tirsdag, marts 09, 2010

Svinepolidske rejicerende subjekter

I gamle dage havde journalister et overordentligt dårligt ry. De blev betragtet som - og så er det er jo et sundt borgerligt princip at gå ud fra, at de så også vitterlig var - trættekære, sladdervorne, moralsk anløbne, opblæste og uvederhæftige. I dag ved enhver, at journalister er uskylden selv. De er vore dages sekretærer og beklæder dermed et ganske hæderligt erhverv, opkaldt efter et møbel. De håndterer nyheder, de skriver dem af, de opfinder dem ikke længere selvstændigt. Det er et fremskridt.

Samfundsforskerne er de nye "svinepolidske rejicerede subjekter", som vi betaler for at forurene vort sind.

Er de lidt nærsynede og missende i forhold til verdens realiteterne, så går de til gengæld rundt i en permanent lille ideologisk rus. Ikke døddrukne, bare lidt bimmelim, det stimulerer selvtillliden og den glade opfindsomhed. De ved, hvad de skal. De skal markere sig venstreorienteret, så enkelt er det egentlig. Kontrakonservativt, kontraliberalt, kontrafaktisk, det er programmet. Kan de samtidig markere sig en lille smule originalt og nytænkende, så kan det ikke blive bedre. Hvorfor alle deres afsindigheder naturligvis hele tiden bliver mere og mere absurde. Det er markedsbetingelser.

Hvorom alting er, så kan en "forsker i grænseoverskridende kriminalitet og politisamarbejde i den dansk-tyske grænseregion" vel ikke være ubekendt med disse tal:Gerd Battrup lyver teknisk set ikke. Men hun er så selektiv i sin dataformidling og så tendentiøs i sine teorier og forklaringer, at resultatet bliver ganske vildledende. Hvad skal vi med forskere, der korrigerer os, når vi har ret?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar