah jo så smukt har formuleret det.

Anonym sagde ...

@ Knud Larsen

Ja - Erik Clausen
er interessant. Jeg vidste slet ikke, at han havde taget sig tid til så megen eftertanke, at det omtalte misforhold havde strejfet ham. Denne hofnar, der har begået det størst tænkelige forræderi mod almindelige mennesker. Manden, der fremstiller "arbejderen" præcis som akademikerkasten gerne vil se ham. Den godnorske, umiddelbare, og i-og-for-sig-politisk-korrekte plebejer.

@ Alle

Det er ikke noget tilfælde, at DF ikke har sikret sig 30% af stemmerne. Jeg ønskede ikke at sige med mit tidligere indlæg, at DFs strategi var rigtig - det mener jeg ikke, den er.

Årsagen til, at DF ikke formår at tiltrække flere stemmer, end man gør, er helt tydeligt den store, store (forståelige, men unyttige) mængde ophobet bitterhed, som stadig præger partiets kommunikation og attituder.

DF kunne sagtens appellere til indvandrerstemmer med et minimum af fremadrettethed i tankemåden, og sagtens kapre 30% af stemmerne ved folketingsvalgene - vil jeg tro.

Altså, når den dag kommer, da de sander det, som en klog mand engang har sagt, nemlig at man ikke kommer langt med at appellere til danskernes hjerteløshed.

@ Ulla

Du er vidunderlig, når du er halvfuld ... din lidenskab er salve for det knuste hjerte. Du har lige så ret, når du raser, som når du er kølig og velovervejet.

Tilføj en kommentar