fredag, juli 10, 2009

Roger Scruton: "Nationernes nødvendighed"

"Jeg tror derfor, at vi står på randen af afgørelser, som kunne blive katastrofale for Europa og for verden, og at vi kun har nogle få år til at gøre status over for arv og genoptage den. Nu mere end nogensinde lyder disse linjer fra Goethes Faust sande for os: Was du ererbt von deinen Vätern hast, Erwirb es, um es zu besitzen. Hvad du har arvet fra dine forfædre, erhverv det for at besidde det. Vi i Europas nationalstater er nødt til at generhverve den suverænitet, som tidligere generationer så møjsommeligt har udformet fra den kristne arv, imperiestyre og Romerretten. Ved at erhverve den, vil vi besidde den, og ved at beside den vil vi leve i fred inden for vore grænser" (Roger Scruton: Nationernes nødvendighed".

En vidunderlig bog. Konservativ kritik, når det er bedst. Især relevant for S-, V- og K-politikere, som simpelthen ikke kan læse den og fortsætte samme kurs med god samvittighed. Kan bestilles her. 54 sider, 54 kr.

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

Fint at du opdager Scruton.
Hans tanker om vores manglende selvforståelse burde være højtlæsning.
Der er ingen der identificerer sig som Europæer, alle identificerer sig med nationalstaten.
Hans spørgsmålstegn ved det nuværende EU, er bestemt relevante, fordi i øjeblikket bevæger det sig væk fra et samarbejde mellem frie nationer, mod noget mere overnationalt.

Anonym sagde ...

http://www.youtube.com/watch?v=yYBhZz-SqEw

Morten - - - sagde ...

Det forlyder i dette øjeblik, at landsretten har omstødt den betingede udvisning af 4 irakere, der voldtog en ung dansk pige på det grusomste på Vorbasse marked.

Udvisningen gøres nu ubetinget.

Via JensH i en kommentar på Uriasposten.dk (sporet: "Tidligere kommunist (...)").

- - -

Morten - - - sagde ...

Undskyld: OT

Dette via Snaphanen:

Ekstra Bladet

Det var en stor lettelse!

- - -

Tilføj en kommentar