søndag, december 12, 2010

Ghaziemirater

Vi skal lære et nyt ord i dag, nemlig ordet "ghaziemirater":

"Ghaziemirater, (af arab. ghazi 'kriger, kæmpe' og afledn. af emir), små muslimske fyrstendømmer på grænsen til ikke-muslimsk territorium. Som regel har disse emirater formelt været underlagt større statsdannelser i de muslimske kernelande, men reelt har de været uafhængige. Fyrstens magt blev legitimeret ved, at han førte hellig krig (jihad) mod de vantro, og plyndring og erobringer i de vedvarende grænsekampe udgjorde den vigtigste indtægtskilde og lokkede krigere til. En række ghaziemirater opstod i Vestanatolien på den byzantinske grænse i 1200- og 1300-t. efter Rumsultanatets fald, bl.a. det tidlige osmanniske rige" (Den Store Danske).

Tyrkiet startede som små ghaziemirater, også kaldet beyliks; altså som et tæppe af små fjendtlige - eller med lidt god vilje "kriminelle" - parallelsamfund, der kontrollerede hver deres område uden at kejseren i Konstantinopel kunne gøre så meget ved det.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Disse krigsenklaver der i dag, på multikulturalisternes initiativ, er spredt ud over hele vesten, er også kendt som "Thugur"!

Thugur betyder tand eller tænder og skal altså flænse eller stikke hul på de urene vantro og de områder de kontrollerer.

Fra disse enklaver der styres af sharia udgår den evige jihad, den hellige strid.

Gider man trykke lidt rundt på internettet kan man hurtigt lære dette og meget af det vigtigste om islams blodige imperialisme og sharia´ens perverse bestemmelser.

Vores politikere og jounalister er åbenbart stadig uden internet adgang!

Glædelig jul

Venlig hilsen

Mads Rasmussen

Tilføj en kommentar