lørdag, januar 17, 2009

Læs blogs

Det er et faktum, der efterhånden står glasklart. Hvis man kun får sine nyheder gennem aviser og tv, så ved man ikke, hvad der foregår. Sådan er det. Man ved ikke, hvad der foregår. Det er sådan, at en lille, heroisk flok af danske bloggere og debattører leverer langt mere virkelighedstro, kritisk og grundig information end hundredevis af faktaforskrækkede, vanetænkende, magelige, bange og dumme journalister i MSM.

Årets pressefoto må være dette foto, naturligvis fra bloggosfæren. DRs fotograf står og filmer Gud ved hvad, mens muslimer står og heiler lige ved siden af ham. Journalisterne ser ikke, hvad der sker, eller de fatter ikke, hvad der sker. Eller de lyver om, hvad der sker. Jeg ved ikke, hvad der er mest sørgeligt.


Bloggere har oftest to jobs. Et almindeligt job 37 timer i ugen - fx benhårdt nattearbejde - og så et ulønnet bloggerjob, hvor de leverer en jætteindsats. Alligevel kommer de gennemsnitlige MSM-journalister - hvis ynkelige, naive kopiarbejde vi tvinges til at financiere over skatten - ikke i nærheden af at levere den kvalitet, som disse bloggere leverer. Det er ganske vist: MSM-journalister skulle skamme sig over deres løn. Universitetsforskere, der fylder os med søforklaringer skulle skamme sig endnu mere. Naive fæhoveder, der går i fakkeloptog for en anstændig udlændingepolitik, mens udlændingene går lige i nærheden og skriger heil Hitler, dræb jøderne, ned med demokratiet, ned med Danmark - ja, de må bare begynde at læse blogs. Der er vel ingen mennesker, der vil leve med hovedet oppe i røven.

I skal læse Lars Hedegaards kronik i dagens JP: Den journalistiske elendighed. Og læs så de blogs. Uvidenhed er jo en ekstrem belastning for verden, faktisk betydeligt værre end CO2.
6 kommentarer:

 1. Ulla, hvor er det sandt.

  Og hvor er det himmelråbende paradoksalt, at det - naturligvis - kun er på netop bloggene, man kan få den indsigt ...

  - - -

  SvarSlet
 2. Hvem har taget "årets pressefoto"? og hvem instiller kandidater til titlen? Det kunne være interessant om billedet kom frem i lyset. Det rigtig udstiller DR's amatører!

  SvarSlet
 3. Måske Snaphanen..? Jeg ved det ikke.

  Har I forresten set, hvad det er, DR-fotografen står og filmer? Gülay Kocbays propaganda-plakat :-)

  SvarSlet
 4. Hej Ulla, hvor er det godt at se dig tilbage i blogging-mode og så med fornyet kraft.
  DR's og TV2's journalister kan helt klart lære noget af bloggerne. Men de har desværre nogle politisk korrekte programchefer og chefredaktører, der har en intelligens på niveau med fem våde brosten en kold november morgen. Sådan lidt hen i retningen af Tøger-niveau. ;)
  Og de ville få deres kaffe i den gale hals, dersom deres journalister leverede sandheden for de bag-om-lyset-førte læsere, der jo er vant til at læse, at Israel er den store satan og aggressor, medens palliwoods indbyggere er de stakkels ofre.
  Hvor er det egentlig rart, at vi har den fede opfindelse kaldet Blog's. Og hvor er det rart, at vi har folk som Lars Hedegaard til at levere den sandhed, andre ikke tør skrive.

  Med venlig hilsen

  Pinstripe - http://pinstripe.wordpress.com

  SvarSlet
 5. Hejsa Ulla!

  Well, den sørgelige sandhed er, at du har ret. MSM-journalistikken er ensidig (trefjerdedele af journalisterne hører til på en eller anden vagt defineret "venstrefløj"),udmarvet af talløse nedskæringer gennem de seneste år (til eksempel er en meget stor del af J-P's journaliststillinger forsvundet de senere år, og Politiken er reduceret til en meningsavis, der er ophørt med at lave journalistik i nogen meningsfyldt forstand), og undermineret af en leflen for den laveste fællesnævner, der har forvandlet hæderlig journalistik til ligegyldig underholdning. Det KAN ikke blive meget værre. Og det kan det jo så alligevel - for det var billedet FØR finanskrisen, der kommer til at ramme den kommercielle dagbladsbranche ufatteligt hårdt. Forbered jer på endnu mere ligegyldig, virkelighedsforflygtende "journalistik", mens de licensbetalte medier kommer til at indtage en stadig mere dominerende plads i mediebilledet (nu skal vi også tvangsindlægges til at betale til TV-2!).
  Hvordan jeg kan sige det? Jeg har arbejdet som journalist i dagbladsbranchen i 30 år, og ærligt talt - jeg skammer mig over, hvad den har udviklet sig til. Jeg skammer mig over, hvordan MSM kan overse heilende, morderiske demonstranter, men til gengæld bruge oceaner af energi på at jage "sandheden" om, hvorvidt en provokeret, stresset betjent kaldte en skide palæstinensisk jødehader for "perle", "perk" eller "perker". Der er desværre kun én forklaring: For venstreorienterede journalister (og det er bevisligt de fleste) er palæstinenserne "ofre", deres vrede "forståelig", og - når alt kommer til alt - er der så alligevel ikke også noget om det dér med, at jøderne trækker i trådene bag kulisserne?
  Vi har ikke de MSM, vi fortjener. De er en del af det store maskineri, de politico-mediale-økonomiske kompleks, der sigter mod at dølle vores naturlige uro med lallende x-factor og Hammerslag-infotainment og skræmmer os omhyggeligt doserede skrækhistorier og kost, giftstoffer og klima, eller aflede vores opmærksomhed fra, hvad der virkelig er galt med verden gennem "samfundskritiske" reportager om ligegyldigheder.
  Og således passiviserede, forventes vi eftergivende at acceptere "systemets", maskinens løsninger: Ingen kritik af religion, der kan ødelægge den sociale stabilitet; blind accept af EU's udemokratiske lovgivning; modstandsløs eftergivenhed over for legalismen, der gør folkstyret til grin og gør jura til en disciplin til opdragelse af folket og undertvingelse af ubekvemme synspunkter.
  Alt det burde være gefundens Fressen for RIGTIGE journalister; der er ved Gud mere at skrive om, end da jeg var ung journalistelev! Men se, om MSM gør det!
  Så gudskelov for Blog-universet. Det er her, man skal finde de nyheder, der betyder noget. Det er her, journalistikken genopfindes som det, den var engang: Virkeligheden som den opleves på gadeplan, tal, der knækkes af vedholdende "amatører", sammenstilling af spredte nyheder, der samler sig til et tydeligt billede.
  Respekt fra en professionel til alle græsrods- og borgerjournalisterne "derude" - også du, Ulla.
  Men... Stol trygt på, at det ikke bliver ved. Magthaverne arbejder på sagen. Holland, Belgien, England, Sverige... EU, ikke mindst. Snart bliver også bloggerne forfulgt og undertrygt. "Maskinen" kan ikke have den slags uautoriseret journalistik. Hvordan skal man kunne arbejde i fred og ro, hvis den slags net-baserede terrier bider én i haserne - og nu havde man endda fået opdraget MSM til at undlade at stille spørgsmål. Desværre Ulla, tillad mig at spille dommedagsprofet: Nettet er altså for magtfuldt et medie til, at man kan lade det være ureguleret.
  Min eneste trøst er, at "maskinen" er løbet ind i motorproblemer. Efterhånden som krisen uddybes, og uroen og opløsningen breder sig (se Grækenland, Baltikum, Bulgarien, se Frankrig, se selv det fredelige Island) vil virkeligheden gå op - selv for folk døllet af idiotiske feelgood-medier, rentefri lån og friværdibaseret idiotforbrug. Forhåbentlig sker det, før magten får taget livet af de frie internetmedier.

  SvarSlet
 6. Der er nemlig rigtig meget at skrive om! Der er gået spøg og skæm i MSM, og jeg mener egentlig, at de har mistet enhver moralsk ret til at forlange af os, at vi financierer dem. Jeg ville meget, meget hellere give mine licenskroner til bloggere, til JP og WA - selvom jeg gerne vil forlange noget mere omløb i hovedet på JP´s meget unge (?) journalister. Hvad nytter det, at JP efterhånden har samlet de stærkeste borgerlige debattører, når unge knægte skriver de mest ynkelige artikler lige ved siden af. De fyrer netop alt det bullshit af, som kommentatorerne knuser med argumenter på siden overfor. Man skulle faktisk ikke tro, at de læste deres egen avis. Er der aldrig en julefrokost, hvor de borgerlige skribenter lige kan fange de dér journalister: "Hey... Snothvalp! Hør så her".

  Selv har jeg desværre ikke så meget tid til det mere. Men for de gamle, som faldt, er der nye overalt :-)

  SvarSlet