fredag, maj 08, 2009

Fertilitet

Denne uge har budt på et helt metodeløst sagn om, at familier med rod i muslimske lande får langt færre børn end tidligere: »Indvandrere integrerer sig lynhurtigt. Efter en generation kommer indvandreres fødemønster næsten altid til at ligne den oprindelige befolknings. Fødselshyppigheden er det bedste tegn på, at indvandrere vil integrere sig,« siger Hans Kornø Rasmussen.

Noget er der nok om det. Der er bare den hage ved det, at efterkommerne er så unge, at opgørelsen kun kan blive misvisende. I 2006 var der fx 5 (fem) kvindelige efterkommere fra ikke-vestlige lande på 39 år. For deres vedkommende kan man nogenlunde samle op på, hvad det blev til. Det kan man ikke med gruppen som helhed, dertil er de alt for unge:Hvem mon Berlingskes graf henviser til, når den siger, at efterkommerkvinderne får 2 børn i gennemsnit? Hvis det er gruppen af fødende som helhed, så er de så unge, at man mageligt kan gange fertiliteten op med mindst 2. Hvis man derimod har talt, hvor mange børn efterkommerkvinder på fx 40 år har, så er det statistiske grundlag tyndt og dækker et meget mere varieret indvandringsmønster end den muslimske masseindvandring, der kom sidenhen. Bemærk, at efterkommerkvindernes brune kurve også stiger:

Cirkeldiagrammet nedenfor viser, hvor store de forskellige efterkommergenerationer er i forhold til hinanden:

Se også Uriasposten.

4 kommentarer:

Olesen sagde ...

Glimrende dokumentation.

Alle viste og ved naturligvis at det blot var almindelig propaganda der kom forleden.

I går var det så nyheden om at muslimerne faktisk er de mest hardcore demokrater, også mere end europæerne.
Det siger en gallup måling selv, og den har ritzau sendt rundt.

Og der går næppe en dag, uden at vi får serveret noget nyt som alle med sans for statistik griner højt ad, men som alligevel bliver sendt ud for at berolige folk.

Thomas Bolding Hansen sagde ...

Rapporten, Indvandring i Danmark 2008, viser et andet billede.

Også for efterkommere, alle efterkommere, og der er ikke skelnet mellem efterkommere fra vestlige lande og ikke-vestlige lande, har en højere aldersbetinget fertilitet i alderen 20-24 end danskerne har.

Mere om indvandrerfertilitet på min blogDe fleste højdemografiske indvandrer lande har kun unge efterkommere, de fordeler sig sådan:

At der er under 100 tyrkiske efterkommere over 35 år.

At der er under 100 pakistanske efterkommere over 34 år.

At der er under 100 libanesiske efterkommere over 22 år.

At der er under 100 irakiske efterkommere over 19 år.

At der er under 100 somaliske efterkommere over 16 år.

At der er under 100 afghanske efterkommere over 15 år.

Så nej intet grundlag for at erklære de har lavere demografi.

Showa48 sagde ...

Det er da i højeste grad dokumenteret, at fertiliteten falder for både indvandrere OG efterkommere fra ikke-vestlige lande. Bedst af alle steder i DREAM-modellens befolkningsffremskrivninger her: http://www.dreammodel.dk/

Det er i øvrigt også i overensstemmelse med at fertiliteten pr. kvinder er faldet voldsomt i bl.a. selve Tyrkiet, Iran, Libanon, Algeriet, Marokko, Ægypten og Tunesien.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Jeg kan ikke finde de tal. Kan du sige mere præcist, hvor det står og hvad der står?

82 procent af efterkommerkvinderne er under 20 år (nederste cirkeldiagram). Hvis man vil udtale sig om, hvor mange børn de vil få, må man da gætte .

Se selv, hvor få, der har rundet bare de 35 år (øverste graf).

Tilføj en kommentar