tirsdag, oktober 12, 2010

51.400 flere offentligt ansatte siden 2007

Kvinder og venstreorienterede! Lyt nu lidt til en af mine yndlingspolitikere, Torben Mark Pedersen:

"Det er nærmest surrealistisk at følge den offentlige debat om besparelser, når den offentlige sektors beskæftigelse er vokset så dramatisk i de seneste tre år.

Staten har i år et budgetunderskud på den grimme side af 80 mia. kr., og der er en strukturelt underskud på 31,5 mia. kr. ifølge regeringens egne beregninger i konvergensrapporten. Alligevel fortsætter beskæftigelsesvæksten i den offentlige sektor kvartal for kvartal, og enhver tale om at der kan spares på de offentlige finanser mødes med jammerklage over nedskæringer fra de venstrefløjspolitikere og journalister, der ikke bekymrer sig om fakta.

Fakta er ellers, at

• Den samlede offentlige beskæftigelse er vokset med 51.400 fuldtidsbeskæftigede fra 1. kvartal 2007 til 2. kvartal 2010. Det er en beskæftigelsesvækst på 7,1 pct. I perioden 2001-2006 lå den samlede offentlige beskæftigelse derimod omtrent konstant omkring 731.000.
• Det er i kommunerne, at beskæftigelsesvæksten har været størst. Her er beskæftigelsen vokset med 33.200 fuldtidsbeskæftigede fra 1. kvartal 2007 til 2. kvartal 2010. Det er en beskæftigelsesvækst på 7,6 pct.
• Men staten kan også være med, og det hører man mindre om i den offentlige debat: I staten er beskæftigelsen i samme periode vokset med 11.800 eller 7 pct
" (180grader.dk).

Bemærk også kommentaren om, at det private erhvervsliv i samme periode har mistet noget, der ligner 180.000 arbejdspladser. Regn lidt på dét.

Den lille private slæbebåd, der skal trække jeres store, illuminerede offentlige færge, får hver dag sværere og sværere ved at trække den. Hvis I bliver ved med at få alle de nye offentlige faciliteter og kolleger, som I hyler op om, så synker I altså med mand og mus til tonerne af "Når jeg ser et rødt flag smælde".

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Torben Mark Pedersen er både indsigtsfuld og har sund fornuft. Lad os håbe, at LA forstår at udnytte ham. Han burde have været blandt deres topkandidater.

Tilføj en kommentar