søndag, september 13, 2009

Khalifatet afblæst - indvandringen under VKO

I virkeligheden er der efterhånden grund til optimisme på det problemfelt, som vi med en fed eufemisme kalder "integration". VKO snakker selvfølgelig stadig med om indsatser og mentorer og citizenship education - contemporary civilization kalder amerikanerne det, er det ikke vidunderligt - men i virkeligheden har VKO for længst med solidt politisk håndværk hugget den gordiske knude over. Her er nogle eksempler på,hvordan antallet af opholdstilladelser har udviklet sig:


Kun to muslimske lande har formået at omstille sig til Danmarks nye immigrationspolitik, nemlig Tyrkiet og Pakistan. De strømmer til i nogenlunde uændret antal, nu via opholdstilladelser baseret på uddannelse og arbejde. Der er et markant skift i strategi:Så khalifatet er nok udskudt på ubestemt tid. Alligevel har masser af asiater fået opholdstilladelse under VKO. Det vælter ind, så der faktisk er sket en fordobling i den asiatiske indvandring fra 1999 til 2008:

Den nye asiatiske indvandring er dog meget anderledes end den i virkeligheden ganske enfoldige muslimske indvandring, vi stiftede bekendtskab med i 80´erne og 90´erne. I stedet får vi nu måske mulighed for at opleve Asien fra en lidt mere positiv, fredsommelig, munter og konstruktiv side:


Også fra Amerika og Australien myldrer det efterhånden ind i en grad, så anklagen om, hvordan danskerne skræmmer udlændinge væk, vist ikke kan have meget på sig:


Og mod Østeuropa har VKO været lutter åbne arme. Arbejdsomme mennesker er strømmet ind:


Samlet set er antallet af opholdstilladelser steget ganske meget under VKO:

Det myldrer ind med udlændinge fra hele verden. Men muslimer har vi ikke forsøgt at få flere af. Det kan de så tænke lidt over.

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er naturligvis en ufattelig stor fordel for lille DK at indvandringen fra den muslimske verden er aftaget, og at vi i stedet får flere fra asien.

Men i forhold til mange af problemerne med multikulti-samfundet, så opstår de alligvel. Det bliver stadig et stærkt fragmenteret samfund, hvor sammenhængskraften og den danske kulturarv er på retur.

Men naturligvis. Man kan ikke få i både pose og sæk. Monstro ikke svenson ser misundeligt på os fra den anden side af sundet.

Steen sagde ...

Ulla, hvem er kilden til grafikkerne ?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Hej Steen! Alle graferne er lavet på Danmarks Statistik (statistikbanken, befolkning og valg, opholdstilladelser). Det fremgår med lille bitte skrift nede i venstre hjørne af hver graf :-)

Steen sagde ...

@ Takker Ulla.

Anonym sagde ...

Supergod nyhed! Tak Ulla!

Ulla sagde ...

Ifølge weekendavisen er man begyndt at gifte sig en hel del mere indbyrdes i DK pga. 24-årsreglen.
Der er angiveligt også en god del af de etniske kvinder, der gifter sig med danske mænd, fordi de ærligt talt godt kan lide den danske ligestilling og danske mænds indstilling til kvinder, og så konverterer mændene nogle gange for familiefredens skyld, og fordi de selv er ret ligeglade.

Anonym sagde ...

Kære Ulla

Det er dejligt, at du blogger igen! Uanset Råpil og Sølvpil, og hvad folk i blogosfærens periferi måtte kalde sig.
Men de bragte søjlediagrammer over indvandring og ophold af udenlandske borgere i Danmark de senere år gør mig uendelig trist. Uanset de tilvandredes etniske herkomst er en tilstrømning i denne massive skala en tragedie for et tidligere så homogent samfund som det danske. Til dine søjlediagrammer skal så lægges de herboende fremmedes egen reproduktion. Det ser ganske alvorligt ud for Danmark som nation. Almindelig matematik dikterer, at medmindre vi standser al indvandring og endda øjeblikkeligt påbegynder repatriering af herboende fremmede, vil danskerne blive et mindretal i eget land om kortere eller længere tid.

Det er den sande tragedie! Og de borgerligere regeringer under Anders Fogh Rasmussen og nu Lars Løkke Rasmussens ledelse har intet gjort for at afværge den - tværtimod har de fremskyndet tragediens komme.

Med venlige hilsener
Thomas

Superman sagde ...

@ Ulla

Men de blandede ægteskaber, er det ikke mest blandt ikke-muslimer. Problemet har jo aldrig rigtigt været kristne arabere, latinamerikanere, vietnamesere, filippinerne osv.

Og ellers er det jo netop konvertering i retning af islam der er løsningen for hovedparten.


Og Ulla Thomsen. Det er en positiv udvikling, og måske mere end mange af os gik rundt og troede. Men stadigvæk. Andelen blandt børnene er jo allerede utrolig høj så det i sig selv bliver et enormt problem i fremtiden og dertil kommer jo at døren på et tidspunkt åbnes igen - VK bliver næppe siddende med magten i de næste 75 år mens den islamiske demografi eksploderer.

Forestil jer blot et par år med asyl til 15000 - sådan sverige/norge agtigt. Derefter kommer familiesammenføringerne.

Anonym sagde ...

Meget vil være vundet hvis vi kunne sætte et 100% stop for AL fremtidig indvandring hertil fra de arabisk-islamiske lande.

De Østasiatiske indvandrere giver mig ikke maveklemmen sådan som muslimske indvandrere gør.

Så skal vi have indvandring så foretrækker jeg den, der kommer fra Østasien af folk, der ikke er muslimer og ellers de kendte steder fra så som USA, andre europæiske lande, Australien, Canada osv..

Vivi Andersen

Morten - - - sagde ...

Vi skal holde øje med indvandringen fra "EU". I firserne registreredes de fleste pakistanske indvandrere som "briter". Fordi de kom via England.

Hvis indvandringen fra de islamiske lande er at ligne ved en tsunami - så bør vi komme i hu, at vand altid finder vej.

Måske i første om gang til vore nabolande.

Nej - ikke måske: helt sikkert i første om gang til vore nabolande.

- - -

Anonym sagde ...

Jeg noterer mig, at der er kommet færre flygtninge, men flere som kommer for at arbejde eller studere og det er jo fint nok, så længe der er tale om kinesere.
Men hvad mon der sker når Euromed træder i kraft og gør det let for diverse arabere at komme valfartende?

Anne Marie Buch sagde ...

Ulla,

OT - havde du ikke engang et indlæg om menneskerettighederne, hvoraf det fremgik at hvis fremmede undergraver samfundet, har vi naturligvis ikke pligt til at huse dem?

Ulla sagde ...

Nu er det en måned siden, du skrev det sidste indlæg... kan du ikke lave en email-service, der varsler trofaste læsere, så jeg ikke behøver kigge forbi og blive skuffet hver evig eneste dag?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Nå, men nu har jeg skrevet et lille indlæg til dig :-)

Anonym sagde ...

"Meget vil være vundet hvis vi kunne sætte et 100% stop for AL fremtidig indvandring hertil fra de arabisk-islamiske lande."

Jeg har et forslag til hvordan det kan lade sig gøre at bremse indvandringen fra muslimske lande yderligere:

Danmarks Statistik skal hvert år opgøre kriminalitetsraterne (med mest vægt på voldskriminalitet) for personer i Danmark med rødder i andre lande (inklusiv efterkommere). Tallene midles så for de seneste tre år. Og vupti har man et objektivt (og areligiøst) indeks som siger noget om hvor godt forskellige indvandrere tilpasser sig det danske samfund.

Efterfølgende kan indekset så bruges til at regulere indvandringen (som supplement til gældende regler). Man kan simpelthen sige, at man ikke kan få familiesammenføring fra lande med en høj kriminalitetsrate, middel kriminalitetsrate giver meget begrænset adgang til familiesammenføring og en lav (f.eks. under etnisk danskeres) kriminalitetsrate giver fuld adgang til familiesammenføring.

Det er et forslag med både pisk og gulerod. Hvis en gruppe som helhed forbedrer sig vil de få flere rettigheder.

Ulla sagde ...

Super god ide, Anonym. Måske skal vi også indregne selvforsørgelse med en eller anden vægt?

Tilføj en kommentar