lørdag, august 30, 2008

Integrationseksperter

Så ensidigt kan det gøres: Tre dages seminar om radikalisering, polarisering og marginalisering. Måske skulle man tage med for at gøre videnssociologiskie studier?

10 kommentarer:

Ulla sagde ...

Fremragende idé. Vi glæder os til at høre reportagen.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Ja, nu får jeg næsten lyst... Desværre - eller heldigvis - skal jeg noget andet tirsdag og onsdag, så jeg vil jo gå glip af en forrygende tirsdag med morgenbøn ved Stenings-Pedersen og kursus i anti-borgerlig ungfascisme ved Karpantschof. Jeg får heller ikke hørt talsmanden for Nørrebros guerillahær, Khalid Al-Subeihi. Og alle de andre... Den mest højredrejede bliver uden sammenligning den radikale Manu Sareen. Den næst-mest højreorienterede bliver formentlig Enhedslistens Johanne-Schmidt-Nielsen. Resten af oplægsholderne indtager mig bekendt holdninger, der ligger mange, lange brostenskast til venstre for det politiske system, som vi kender det.

Kunne du ikke dække det, Ulla? Eller andre?

Anonym sagde ...

Mon ikke Lise W. Egholm får ødelagt det multikulturelle festfyrværkeri?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jo, det kunne nemlig godt være. Man må også formode, at der går en enkelt menig deltager rundt og tænker sit.

Hvis jeg lige skulle give de øvrige oplægsholdere et par ord med på vejen:

Ismail Gögenur er en fastende mave-tarm-kirurg-aspirant, der argumenterer for særlige muslimske plejehjem. Han ved formentlig ikke selv, hvor meget han ved om polarisering og marginalisering.

Tallat Shakoor er en slags forsker, hvis tendentiøse arbejde man kan læse mere om bla. her: http://www.uriasposten.net/?p=5580

Og så er der HUT-afhopperen Muhammad Hee, en muslimsk gift dansk konvertit, der for nylig har givet sin mor lov til at kalde sig Leon - som han oprindelig hed - i stedet for "Muhammed": http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/284537:Mennesker--Fra-Leon-til-Muhammad

KOnferencen er rettet mod folk, der arbejder med uddannelse, pædagogik, sociale forhold og integration.

Anonym sagde ...

Integration og sociale forhold, også har de ikke inviteret en fra mit fag? Men vi ville nok bare ødelægge festen, med historier fra den virkelige verden.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Hvad er dit fag?

Anonym sagde ...

- - -

Det er angstfremkaldende at der løber sådan en malstrøm nede under samfundsdebatten, helt uforstyrret af udviklingen i den kollektive erkendelse i øvrigt.

Rent bortset fra det, bliver det helt sikkert dejligt at være til stede ved arrangementet, sammen med alle disse glade, smilende mennesker, i en helt afspændt atmosfære, hvor man bekræfter hinanden i, at det her er meget mere udramatisk, end populisterne fra højrefløjen i dansk politik prøver at gøre det. Og at de problemer, der er, i hvertfald ikke har noget med islam at gøre, men er helt universelle, socialt funderede problemer, som først og fremmest er skabt af den politik, som den borgerlige regering og dens støtteparti, Dansk Folkeparti, fører.

Er der ikke virkelig ikke nogen, der kunne have lyst til at være med i et projekt, hvor man hygger sig, griner sammen og bliver præsenteret for positive, optimistiske budskaber til en afveksling?

Det må nogen af os overbekymrede og -spændte typer herinde fra da kunne trænge til ...

- - -

Anonym sagde ...

Ulla:
Politiet

Anonym sagde ...

- - -

Politiet?

Ja, det er da i sandhed besynderligt, at ingen har tænkt på at invitere jer!

Er du sikker på, at der ikke er inviteret nogle højtstående politifolk? Jeg mener: netop politiet kunne jo bidrage betragteligt til integrationen ved at optage nogle af disse identitetsforvirrede unge mennesker, som kaldes 2. og 3. generationsindvandrere i korpset ved at lempe optagelseskravene til dem, som det har været foreslået.

Og så ville politiet jo også få en slags agenter ude i indvandrermiljøet, som ville kunne være nyttige.

At indvandrerne i stedet ville få "agenter" i politiets rækker, samt at det skulle kunne lede til korruption i politiet - ja, den slags højrepopulistiske spekulationer kunne sådan en konference jo netop være endog særdeles velegnet til at aflive!

Og mange politichefer har jo også fattet problemernes underliggende sociale natur. "Detteher handler i k k e om hudfarve!" som de vredt konstaterer. Det handler om at disse 3. generationsindvandrere "lider af krigstraumer". Ikke sandt? Derfor vil der også være en ekspert i krigstraumer til stede ved konferencen, som kan fortælle mere om, hvordan man reagerer, når man har krigstraumer, og navnlig kan undervise uerfarne politifolk i, hvodan d e skal reagere, når de møder den slags i tjenesten. Hvad er det for et signal, disse traumatiserede mennesker prøver at udsende, når de antænder biler i vores gader - og hvordan håndterer vi det, uden at eskalere situationen?

Alt det kan man lære på konferencen. Det må da lige være noget for politiet!

Anonym sagde ...

Morten: Kan ikke lade være med at trække på smilebåndet af din kommentar, men det er sjovt fordi det er sandt.

Tilføj en kommentar