søndag, marts 21, 2010

Det store flertal

I 2000 havde vi 1045 mandlige efterkommere på 20-29 fra vestlige lande samt 3139 mandlige efterkommere i samme aldersgruppe var fra ikke-vestlige lande. Tilsammen udgjorde denne gruppe af mandlige efterkommere 4184 personer (Danmarks Statistik, BEF3).

Af denne flok fik 878 personer en dom i 2000. 18,6 procent af efterkommerne fik altså en dom for kriminalitet i 2000 (Danmarks Statistik, STRAFNA1. Se også dette nyhedsbrev).

Blandt de 1045 vestlige efterkommere fik 100 personer en dom i 2000. Det er 9,6 procent. 12 ubetingede fængselsstraffe blev det til (6 i 2008). Det er ikke de vestlige efterkommere, der trækker statistikken op.

Blandt de 3139 ikke-vestlige efterkommere fik 778 en dom i 2000. Det er 24,8 procent. Heraf var 137 ubetingede fængselsstraffe (204 i 2008).

Kan vi så konkludere, at ca. en fjerdedel af de mandlige 20-29-årige efterkommere fra ikke-vestlige lande har en dom? Nej, det er jo meget i underkanten. For statistikken viser ganske vist, at 778 af denne gruppe blev dømt i 2000.

Men i 2002 fik 954 af dem igen (mindst) en dom.

I 2004 blev 1219 dømt.

I 2005 1299.

I 2006 1449.

I 2007 1307.

I 2008 1473.

I 2008 fik 1449 mandlige ikke-vestlige efterkommere ud af 5334 mindst en dom. Det er 27,2 procent, altså efterhånden tæt på en tredjedel.

Skal man gætte på, at det er den samme fabelagtigt kriminelle tredjedel, der dømmes hvert eneste år? Ellers skal vi i stedet gætte på, at det er de samme voldsomt kriminelle to tredjedele, der dømmes hvert andet år?

Kort sagt: Hvor mange procent af de mandlige, ikke-vestlige efterkommere har ikke været i konflikt med loven, når de fylder 30?

19 kommentarer:

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

En undersøgelse af de 20-29-årige mandlige efterkommernes top 10 udi kriminalitet giver følgende fordeling (samme statiske kilder som i indlægget ovenfor):

Personer, der blev dømt i 2008:

644 tyrkere ud af 2770: 23,2 procent
268 pakistanere ud af 1078: 24,9 procent
130 marokkanere ud af 408: 31,9 procent
123 jugoslavere ud af 518: 23,7 procent
84 libanesere ud af 151: 55,6 procent
34 polakker ud af 307: 11,9 procent
29 jordanere ud af 94: 30,0 procent
25 iranere ud af 100: 25 procent
20 vietnamesere ud af 280: 7,1 procent
20 indere ud af 131: 15,3 procent

Anonym sagde ...

Præcis. Enten er disse indvandrere ikke lovlydige eller også er de ikke religiøst moderate. Det er faktisk sådan, at flertallet er kriminelle. Og at flertallet af de herboende muslimer ikke er moderate. Det er kun en lille minoritet, der i det mindste ikke søger at destruere vores samfund.

Ulla sagde ...

Ja, hold da op, det er et godt spørgsmål: Hvor mange ikke-vestlige mænd har en ren straffeattest, når de fylder 30? Med de tal, du har her, kan det ikke være ret mange, med mindre, der er flere gengangere hvert år - altså at der er et antal, der får tre eller fire domme hvert år og på den måde står for det meste.
Noget andet er, at antallet af efterkommere, der slet ikke er kriminelle, er endnu mindre, for der er selvfølgelig en del, der aldrig bliver snuppet.

Ulla sagde ...

HOLD da op...
Er det ikke muligt at skaffe tallet: hvor mange af disse efterkommere har en ren straffeattest som 30-årige?

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Ulla: Tallene dækker ikke antal domme, men "antal personer med mindst én lovovertrædelse" i det pågældende år. Se nyhedsbrevet fra Danmarks Statistik, skemaet side 2.

Jeg var selv længe i tvivl om hvorvidt tallene nu virkelig dækkede antal dømte eller antal domme, men det står glasklart i ovennævnte skema, at det handler om antal personer, der har fået en eller flere domme.

Går man ind på Danmarks statistik og finder de pågældende tal, så kan man også se, at antal røverier + antal mord + antal tyverier osv giver et større tal end ovennævnte tal.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Undskyld, jeg lavede lige en ændring, så Ullas seneste kommentar er til min kommentar lige ovenfor.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

For somaliernes tilfælde kan man ikke bruge efterkommerstatistikken til så meget. Så vidt jeg husker var der 10 mandlige efterkommere i aldersgruppen 20-29 i 2008. 2 af dem fik en dom det år (Danmarks Statistik, samme datakilder som ovenfor).

Her er andelen af mandlige somaliske indvandrere (20-29 år), der i det pågældende år har fået en dom:
2000 11,5 procent
2002 15,6 procent
2004 19,2 procent
2005 20,4 procent
2006 22,9 procent
2007 21,5 procent
2008 23,2 procent

De er bare blevet mere og mere kriminelle. Gruppen er dog ikke vokset. De ligger i antal mellem 1000 og 1111 fra 2000 til 2006. Så er der en lille stigning, så de kom op på 1279 i 2009.

Anonym sagde ...

Nu ved vi så, at hver anden somalier er narkoman. Og det er faktisk ikke lovligt at købe stoffer. Heller ikke Khat. Tallet for denne gruppe er altså endnu værre.

Hver anden somalier er skyldig i narkokriminalitet. Og i den anden halvdel findes folk, der er skyldige i andre former for kriminalitet.

Så i virkeligheden er det nok vindergruppen, vi har her.

Kimpo sagde ...

Årrh, hvor I dog brokker jer :-)

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

Universalgeni: Narko kommer ikke oveni, det er talt med.

Anonym sagde ...

Mennesker få jer et liv man!!!!!!!!!

Hvorfor indvandre? hvor mange dansker laver kriminalitet? hvad viser deres statistik?

Kan godt lide at danskere tænker på sig selv før andre, ligger sig selv i første række og tror at de ved alt!.

hvis man kigger tilbage for bare 100 år siden, manglre Danmark arbejdskraft og kan godt spørger om hjælp fra andre lande eller modtager arbejdskraft, for at få deres porduktion i gang. Men nu kan de ikke bruge invandrerne, fordi vi i øjeblikket er i den tid der hedder finanskrisen. Så nu vil danskerne have udlændningerne ud af landet, for at de tror at de kan få et plads i arbejdsmarkedet... Dansker lad være med at være selvglade egoister

Papermoon sagde ...

Kære Anonym

Det er svært, udfra dette yderst intellegente indlæg, at afgøre hvorvidt du selv er indvandrer eller blot venstreradikal, da jeres manglende skrivefærdigheder, som altid, synes påfaldende ens.

Men hvis du kan læse, og gider anstrenge dig blot en smule for at sætte dig ind i bloggerens pointer, vil du sikkert kunne gennemskue, at dette netop ikke handler om arbejdskrafts-indvandring.

Det handler om indvandreres kriminalitet. Forhold dig til det og spørg så dig selv om ikke tallene er påfaldende.

Universalgeni sagde ...

Hvor er irakerne? Det er en af de absolut mest kriminelle grupper her til lands...

Sarah K. sagde ...

Hej.

Da jeg hverken indvandrer eller venstreradikal - eller mangler intellekt i mit skriftsprog - føler jeg det nødvendigt at påpege det absurde i hele denne blogs foretagende. Jeg kan godt forstå jeres frustration over de problemer, der tilsyneladende følger med indvandringen til Danmark, men det er for let at give indvandrene skylden alene. Er det ikke en falliterklæring fra et så udviklet og rigt land som Danmark, at vi ikke magter den opgave det er at hjælpe og imødekomme forpinte og nødstedte ofre for krig og andre uhyrligheder?
Ligegyldig hvad statestikkerne siger om indvandrernes opførsel, bør vi ikke glemme at de er mennesker - og derfor præcis lige så meget værd som danskere - og blot har været uheldige at blive født i dele af verden, der har haft så store problemer, at de har været tvunget til at forlade deres hjem.
Og at irakerne angiveligt er den mest kriminelle gruppe i Danmark har højst sandsynligt ikke noget at gøre med deres egne intentioner - og i hvert fald ikke med deres gener eller noget i den stil - hvorfor vi i langt højere grad bør fokusere på årsagen til de foruroligende tal end vi idag gør. Danskerne kan i mange tilfælde selv hjælpe indvandrerne på vej til et sundere, mere lovpligtigt liv simpelthen gennem åbenhed og mindre fokus på fordomme. Tro mig, det er de færreste indvandrere, der ønsker at forlade deres hjemland - og endnu færre, der har bevidste intentioner om at ligge deres nye hjemland til last.

Med ønske om fortsat anstændigt sprogbrug,
Sarah.

Ulla sagde ...

Kære Sarah,
Så dit synspunkt er, at de bare ikke kan gøre for det? Er det ikke et temmelig nedladende synspunkt? Vi holder dem ansvarlige, fordi vi anser dem for at kunne - vi tror i hvert fald ikke, at der er noget i vejen med deres gener. Pointen er, at de kommer fra en kultur, hvor der ses langt mere positivt på vold end her, og hvor ideen 'magt er ret' er aldeles legitim. Den kultur har de taget med sig hertil, og vi ville foretrække, at de enten opførte sig i overensstemmelse med værtssamfundets regler ELLER rejste igen. Ville du ikke forsøge dig med skik følge eller land fly, hvis det var dig?
Hvad værre er, så ser det også ud til, at en stor del af præcis muslimerne anser Danmark og de vantro mænd og kvinder her for 'lovligt bytte', og dér er vi igen uenige.
For os er det altså en strid om opførsel blandt kompetente mennesker - for dig er de bare stakkels og evner ikke at gøre det bedre. Hvis synspunkt er egentlig det værste?
Kunne du ikke gøre dig selv en tjeneste og læse bare én bog om emnet: Ayaan Hirsi Alis 'Ayaan - Opbrud og oprør'. Den er fantastisk interessant og bevægende, og man bliver meget, meget klogere.
Bemærk, forresten, at jeg ikke er bloggens ejer, vi hedder bare det samme.

William sagde ...

Meh. Generelt er jeg venstreorienteret humanist, (og læser til lærer) men jeg kan kun være enig med Ulla i sidste kommentar.
Det er beviseligt skadeligt for den menneskelige psyke ikke at blive holdt til ansvar for sine egne gerninger. Også selv om man har været offer for uhyrlige krigsforbrydelser.
Det er tilgengæld også ødelæggende at blive holdt til ansvar for andres gerninger. Hvis jeg var en af de 3/4 indvandrerefterkommere som ikke havde lavet kriminalitet, ville jeg nok være lige så sur på mine med-efterkommere, som jeg ville være på dem der sammenlignede mig med dem.

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

William, du må nok mene: Hvis jeg var en af de 3/4 indvandrerefterkommere, som ikke havde lavet kriminalitet DET ÅR...

William sagde ...

Hov-hvad-nej-hvad!?

Det går op for mig at jeg ikke læste alle indlæggene grundigt nok igennem første gang, og at jeg selv burde have tjekket strafna1 før jeg svarede på dit indlæg.

Gruppen du beskriver, er ikke en fast mængde, men en varierende flok. De 3139 mandlige efterkommere i alderen 20-29 i år 2000, er blevet meget udskiftet i år 2008 og gruppen har skiftet størrelse.

Dertil - da du trak tallene ud af statistikbanken forvekslede du ordet "er" med ordet "blev", hvilket betyder at du troede at dem der havde noget på straffeattesten i indeværende år, var blevet dømt indeværende år.

Derfor er hele din efterfølgende logiske konklusion fejlbehæftet, og de spørgsmål du stiller bliver lidt noget nonsens.

Jeg trækker hermed sidste halvdel af min tidligere kommentar tilbage

Ulla Nørtoft Thomsen sagde ...

- Ja, gruppen af 20-29årige er naturligvis under løbende udskiftning. Men det er jo ikke en spritny flok fra det ene år til det andet. Overhovedet.

- Nej, det er ikke en årlig opgørelse over akkumuleret kriminalitet, jeg refererer. Se bla. dette nyhedsbrev fra DST, som jeg også linker til: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2002/NR191.PDF

Tilføj en kommentar